Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικά => Γενικά Παιδαγωγικά, Επιστημονικά και Τεχνικά Θέματα => Μετά το Λύκειο => Μήνυμα ξεκίνησε από: SotirisD στις 18 Σεπ 2008, 04:38:26 μμ

Τίτλος: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: SotirisD στις 18 Σεπ 2008, 04:38:26 μμ
όπως λέω και στον τίτλο επειδή θέλω να γίνει προγραμματιστής θέλω να μου πείτε πια σχολή πρέπει να ακολουθήσω και αν υπάρχει κάποια ιστοσελίδα που να λέει σχετικά για αυτήν την σχολή.
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: tzorvas στις 09 Οκτ 2008, 03:39:33 μμ
Πιστεύω πως όποια σχολή και να πάρεις θα βγείς προγραμματιστής εφόσον διδάσκεσαι όλες τις βασικές γλώσσες προγραμματισμού!

Πιστεύω ακόμη πως πρέπει να το ψάξεις.. Κατά τη γνώμη μου καλό θα ήταν να βρεις μια δουλειά με εφαρμογή στα δίκτυα ή ότι άλλο!

"ξερό" προγραμματιστής δεν αξίζει :( κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα..!
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: SotirisD στις 09 Οκτ 2008, 11:42:00 μμ
ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί λες ότι δεν αξίζει;;;
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: tzorvas στις 10 Οκτ 2008, 11:02:59 πμ
Γιατί .. Πριν 6 χρόνια αν γινόσουν προγραμματιστής είσουν "ο καλύτερος γαμπρός" όπως λέμε :) δηλαδή ? σίγουρη απασχολισημότητα!
Εσύ αν μπεις του χρόνου στη σχολη θα βγεις μετά από 4 χρόνια το ελάχιστο. Τι σιμαίνει αυτό?? Θα έχουνε βγει και άλλοι προγραμματιστές!

Αν εσύ περιοριστείς στο ρόλο του προγραμματιστή τότε... Μάλλον θα έχεις μειονέκτημα μπροστά στους άλλους της ίδιας γενιάς με τη δικιά σου.. Το γιατί στη συνέχεια..

Τώρα οι σχολές δεν σε κάνουν προγραμματιστή ούτε μηχανικό ούτε τίποτα.. Οι σχολές σου δίνουν τα εφόδια για να μπορείς να εστιάσεις και να επιλέξεις εσύ τι θα γίνεις! Ακόμα να είσαι ρεαλιστής όσο μιλάς για επαγγελματική αποκατάσταση.. Ας ξεχάσουμε τις εποχές που λέγαμε.. Σπουδάζει υπολογιστές σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση.. Αυτή έρχεται με κόπο και όχι με ένα πτυχίο μόνο.. Και δεν σταματάμε να διαβάζουμε ποτέ για τους υπολογιστές κυρίως που κάθε μέρα αναγνωρίζετε μια νέα τεχνολογία ή γλώσσα ή ό,τι άλλο!!

Ας ξεκαθαρίσω λίγο για να σε βοηθήσω.. Γνώμη μου είναι να μπεις σε ένα τμήμα το οποίο θα σου δίνει εφόδια για πολλούς κλαδους της πληροφορικής.. Π.χ. το Τηλεπικοινωνιών Αθήνας.. Προγραμματιστής μπορείς να βγείς αλλά να εστιάσεις σε προγράμματα "τηλεποικινωνιών" δικτύων κλπ..
Ακόμα τα δίκτυα δεν τελειώνουν εκεί.. π.χ μπορείς να εστιάσεις στα δίκτυα και στη συνέχεια να πας για ασφάλεια δικτύων κλπ.. Πάλι προγραμματιστής και εκεί :)

Έτσι είσαι προγραμματιστής .. αλλά! είσαι εστιασμένος και στα δίκτυα! ... με καλή δουλειά θα καταφέρεις να αποροφηθείς πολύ εύκολα κατά τη γνώμη μου απότι αν μίνεις στο γενικό του "προγραμματιστή"!!

