Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικό Λύκειο => Γ΄ Λυκείου => Μήνυμα ξεκίνησε από: clips στις 03 Μάι 2011, 08:09:19 μμ

Τίτλος: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Αποστολή από: clips στις 03 Μάι 2011, 08:09:19 μμ
Καλησπέρα.Είμαι καινούργιος συνάδερφος μιας και πρόκειται να διδάξω το μάθημα για πρώτη φορά σε ενα φροντιστήριο.Το πρόβλημα είναι οτι δεν ξέρω πως να οργανώσω την ύλη και γενικά έχω πολλές απορίες.Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει?Ευχαριστώ εκ των προτέ :-\ρων.
Τίτλος: Απ: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Αποστολή από: sstergou στις 03 Μάι 2011, 09:22:46 μμ
Καταρχήν σου προτείνω να πάρεις 1-2 καλά βοηθήματα που θα σου δώσουν ποικιλία ασκήσεων αλλά και διδακτικών μεθοδολογιών.

Στο διαδίκτυο θα βρεις πάρα πολύ υλικό σε σελίδες συναδέλφων που είτε είναι μέλη του φόρουμ είτε όχι.
Το ίδιο το στέκι έχει πάρα πολύ υλικό και φωτίζει αρκετά σκοτεινά σημεία. Αξίζει να το ψάξεις. Εμένα με είχε βοηθήσει αρκετά όταν ξεκινούσα και ακόμη με βοηθάει.

Στην ημερίδα της ΕΠΥ που έγινε πέρσι υπάρχει επίσης αξιόλογο υλικό.

http://www.epy.gr/aepp/aepp.php

Απο κει και πέρα θα πρέπει να πάρεις διάφορες άλλες αποφάσεις όπως π.χ. αν θα ακολουθήσεις την σειριακή προσέγγιση διδασκαλίας ή αν θα διδάσκεις ταυτόχρονα γλώσσα και ψευδογλώσσα.

Θα επανέλθω στο θέμα με δικές μου σημειώσεις μόλις βρω χρόνο να τις συμμαζέψω λιγάκι.

Καλή αρχή!
Τίτλος: Απ: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Αποστολή από: Καρκαμάνης Γεώργιος στις 04 Μάι 2011, 09:29:42 πμ
Και το σπουδαιότερο: όποια απορία έχεις, μη διστάσεις να την παρουσιάσης στο στέκι, καθώς από εδώ θα λάβεις τη μεγαλύτερη βοήθεια.
Τίτλος: Απ: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Αποστολή από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 04 Μάι 2011, 01:54:55 μμ
το 1ο που πιστεύω ότι είναι το κυριότερο, είναι να δαπανήσεις μερικές δεκάδες ώρες για να μάθεις το σχολικό βιβλίο και το σχολικό τετράδιο μαθητή πάρα πολύ καλά. μα πάρα πολύ καλά...

μην ξεχνάς, ότι τα παιδιά εξετάζονται με βάση αυτό!

στη συνέχεια θα πρέπει να ασχοληθείς με τα θέματα εξετάσεων. να δεις τί πέφτει, πώς πέφτει... να τα λύσεις μόνος σου. φυσικά, όπως είπε και ο Γιώργος, μπορείς να έχεις όποια βοήθεια ζητήσεις από όσους είμαστε στο στέκι. δε νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιος που θα αρνηθεί τη βοήθεια, εκτός αν δεν μπορεί λόγω έλλειψης χρόνου.

μετά θα φτιάξεις το δικό σου φυλλάδιο. υλικό μπορείς να βρεις άφθονο παντού. μπορείς να βρεις ακόμη και έτοιμα φυλλάδια, κι εγώ μπορώ να σου στείλω, δεν έχω πρόβλημα. μπορείς να βασιστείς σε έτοιμο φυλλάδιο, προκειμένου να δημιουργήσεις ένα στα μέτρα σου. το θέμα είναι ότι εγώ ποτέ δεν μπόρεσα να διδάξω με φυλλάδιο, που δεν έχω δημιουργήσει, δυσκολευόμουν πολύ. αν εσύ δεν έχεις πρόβλημα, τότε χρησιμοποίησε ένα έτοιμο.

δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις & δεξιότητες για ένα φυλλάδιο, ειδικά για μια καλοκαιρινή προετοιμασία. μπορείς να δημιουργήσεις ένα φυλλάδιο ακόμη και με τα θέματα των εξετάσεων (γενικών, εσπερινών, επαναληπτικών γενικών και επαναληπτικών εσπερινών), καθώς από το 2000 υπάρχει μια πληθώρα θεμάτων και περιπτώσεων, που καλύπτουν εύρος επιπέδων δυσκολίας.
Τίτλος: Απ: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Αποστολή από: clips στις 04 Μάι 2011, 02:08:13 μμ
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.Θα προσπαθήσω να οργανώσω όλο το υλικό που εχω βρεί αν και εχώ χάθει κάπως με τόσες πληροφορίες.Συνεχείστε την καλή δουλεία.