Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικά => Γενικά Παιδαγωγικά, Επιστημονικά και Τεχνικά Θέματα => Μετά το Λύκειο => Μήνυμα ξεκίνησε από: alexrds στις 02 Ιούν 2011, 08:56:14 μμ

Τίτλος: Επιλογή ΤΕΙ
Αποστολή από: alexrds στις 02 Ιούν 2011, 08:56:14 μμ
Καλησπέρα σε όλους. Μόλις τελείωσα τις πανελλήνιες (ΕΠΑΛ)  στον ηλεκτρονικό τομέα και ψάχνομαι να επιλέξω σχολή στην Αθήνα. Καταλήγοντας ανάμεσα σε Πληροφορική Αθήνας και Υπολογιστικών Συστημάτων Πειραιά προσπαθώ να ενημερωθώ κατάλληλα ώστε να μείνω ικανοποιημένος από την επιλογή που θα κάνω. Σε γενικές γραμμές ξέρω ότι στην υπολογιστικών συστημάτων ειδικεύεσαι πιο πολύ στο hardware ενώ στη πληροφορική Αθήνας στο software. Γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρω κάποιες παραπάνω πληροφορίες για τις δύο αυτές σχολές; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε απάντηση
Τίτλος: Απ: Επιλογή ΤΕΙ
Αποστολή από: Ma8hths στις 03 Ιούν 2011, 07:03:32 μμ
Ανάμεσα στις δυο αυτές σχολές σου προτείνω ανεπιφύλακτα Πληροφορική Αθήνας.Είναι πολύ καλή και απαιτητική σχολή.Μου έχουν πεί (καθηγητές) πως εκεί κανεις τα πάντα που αφορούν την Πληροφορική ενώ στις άλλες σχολες ειδικεύεσαι σε έναν τομεά...Αυτά τα ολίγα.
Τίτλος: Απ: Επιλογή ΤΕΙ
Αποστολή από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 04 Ιούν 2011, 09:32:53 πμ
μια λύση, είναι να ρωτήσεις έστω δια τηλεφώνου, φίλους σου ή γνωστούς που πέρασαν εκεί. άλλη λύση, πιο δύσκολη, αν ζεις στην Αθήνα, είναι η επίσκεψή σου στην ίδια τη σχολή και να ρωτήσεις ορισμένους φοιτητές.
αλλιώς, www.teiath.gr, www.teipir.gr

η δική μου εμπειρία από το τει αθηνών είναι ότι πρόκειται για μια καλή σχολή, που προσπαθεί να διατηρήσει υψηλό επίπεδο σπουδών. με ενοχλούσε το γεγονός ότι πολλοί καθηγητές ήταν από ξένα πανεπιστήμια ή ήταν μαθηματικοί με κάποιο μεταπτυχιακό/διδακτορικό στην επιστήμη των υπολογιστών γενικά (πάλι συνήθως από ξένα πανεπιστήμια). αυτό όμως θα το συναντήσεις παντού. επίσης με ενοχλούσε το μπάχαλο στο πρόγραμμα των μαθημάτων, που επίσης συναντάται ακόμη και στις καλύτερες οικογένειες. είχε καλό επίπεδο, πράγματι ήταν προσανατολισμένη στο λογισμικό και με γοήτευε ότι αναμόρφωναν συχνά το πρόγραμμα σπουδών, ώστε να συμβαδίζουν με την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. τέλος, έχει μια εξυπηρετική γραμματεία (έχω περάσει και από άλλη σχολή και η γραμματεία ήταν για φτύσιμο...).
Τίτλος: Απ: Επιλογή ΤΕΙ
Αποστολή από: alexrds στις 06 Ιούν 2011, 09:17:30 μμ
Ευχαριστώ πολύ και τους δυο σας.