==================

Είναι σαν να λες θέλω να γίνω γιατρός... Ναι αλλά τί γιατρος??!!
Έτσι είναι κ ο προγραμματιστής...
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: SotirisD στις 10 Οκτ 2008, 09:53:48 μμ
Κατάλαβα τι θέλετε να μου πείτε. Εγώ σκέφτομαι για προγραμματιστής παιχνιδιών. Τι λέτε για αυτήν την ειδικότητα;
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: tzorvas στις 11 Οκτ 2008, 05:05:10 πμ
Χμ... Μπορείς να βρείς μια σχολή με ένα background σ'αυτό το τομέα :)
τι εννοώ.. να υπάρχει κάποια φοιτιτική ομάδα που να ασχολείται με games..!

Όπως στο ΕΜΠ που βγάλανε το παιχνίδι 1821 :P

Η διαδικασία είναι η γνωστή.. Βρίσκεις μια καλή σχολή.. Γίνεσαι προγραμματιστής ... και μετά εστιάζεις και επιλέγεις μαθήματα που σου χρειάζονται για να μπεις στο χώρο του gaming programming.. Γνώμη μου πάντα :)

Ακόμα να ξέρεις πως δεν θα γίνεις ιδιοφυία με το μεταπτυχιακό σου στο να προγραμματίζεις παιχνίδια... εκεί θα ειδικευτείς όταν δουλέψεις σε κάποια εταιρία ή κάποιο άλλο project :)
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: SotirisD στις 11 Οκτ 2008, 10:07:29 πμ
ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Σύγουρα θα με βοηθήσουν στο μέλλον :)
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: tzorvas στις 12 Οκτ 2008, 01:46:56 πμ
Σε ενημερώνω πως υπάρχει μια ελληνική ομάδα που έβγαλε το πρώτο ΕΛΛΗΝΙΚΟ MMORPG ! Μπορείς να ψάξεις για το θέμα και αν μπορέσεις να επικοινωνήσεις μαζί τους σίγουρα θα σου απαντήσουν σε ερωτήσεις καθώς είναι επαγγελματίες σαυτό!
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: SotirisD στις 12 Οκτ 2008, 02:11:26 μμ
Ευχαριστώ για την πληροφορία αλλά τι ακριβώς είναι το MMORPG;
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: tzorvas στις 22 Οκτ 2008, 11:39:44 πμ
Lineage/World of Warcraft etc..
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: Αντιγόνη στις 22 Οκτ 2008, 12:02:02 μμ
Νομίζω ότι άν σκέφτεσαι να γίνεις προγραμματιστής παιχνιδιών μάλλον θα πρέπει να μπείς σε μια σχολή γενικής κατεύθυνσης, δηλαδή "Τμήμα Πληροφορικής" και όχι "Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών κ.τ.λ...." και να ακολουθήσεις απο εκεί και πέρα μια κατεύθυνση που να έχει σχέση με τα ψηφιακά συστήματα και τον προγραμματισμό αυτών...

Αν και δεν είναι πολύ νωρίς να ξέρεις τι θέλεις και κάτι τόσο εξειδικευμένο?
Είσαι σίγουρος ότι δεν θα αλλάξεις γνώμη στην πορεία....?
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: evry στις 22 Οκτ 2008, 12:36:03 μμ
 Και το τμήμα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (του ΕΚΠΑ, δεν υπάρχει και άλλο) σχολή γενικής κατεύθυνσης πληροφορικής είναι, απλά έχει 2-3 υποχρεωτικά μαθήματα για επικοινωνίες και ξεχωριστή κατεύθυνση τηλεπικοινωνίων. Σε γνωστικό επίπεδο πληροφορικής όχι μόνο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από οποιοδήποτε άλλο τμήμα αλλά έχει μαθήματα που δεν υπάρχουν καν σε άλλα τμήματα όπως για παράδειγμα ή "Υπολογιστική Γεωμετρία", που είναι καθαρά αλγοριθμικό μάθημα. Επίσης έχει ξεχωριστό θεωρητικό τομέα πληροφορικής που επίσης σπανίζει σε αρκετά γενικά τμήματα πληροφορικής.

