Το Στέκι των Πληροφορικών

Επαγγελματικό Λύκειο => Γενικά => Προγραμματισμός Υπολογιστών => Μήνυμα ξεκίνησε από: ikont στις 21 Φεβ 2018, 12:42:24 πμ

Τίτλος: Ερώτηση σχετικά με την παράγραφο των Χαρακτηριστικών του κεφ.11
Αποστολή από: ikont στις 21 Φεβ 2018, 12:42:24 πμ
Θα ήθελα να ρωτήσω εάν τελικά η παράγραφος 11.4 Χαρακτηριστικά: Κληρονομικότητα, Πολυμορφισμός είναι εντός της εξεταστέας ύλης.
Στην έκδοση 2 (2017) του βιβλίου, η εν λόγω παράγραφος φαίνεται να ανήκει στην παράγραφο 11.3
Την διδάσκουμε τελικά, ναι ή όχι;;;
Τίτλος: Απ: Ερώτηση σχετικά με την παράγραφο των Χαρακτηριστικών του κεφ.11
Αποστολή από: dimitra στις 07 Μάρ 2018, 08:54:51 μμ
Συνάδελφοι το θέμα είναι πολύ σημαντικό και δυστυχώς το πήρα μόλις τώρα πρέφα! Μόλις έστειλα το ακόλουθο μέηλ στο σύμβουλο της περιοχής μας:

Παράθεση
Κύριε Σύμβουλε,
Kαλησπέρα.
Φέτος κάνω το μάθημα "Προγραμματισμός Υπολογιστών" και αντιμετωπίζω το εξής θέμα. Στην αρχή της χρονιάς δόθηκαν τα αντίστοιχα βιβλία, ενώ εστάλησαν νέα λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Στους μαθητές έδωσα και τις δύο εκδόσεις, λέγοντάς τους το προφανές, ότι ισχύουν τα νέα. Η μεταγενέστερη έκδοση έχει διορθώσει κάποια λάθη και έχει κάποιες διαφορές με την προηγούμενη (μικρές, κατά βάση, προσθήκες).

Όμως υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα. Στην ύλη που δόθηκε στην αρχή της χρονιάς είναι εντός οι παράγραφοι 11.1, 11.2 και 11.3 του Αντικειμενοστρεφούς Προγραμματισμού. Σύμφωνα με το παλιό βιβλίο οι παράγραφοι αυτές αφορούν τα αντικείμενα και κλάσεις, τα στιγμιότυπα και τις ιδιότητες/μεθόδους. Σύμφωνα με το νέο βιβλίο, όμως, στην παράγραφο 11.3 προστέθηκε και η κληρονομικότητα, και ο πολυμορφισμός και η ενθυλάκωση και απόκρυψη δεδομένων (τα οποία στο παλιό βιβλίο ήταν στην παράγραφο 11.4, δηλαδή εκτός ύλης).
Εμείς καλούμαστε να διδάξουμε και αυτά τα τελευταία; Αν ναι, μιλάμε για αύξηση ύλης και μάλιστα ενός δύσκολου κομματιού.
Επίσης, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι έχω μιλήσει με συναδέλφους ανά την Ελλάδα και επικρατεί σύγχιση: σε κάποιους δεν έχουν πάει νέα βιβλία, κάποιοι δεν έχουν δώσει και τις δύο εκδόσεις, κάποιοι κάνουν τις παραγράφους που προανάφερα, κάποιοι άλλοι όχι.

Σας παρακαλώ για μια άμεση ενημέρωση, καθώς πλησιάζει ο καιρός των Πανελλαδικών.
 

Οι υπόλοιποι τι κάνετε; Υπάρχει επίσημη (ή ανεπίσημη εστω) ενημέρωση; Help!
Τίτλος: Απ: Ερώτηση σχετικά με την παράγραφο των Χαρακτηριστικών του κεφ.11
Αποστολή από: polikarpos στις 08 Μάρ 2018, 01:12:33 μμ
Στο βόρειο Αιγαίο δεν έχουν έρθει καν τα νέα βιβλία. Έχουμε ενημερώσει το σύμβουλο ο οποίος έχει κάνει σχετικό έγγραφο και αναμένεται ακόμα η απάντηση.
Μιλήσαμε και με το υπουργείο στο τμήμα που είναι υπεύθυνο για τον ορισμό της ύλης 2103443253 και δεν είχαν ιδέα για τη νέα παράγραφο που ουσιαστικά προστέθηκε στο κεφάλαιο 11με την αλλαγή της αρίθμησης των παραγράφων.
Η ΑΝΕΠΊΣΗΜΗ οδηγία είναι ότι η ύλη έχει οριστεί με το παλιό βιβλίο άρα... ισχύει  η παλιά αρίθμηση. Έτσι κι αλλιώς εμείς ξαναλέω ότι δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα τα νέα βιβλία. Τι άλλο να πω...
Τίτλος: Απ: Ερώτηση σχετικά με την παράγραφο των Χαρακτηριστικών του κεφ.11
Αποστολή από: dimitra στις 08 Μάρ 2018, 04:05:34 μμ
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, ήσουν κατατοπιστικός (για το μπάχαλο στο υπουργείο).
Λοιπόν, σήμερα με πήρε και μένα τηλέφωνο ο σύμβουλος και μου είπε ότι η κατασταση είναι γνωστή από τον Ιανουάριο και ότι είμαστε σε αναμονή για διευκρινιστική οδηγία. Δεν μπορούσε να δεσμευτεί για κάτι επίσημα. "Ανεπίσημα" ωστόσο, απ' ό,τι κατάλαβα θα ισχύσει η παλιά αρίθμηση, δλδ δεν θα είναι μέσα η κληρονομικότητα κλπ.
Προσωπικά, μπαίνω στον Αντικειμενοστρεφή από βδομάδα και λέω να μην το διδάξω το συγκεκριμένο. Αν μέχρι το πάσχα δεν έχει έρθει κάτι, θα το διδάξω μετά..
Τίτλος: Απ: Ερώτηση σχετικά με την παράγραφο των Χαρακτηριστικών του κεφ.11
Αποστολή από: Κατερίνα Μ στις 09 Μάρ 2018, 01:02:12 πμ
Εγώ πάλι παρατηρώντας πως έχει δοθεί η ύλη και στα άλλα κεφάλαια με υποπαραγράφους, όπως στα κεφάλαια 3, 4 και 7 συμπέρανα πως αυτές οι υποπαράγραφοι 11.3.1,11.3.2 και 11.3.3 (της νέας έκδοσης) είναι εκτός αφού δεν αναφέρονται. Τώρα όμως με προβληματίζετε.
Επειδή δε διδάσκω στο δημόσιο αν και όποτε έχετε κάποια επίσημη απάντηση παρακαλώ ενημερώστε.