Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικό Λύκειο => Γ΄ Λυκείου => Μήνυμα ξεκίνησε από: denia_k στις 06 Μαρ 2013, 11:59:08 πμ

Τίτλος: Σύμβολο &
Αποστολή από: denia_k στις 06 Μαρ 2013, 11:59:08 πμ
Στη θεωρία γνωρίζουμε ότι σε πρόγραμμα, όταν συνεχίζεται η επόμενη εντολή στην επόμενη γραμμή, ξεκινάμε με το σύμβολο &.

Στην πράξη όμως, βλέπω προγράμματα να συνεχίζονται κανονικά στην επόμενη γραμμή χωρίς το συγκεκριμένο σύμβολο. Αυτό είναι λάθος; Ακόμα αν έχουμε μία  εντολή (π.χ. Γράψε 'Οι συνολικές επενδύσεις είναι ', επεν) που συνεχίζεται και στην επόμενη γραμμή υποθέτω πως δεν χρειάζεται το &. Σωστά;;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!  :)
Τίτλος: Απ: Σύμβολο &
Αποστολή από: petrosp13 στις 06 Μαρ 2013, 12:42:38 μμ
Λεπτομέρεια της λεπτομέρειας χωρίς ουσία...
Τίτλος: Απ: Σύμβολο &
Αποστολή από: gthal στις 06 Μαρ 2013, 12:53:47 μμ
Θα συμφωνήσω με τον Πέτρο
Τίτλος: Απ: Σύμβολο &
Αποστολή από: denia_k στις 06 Μαρ 2013, 02:59:37 μμ
Εγώ όμως θα συνεχίσω να θέλω απάντηση γιατί πολλοί μαθητές με ρωτάνε!  :)
Τίτλος: Απ: Σύμβολο &
Αποστολή από: batos στις 06 Μαρ 2013, 05:30:01 μμ
Αν γράφεις ένα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ σε έναν κειμενογράφο για μεταγλώττιση ή διερμήνευση (όπως το περιβάλλον της ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ), τότε λογικά, αν η υλοποίηση του μεταγλωττιστή ή διερμηνευτή ακολουθεί τους ορισμούς του βιβλίου μας (?????), θα πρέπει για να συνεχίσεις μια εντολή στην επόμενη γραμμή, να χρησιμοποιείς το &.
Τώρα αν γράφεις στον πίνακα της τάξης ή στο τετράδιό σου, .... ε δεν νομίζω να το καταλάβει κανείς αν δεν χρησιμοποιήσεις &, για να συνεχίσεις στην επόμενη γραμμή.
Αν λάβεις υπόψη σου, και τα γραπτά των μαθητών (όπου μερικές φορές από τις διορθώσεις και προσθήκες δεν βγάζεις άκρη), τότε πραγματικά μιλάμε για την λεπτομέρεια των λεπτομερειών.
Τίτλος: Απ: Σύμβολο &
Αποστολή από: gthal στις 06 Μαρ 2013, 08:33:05 μμ
Δεν κατάλαβες ότι αυτή ήταν η απάντησή μας: το πώς θα συνεχίσουμε τη γραμμή είναι μια λεπτομέρεια χωρίς ουσία και κανείς δεν θα ασχοληθεί αν κάποιος δεν το κάνει σύμφωνα με το βιβλίο. Το "σωστό" πάντως είναι να το κάνεις όπως λέει το βιβλίο. Αν κάποιος μαθητής ανησυχεί, ας το κάνει όπως λέει το βιβλίο.

Κι επειδή επέμεινες, διάβασα το ερώτημα με πολλή προσοχή και ίσως ανιχνεύω μια λεπτή παρανόηση δική σου (ή δεν κατάλαβα εγώ τη διατύπωσή του):
χρησιμοποιούμε το & όταν θέλουμε να συνεχίσουμε την εντολή μας στην επόμενη γραμμή (γιατί πχ δεν χώρεσε). Όχι για να γράψουμε την επόμενη εντολή (όπως λες) αλλά για να συνεχίσουμε την εντολή που ήδη γράφουμε σε δεύτερη (ή και τρίτη κλπ) γραμμή.
Στο παράδειγμά σου, αν η εντολή       Γράψε 'Οι συνολικές επενδύσεις είναι ', επεν     δε χωράει σε μία γραμμή, θα συνεχίσυμε σε δεύτερη, ξεκινώντας την με το & . πχ:
Κώδικας: [Επιλογή]
Γράψε 'Οι συνολικές επενδύσεις
                       & είναι ', επεν
Κατά τα άλλα, η κάθε εντολή ξεκινάει σε νέα γραμμή, φυσικά χωρίς &
(δηλαδή, νομίζω ότι τα είχες καταλάβει αντίστροφα κι ευτυχώς που επέμεινες)

Αλλά, ξαναλέω, θεωρώ το ζήτημα εντελώς επουσιώδες και καλό είναι να το εξηγούμε αυτό στους μαθητές μας. Ότι δηλαδή η ουσία του μαθήματος είναι πολύ μακριά από κάτι τέτοια, έτσι, για να μην νομίζουν ότι θα μελετάνε σαν να μελετούσαν πχ Λατινικά. (κανένα πρόβλημα με τα Λατινικά - απλά η νοοτροπία της δουλειάς πρέπει να είναι πολύ διαφορετική)
Καλή τύχη :)
Τίτλος: Απ: Σύμβολο &
Αποστολή από: denia_k στις 07 Μαρ 2013, 02:04:43 μμ
Ευχαριστώ όλους πάρα πάρα πολύ!!! :)
Τίτλος: Απ: Σύμβολο &
Αποστολή από: P.Tsiotakis στις 07 Μαρ 2013, 06:52:38 μμ
στον επεξεργαστή κειμένου όταν δε χωράει μια γραμμή ό,τι περισσεύει πάει στην επόμενη
όταν το τυπογραφείο άλλαξε τα περιθώρια του βιβλίου (προσωπική εκτίμηση) πολλές εντολές με μεγάλο μήκος κόπηκαν στα δυο
χωρίς η συγγραφική ομάδα του βιβλίου να το προσέξει.

απο κει και περα οι μαθητές μας ας φροντίζουν να γράφουν σε μια γραμμή (μια κόλλα αναφοράς - τετραδίου εξετάσεων έχει μεγάλο πλάτος)