Αν ρίξετε μια ματιά στο επίπεδο των μαθημάτων προγραμματισμού θα δείτε ότι είναι πολύ πιο υψηλό από άλλα τμήματα. Για παράδειγμα ενώ σε κάποιο τμήμα (επίσης στην Αθήνα) ξεκινάνε με κάτι ασκήσεις του στυλ εμφάνισε την προπαίδεια, βρες το ελάχιστο ή το μέγιστο 100 αριθμών εκεί έχουν κάτι "εισαγωγικές" ασκήσεις με πρώτους-τέλειους αριθμούς, κατασκευή μαγικών τετραγώνων, υπολογισμό του π  κλπ.
Για παράδειγμα ρίξτε μια ματιά στην 1η άσκηση που τους έβαλε (όχι φέτος), πρόκειται για ανάλυση αριθμού σε γινόμενο πρώτων παραγόντων και φυσικά η απόδοση εδώ έχει σημασία  (το επισυνάπτω)

Επίσης στο τμήμα του ΕΚΠΑ υπάρχουν 2-3 μαθήματα για Γραφικά , το Γραφικά 1 το Γραφικά 2 (ray tracing, rendering κλπ, εργαστήριο σε OpenGL) και το Fractals και γραφικά που δεν προσφέρεται πάντα. Στις περισσότερες σχολές ή δεν έχουν κανένα αντίστοιχο μάθημα ή μόνο 1 στο οποίο γίνεται εισαγωγή στα γραφικά. Πάντως η γνώμη μου είναι ότι ειδικά για αυτή τη δουλειά (δηλαδή προγραμματιστής παιχνιδιών αν και δεν μου αρέσει αυτός ο όρος), δεν έχει καμία σχέση η σχολή που έχεις τελειώσει, ούτε καν αν έχεις τελειώσει κάποια σχολή. Πρέπει να ξέρεις κάποια καλά μαθηματικά για τα γραφικά αλλά ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση κάθε εταιρία έχει αναπτύξει τις δικές της βιβλιοθήκες οπότε δεν προγραμματίζεις σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Είναι καθαρά θέμα προσωπικής προσπάθειας και αφοσίωσης σε αυτό που θέλεις.
   Σε όποια σχολή λοιπόν και να είσαι να επιλέξεις όλα τα μαθήματα που έχουν προγραμματιστική εργασία, ότι πιο δύσκολο υπάρχει και παράλληλα όταν νιώσεις ασφάλεια με τη C++, πάρε κάποιο βιβλίο για Game Programming η ξεκίνα να ψάχνεις στο internet για τέτοια πράγματα. Βρες έτοιμο κώδικα που να κάνει κάποια στοιχειώδη πράγματα και τροποποιήσέ τον, παίξε λίγο μαζί του για να εξοικειωθείς.

Δες τα παρακάτω Links για να δεις τι εννοώ, μπορείς να ξεκινήσεις από εκεί όταν εξοικειωθείς με τη C++

http://www.xmission.com/~nate/tutors.html (http://www.xmission.com/~nate/tutors.html)
http://www.robthebloke.org/opengl_programming.html (http://www.robthebloke.org/opengl_programming.html)
http://www.graphics.cornell.edu/~spf/opengl/ (http://www.graphics.cornell.edu/~spf/opengl/)
http://www.opengl.org/resources/code/samples/s2001/ (http://www.opengl.org/resources/code/samples/s2001/)
http://www.xmission.com/~nate/tutors.html (http://www.xmission.com/~nate/tutors.html)

Η βίβλος της OpenGL
http://fly.srk.fer.hr/~unreal/theredbook/ (http://fly.srk.fer.hr/~unreal/theredbook/)

και 1-2 καλά βιβλία για game programming
http://www.amazon.com/Tricks-Game-Programming-Gurus-Andre-Lamothe/dp/0672305070 (http://www.amazon.com/Tricks-Game-Programming-Gurus-Andre-Lamothe/dp/0672305070)
http://www.amazon.com/Tricks-Programming-Gurus-Advanced-Graphics-Rasterization/dp/0672318350 (http://www.amazon.com/Tricks-Programming-Gurus-Advanced-Graphics-Rasterization/dp/0672318350)Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: SotirisD στις 22 Οκτ 2008, 02:19:05 μμ
Πολύ χρήσιμα αυτά που μου είπατε! Ευχαριστώ πολύ!....Θέλω όμως να ρωτήσω κάτι άλλο.
Λέτε πρώτα να τελειώσω το λύκειο και μετά στο πανεπιστήμιο να ασχοληθώ με αυτά, (δηλαδή c++ κτλ) ή και από τώρα;;;
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: evry στις 22 Οκτ 2008, 02:35:31 μμ

