Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικά => Τεχνική υποστήριξη => Linux => Μήνυμα ξεκίνησε από: vassthan στις 21 Σεπ 2017, 10:32:25 πμ

Τίτλος: Πρόβλημα στους Clients με 16.04
Αποστολή από: vassthan στις 21 Σεπ 2017, 10:32:25 πμ
Έκανα σήμερα νέα εγκατάσταση στον Server του σχολείου το 16.04.
Έγινε εγκατάσταση των sch-scripts, δημοσίευση εικονικού δίσκου και ρύθμιση δικτύου όπως περιγράφονται στο Wiki.

Ο Server ξεκινά κανονικά.
Όλοι οι Clients ξεκινούν από το δίκτυο, αλλά δεν φτάνουν ποτέ σε οθόνη login.
Σε όλους τους clients (Altec Performer PC, P4 1,7GHz, Ram 256MB) λαμβάνω το μήνυμα:

...
Begin: Running /scripts/local-block...done.
Begin: Running /scripts/local-block...done.
...
...
...
Begin: Running /scripts/local-block...done.
done.

Gave up waiting for root device.
Common problems:
- Boot args ............
   - Check root delay=........
   - Check root=.........
-Missing modules .......
ALERT! /dev/nbd0 does not exist. Dropping to a shell

BusyBox v1.22.1 ............
Enter 'help' for a list of build-in commands.

(initramfs)


Υπάρχει κάτι να κάνω για να δουλέψει το εργαστήριο;
Τίτλος: Απ: Πρόβλημα στους Clients με 16.04
Αποστολή από: apapakL στις 21 Σεπ 2017, 11:34:57 πμ
Συνάδελφε δες εδώ: https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=7230.msg81506#msg81506
Τίτλος: Απ: Πρόβλημα στους Clients με 16.04
Αποστολή από: vassthan στις 26 Σεπ 2017, 12:05:08 μμ
Ευχαριστώ!
Το πρόβλημα λύθηκε!
Τίτλος: Απ: Πρόβλημα στους Clients με 16.04
Αποστολή από: gitrig στις 05 Οκτ 2017, 06:41:57 μμ
Σε περίπτωση που το συγκεκριμένο πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο σε έναν client (1 από 9) ;
Τίτλος: Απ: Πρόβλημα στους Clients με 16.04
Αποστολή από: apapakL στις 05 Οκτ 2017, 10:05:46 μμ
Εφ' όσον οι υπόλοιποι clients ξεκινούν, μπορεί να είναι κάποιο άλλο το πρόβλημα.

Μήπως είσαι στην παρακάτω περίπτωση;

Σε κάποια LTSP clients βγαίνει μία μαύρη οθόνη ή μένει σε οθόνη κειμένου που αναβοσβήνει και προτρέπει σε login (http://ts.sch.gr/wiki/Linux/LTSP/FAQ#.CE.A3.CE.B5_.CE.BA.CE.AC.CF.80.CE.BF.CE.B9.CE.B1_LTSP_clients_.CE.B2.CE.B3.CE.B1.CE.AF.CE.BD.CE.B5.CE.B9_.CE.BC.CE.AF.CE.B1_.CE.BC.CE.B1.CF.8D.CF.81.CE.B7_.CE.BF.CE.B8.CF.8C.CE.BD.CE.B7_.CE.AE_.CE.BC.CE.AD.CE.BD.CE.B5.CE.B9_.CF.83.CE.B5_.CE.BF.CE.B8.CF.8C.CE.BD.CE.B7_.CE.BA.CE.B5.CE.B9.CE.BC.CE.AD.CE.BD.CE.BF.CF.85_.CF.80.CE.BF.CF.85_.CE.B1.CE.BD.CE.B1.CE.B2.CE.BF.CF.83.CE.B2.CE.AE.CE.BD.CE.B5.CE.B9_.CE.BA.CE.B1.CE.B9_.CF.80.CF.81.CE.BF.CF.84.CF.81.CE.AD.CF.80.CE.B5.CE.B9_.CF.83.CE.B5_login)


Αν εμφανίζεται κάποιο μήνυμα φωτογράφισέ το και πόσταρε εδώ να το δούμε...


Υπάρχουν και κάποια άλλα πράγματα που θα μπορούσες να δοκιμάσεις:

1. Να τον συνδέσεις σε πριζάκι-καλώδιο σε θέση ενός client που λειτουργεί.
2. Να τον βγάλεις από την πρίζα και να πατήσεις τρεις τέσσερις φορές το κουμπί εκκίνησης να αποφορτιστούν οι πυκνωτές και να ξεκολλήσει η κάρτα δικτύου σε περίπτωση που είναι κολλημένη.
3. Να του βάλεις άλλη κάρτα δικτύου αν έχεις διαθέσιμη.
4. Αν υπάρχουν πολλά μηχανήματα στο σχολείο (ασύρματα - ενσύρματα) ή κάποιες ιδιαίτερες - λανθασμένες ρυθμίσεις στο router, μπορεί να έχει εξαντληθεί το dhcp  pool των διαθέσιμων ip.
Τίτλος: Απ: Πρόβλημα στους Clients με 16.04
Αποστολή από: gitrig στις 06 Οκτ 2017, 10:46:27 πμ
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Τα 1,3,4 τα είχα δοκιμάσει. Το 2 το δοκίμασα σήμερα αλλά δεν έγινε πάλι τίποτα.

Επισυνάπτω και μια φωτογραφία από τα μηνύματα που εμφανίζονται κατά την εκκίνηση.

Στο παρελθόν δούλευε μια χαρά και αυτός ο client. Μετά από κάποια updates δουλεύει, αλλά πάλι μετά από άλλα σταματάει.
Τίτλος: Απ: Πρόβλημα στους Clients με 16.04
Αποστολή από: apapakL στις 06 Οκτ 2017, 12:53:28 μμ
Τι επιστρέφει η

Κώδικας: [Επιλογή]
cat /etc/nbd-server/conf.d/ltsp_i386.conf
Τίτλος: Απ: Πρόβλημα στους Clients με 16.04
Αποστολή από: gitrig στις 09 Οκτ 2017, 11:29:28 πμ
επιστρέφει το screenshot που επισυνάπτω.