Το Στέκι των Πληροφορικών

Γυμνάσιο => Γενικά => Γ΄ Γυμνασίου => Μήνυμα ξεκίνησε από: Χ.Μοτσενίγος στις 02 Μάι 2010, 08:12:24 μμ

Τίτλος: Projects μαθητών σε Microworlds Pro
Αποστολή από: Χ.Μοτσενίγος στις 02 Μάι 2010, 08:12:24 μμ
Καλησπέρα συνάδελφοι, βάζω τη διεύθυνση στην οποία υπάρχουν τα projects που έκαναν τα παιδιά της Γ΄τάξης φέτος σε Microworlds Pro.

 Προτίμησα να βάλω ένα ενιαίο θεμα όπως θα δείτε, πράγμα που έχει και τα καλά του και τα κακά του. Τα παιδιά έφτιαξαν ένα quiz με ερωτήσεις πάνω σε κάποιον θεματικό άξονα της επιλογής τους και πέρα από τον κώδικα το εμπλούτισαν με γραφικά ακόμα και ήχο σε μερικές περιπτώσεις.

 Κάποιοι δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν στο ομαδικό του πράγματος και τους άφησα να δουλέψουν μόνοι τους, κάποιοι συνεργάστηκαν καλύτερα από τους άλλους και τέλος υπήρξε και μια ομάδα δυο μαθητριών που, κατά την εκτίμησή μου... έγραψε.
 Και πολύ καλές ερωτήσεις βρήκαν και το στήσιμο μου άρεσε και κάποιες εντολές που δεν προλάβαμε να μάθουμε (εκτός ύλης φυσικά) τις βρήκαν μόνες τους από το help και πειραματιζόμενες τις χρησιμοποίησαν σωστά.

Για το εν λόγω project χρειάστηκαν 3 διδακτικές ώρες για την υλοποίηση και προετοιμασία στο σπίτι - κυρίως στο να βρουν τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις. Είχε δοθεί στα παιδιά φυλλάδιο με οδηγίες φυσικά και είχαν φτιαχτεί οι ομάδες πριν ξεκινήσουμε. Μια ώρα χρειάστηκε για τα γραφικά (user interface) , μια ώρα για τον κώδικα και μια ώρα για βελτιώσεις, εκσφαλμάτωση, παρουσίαση. Θα ήθελα να είχα μια ακόμα ώρα για εκτενέστερη παρουσίαση και για να εφαρμόσουν τα παιδιά κάποιες ιδέες που είχαν αλλά ....ξέρετε πως είναι τα πράγματα με το μάθημα στο Γυμνάσιο.

Παραθέτω το σύνδεσμο πιο κάτω. Παρατηρήσεις και σχόλια ευπρόσδεκτα.

http://49gym-athin.att.sch.gr/students/ergasies/quizhome.htm
 (http://49gym-athin.att.sch.gr/students/ergasies/quizhome.htm)


ΥΓ Τα projects τρέχουν σίγουρα στον IE αν κατεβάσετε το plugin, για τον Firefox υπάρχει μια διαδικασία αλλά δεν πιάνει πάντα δυστυχώς.
Τίτλος: Απ: Projects μαθητών σε Microworlds Pro
Αποστολή από: Loukritia στις 02 Μάι 2010, 08:38:17 μμ
Πολύ καλή δουλειά συνάδελφε!! Φαίνεται πως τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν. Μια ομάδα μου στο Λύκειο έκανε τηλεπαιχνίδι με scratch και στην παρουσίαση ενθουσιάστηκαν οι άλλοι.


Υ.Γ. Τι κόλλημα έχουν φάει με τον Κιάμο τα σημερινά παιδιά....;)
Τίτλος: Απ: Projects μαθητών σε Microworlds Pro
Αποστολή από: dklovedoctor στις 21 Μάρ 2013, 02:43:18 πμ
petway
Τίτλος: Απ: Projects μαθητών σε Microworlds Pro
Αποστολή από: DaKnOb στις 27 Μάρ 2013, 12:07:43 πμ
http://49gym-athin.att.sch.gr/students/ergasies/quiz/Liaoutsis/Liaoutsis.html (http://49gym-athin.att.sch.gr/students/ergasies/quiz/Liaoutsis/Liaoutsis.html)

Mac OS X Safari δεν δουλεύει το encoding. Αν μπορείς βάλε στο αρχείο HTML στο
Κώδικας: [Επιλογή]
<head>

</head>
το εξής:
Κώδικας: [Επιλογή]
<meta http-equiv='Content-Type' content='text/html; charset=utf-8'>
Βέβαια έτσι κι αλλιώς μόνο σε ΙΕ παίζουν, αλλά δεν ξέρω τώρα τι γίνεται εκεί και αν τα εμφανίζει κανονικά..