Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικά => Τεχνική υποστήριξη => Linux => Μήνυμα ξεκίνησε από: iliasthes στις 08 Μάρ 2010, 03:19:36 μμ

Τίτλος: Φορητοί υπολογιστές, χωρίς προεγκατεστημένο λειτουργικό
Αποστολή από: iliasthes στις 08 Μάρ 2010, 03:19:36 μμ
Είμαι στη σκέψη να αγοράσω καινούριο φορητό υπολοηιστή, πριν μας κόψουν τελείως το μισθό. Ωστόσο επειδή ελάχιστα έως και καθόλου χρησιμοποιώ πλέον windows, σκέφτομα να αγοράσω χωρίς προεγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα. Γνωρίζει κανείς αν κάποια από τις γνωστές αλυσίαδες και καταστήματα στην Έλλαδα, παρέχει αυτή τη δυνατότητα;
Τίτλος: Απ: Φορητοί υπολογιστές, χωρίς προεγκατεστημένο λειτουργικό
Αποστολή από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 08 Μάρ 2010, 03:36:51 μμ
Δε γνωρίζω αλυσίδα, αλλά γνωρίζω έναν γνωστό που απείλησε να μην αγοράσει το φορητό με το λσ. Τελικά του αφαίρεσαν το ποσό της άδειας!

Εναλλακτικά, μπορείς να χτίσεις το φορητό σου. Πολλοί μαγαζάτορες το υποστηρίζουν αυτό.
Τίτλος: Απ: Φορητοί υπολογιστές, χωρίς προεγκατεστημένο λειτουργικό
Αποστολή από: iliasthes στις 08 Μάρ 2010, 05:11:37 μμ
Ακριβώς, αυτό που έκανε ο γνωστός σου θέλω να κάνω. Απλά επειδή δεν θέλω να παω γύρα όλα τα μαγαζιά μέχρι να βρω "συνεργάσιμο" κατάστημα, λέω μήπως κάποιος το έχει ήδη κάνει. Τα τελευταία 3 χρόνια έχω χρησιμοποιήσει τα παράθυρα λιγότερο από 10 φορές και δεν πιστεύω πως αυτές οι 10 φορές δικαιολογούν αυτό το κατοστάρι που είναι ενσωματωμένο στην τιμή.
Τίτλος: Απ: Φορητοί υπολογιστές, χωρίς προεγκατεστημένο λειτουργικό
Αποστολή από: poursali στις 08 Μάρ 2010, 07:13:55 μμ
iliasthes
για ενα (μικρο) χρονικο διαστημα ο Κωτσοβολος εδινε τετοια δυνατοτητα.. πριν 3-4 χρονια περιπου αγοραζες λαπτοπ ή πισι με 50 ευρω λιγοτερο. απο τοτε δεν το εχω δει πουθενα.. μονο απο ηλεκτρονικα καταστηματα που "χτιζεις" μονος σου το συστημα
Τίτλος: Απ: Φορητοί υπολογιστές, χωρίς προεγκατεστημένο λειτουργικό
Αποστολή από: denix στις 11 Μάρ 2010, 02:22:09 πμ
Φυσικά και υπάρχει η δυνατότητα αυτή, αλλά... ΔΕΝ συμφέρει!! Ναι, είναι αλήθεια, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται! Τουλάχιστο, από τη δική μου έρευνα αγοράς (Ιούλιος 09). Θα βρεις και μηχανήματα με προεγκατεστημένο Linux. Το συμπέρασμα που κατέληξα είναι ότι, συμφέρει να αγοράσει κανείς (τιμή/απόδοση) ένα μηχάνημα που "φεύγει" στη αγορά, και απλά να εγκαταστήσει την αγαπημένη του διανομή. Φυσικά, μπορεί κάποιος να ζητήσει να του επιστραφούν τα χρήματα από τα W εφόσον δεν τα χρησιμοποιεί, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Εάν σε ενδιαφέρει να "περάσεις το μύνημα" είμαι της άποψης ότι είναι πολύ πιο "ηχηρό" το να ζητήσει κάποιος τα λεφτά του πίσω (από την άδεια) παρά να ψάξει για μηχάνημα δίχως λειτουργικό.

Και κάτι τελευταίο: στη δική μου περίπτωση (http://www.info-world.gr/image.php?object_type=detailed&image_id=1469&window=popup) είχα πρόβλημα με την κάρτα γραφικών (κλασικά... και εννοώ τα 3Δ) Μόλις πριν λίγους μήνες κατάφερα με DRI2 και MESA 7.7 να παίζουν όλα άψογα.  8) (όλα τα άλλα ΟΚ, ακόμα και οι 2 δίσκοι SATA σε RAID0). Νομίζω ότι είναι το σημείο το οποίο χρειάζεται την περισσότερη προσοχή.
Τίτλος: Απ: Φορητοί υπολογιστές, χωρίς προεγκατεστημένο λειτουργικό
Αποστολή από: iliasthes στις 11 Μάρ 2010, 04:44:14 μμ
Συμφωνώ, για το "μήνυμα". Είναι εκνευριστικό να μην μπορείς να αγοράσεις υπολογιστή χωρίς να πηγαίνει αναγκαστικά πακέτο και μια έκδοση των windows.  Όσο γ ια τις συσκευές, με λίγο "ψάξιμο" όλα βρίσκονται, αν και οι περισσότερες διανομές πλέον συνήθως δεν έχουν πρόβλημα με την υποστήριξη συσκευών.