Το Στέκι των Πληροφορικών
Γυμνάσιο => Γενικά => Α΄ Γυμνασίου => Μήνυμα ξεκίνησε από: aspd στις 15 Ιουν 2010, 05:31:29 μμ
-
Παραθέτω το υλικό μου για τη διδασκαλία της επεξεργασίας κειμένου.
Είναι αρχεία που έχω φτιάξει όσα χρόνια διδάσκω στο Γυμνάσιο, καθώς και μερικά που έχω βρει έτοιμα.
Εννοιείται ότι δεν κάνω όλα αυτά στην τάξη. Κάνουμε τις περισσότερες δραστηριότητες του βιβλίου και επιλεκτικά μερικά από το υλικό μου ανάλογα με το χρόνο που έχω και κυρίως ανάλογα με το επίπεδο της τάξης (περνώντας τα χρόνια οι μαθητές ξέρουν όλο και περισσότερα πράγματα).
Αυτό που νιώθω ότι μου είναι χρήσιμο είναι να έχω πολλές ασκήσεις ώστε να έχουν εργασία και οι μαθητές που τελειώνουν γρήγορα.
Ασπασία Διλάλου
-
Ευχαριστούμε Ασπασία, αρκετά πλήρες υλικό! Μου άρεσαν οι ασκήσεις με το "χαλασμένο" κείμενο που πρέπει να "φτιάξει" ο μαθητής, μέσα στις γενικές επαναληπτικές ασκήσεις. Πολλές φορές σε αυτό τα παιδιά δυσκολεύονται περισσότερο από όλα.
-
Πολύ ωραία συλλογή κειμένων και ασκήσεων. Μπράβο Ασπασία! :)
-
Εξαιρετική η συλλογή σου Ασπασία, ευχαριστούμε πολύ.
-
Ευχαριστούμε πολύ για τις ωραίες ασκήσεις , που τις μοιράζεις μαζί μας.
-
Πολύ ωραίες ασκήσεις σε ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου.
Τις ξαναανεβάζω συμπιεσμένες με 7z γιατί κάπου από τα βάθη των αιώνων έχει ξεμείνει ενα bug στο zip και σε κάποια λειτουργικά συστήματα (linux-based, mac os) δεν φαίνονται καλά οι αποσυμπιεσμένοι ελληνικοί χαρακτήρες των ονομάτων των αρχείων.
Αν για κάποιο λόγο σε ενοχλεί αυτή η αναδημοσίευση πες μου σε παρακαλώ για να την κατεβάσω.
-
ευχαριστώ πολύ! ωραίο υλικό.
-
Αν για κάποιο λόγο σε ενοχλεί αυτή η αναδημοσίευση πες μου σε παρακαλώ για να την κατεβάσω.
Φυσικά και δεν με ενοχλεί η αναδημοσίευση. Ίσα-ίσα σε ευχαριστώ.
-
Παραθέτω και ένα αρχείο που έφτιαξα φέτος για αρχικό μάθημα στην επεξεργασία κειμένου. Απλή πληκτρολόγηση, αλλά σκέφτονται και μαθαίνουν για τα σήματα του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Οι απαντήσεις (δεν τους τις δίνω γραμμένες, ούτε τους δίνω το link για αντιγραφή-επικόλληση) είναι στο http://www.yme.gr/imagebank/categories/KOK_pdf.pdf σελ. 158-166. Όσα σήματα δεν ξέρουν τα εξηγούμε προφορικά.
-
Πολύ καλές ασκησούλες.... και χρήσιμες... :o
-
πολύ καλές πραγματικά,ευχαριστουμε που τις μοιράζεσαι. :)
-
Ανεβάζω το υλικό μου στην επεξεργασία κειμένου για την Α΄ Γυμνασίου, όπως το έχω διαμορφώσει τον τελευταιο καιρό. Εκτός από το ότι έχω προσθέσει κάποια αρχεία στο υλικό που έχω ήδη ανεβάσει, η βασική αλλαγή είναι ότι έχω φτιάξει στις βασικές κατηγορίες ένα αρχείο που περιέχει πολλές ασκήσεις π.χ. ένα αρχείο με αρκετές ασκήσεις σχετικά με στοίχιση-περιθώρια, αντί πολλά μικρά.
Ασπασία Διλάλου