  Αν κατάλαβα καλά είσαι στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής στη Σάμο. Στο α εξάμηνο θα πάρεις το μάθημα
Σχεδίαση και Υλοποίηση Λογισμικού (Γλώσσα Προγραμματισμού C)
και στο 2ο εξάμηνο θα πάρεις το
Μεθοδολογίες και Γλώσσες Προγραμματισμού I (Γλώσσα Προγραμματισμού C++)

Στο χειμερινό εξάμηνο μπορείς να παρακολουθήσεις και το μάθημα Γραφικά. Δε χρειάζεται να ασχοληθείς σοβαρά αν δεν έχεις χρόνο γιατί είναι και μάθημα του 9ου εξαμήνου, αλλά μπορείς να δεις τι παίζει

Μετά μπορείς σιγά σιγά να ξεκινήσεις να ασχολείσαι, το καλοκαίρι ας πούμε
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: alkisg στις 22 Οκτ 2008, 03:24:50 μμ
Να 'χεις πάντως κατά νου ότι "προγραμματιστές παιχνιδιών" δεν σημαίνει απαραίτητα αυτό που σκέφτεσαι.
Π.χ. μια ομάδα "προγραμματιστών παιχνιδιών" μπορεί να παιδεύεται για χρόνια για να φτιάξει μια μηχανή (engine) δημιουργίας παιχνιδιών, χωρίς να έχουν καμία σχέση με το καθ' αυτού game play, το σενάριο, τα γραφικά, τους ήχους, τα κείμενα, την αλληλεπίδραση των χαρακτήρων του παιχνιδιού κτλ.
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: pgrontas στις 22 Οκτ 2008, 04:03:36 μμ
Να προσθέσω σε αυτά που ειπώθηκαν ότι επειδή η C++ σε συνδυασμό με όλα τα frameworks για παιχνίδια είναι ίσως πολύ βαριά για αρχάριο προγραμματιστή, μια ενδιαφέρουσα λύση είναι το XNA της Microsoft.
Αυτό παρέχει έτοιμο έναν βασικό σκελετό για το παιχνίδι και εσύ μπορείς να γράψεις τον εξειδικευμένο κώδικα που χρειάζεσαι.
Για τον προγραμματισμό χρησιμοποείς την c# μια πιο εξευγενισμένη έκδοση της c++,
που θεωρώ ότι είναι πιο εύκολη.
Για περισσότερες πληροφορίες ψάξε στο google XNA.
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: SotirisD στις 22 Οκτ 2008, 09:11:02 μμ
Ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες....μία ακόμη απορία...αν και θα μου λειθεί σίγουρα στο μέλλον αυτή η απορία αν ξέρει κάποιος ας βοηθήσει...
Πως ακριβώς βρίσκεις δουλεία σαν προγραμματιστής παιχνιδιών;;;
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: evry στις 22 Οκτ 2008, 09:25:54 μμ
Α αυτό είναι εύκολο, κάνεις τη δική σου εταιρία  ;)

Ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες....μία ακόμη απορία...αν και θα μου λειθεί σίγουρα στο μέλλον αυτή η απορία αν ξέρει κάποιος ας βοηθήσει...
Πως ακριβώς βρίσκεις δουλεία σαν προγραμματιστής παιχνιδιών;;;
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: SotirisD στις 23 Οκτ 2008, 02:31:10 μμ
Να προσθέσω σε αυτά που ειπώθηκαν ότι επειδή η C++ σε συνδυασμό με όλα τα frameworks για παιχνίδια είναι ίσως πολύ βαριά για αρχάριο προγραμματιστή, μια ενδιαφέρουσα λύση είναι το XNA της Microsoft.
Αυτό παρέχει έτοιμο έναν βασικό σκελετό για το παιχνίδι και εσύ μπορείς να γράψεις τον εξειδικευμένο κώδικα που χρειάζεσαι.
Για τον προγραμματισμό χρησιμοποείς την c# μια πιο εξευγενισμένη έκδοση της c++,
που θεωρώ ότι είναι πιο εύκολη.
Για περισσότερες πληροφορίες ψάξε στο google XNA.

Ναι έχω ακούσει για την XNA και έχω ψάξει στο google. Βρήκα πολύ ενδιαφέρον το XNA αλλά δεν μπόρεσα να κατεβάσω την C# για να ξεκινήσω!....καμία μήπως ξέρετε από που θα μπορέσω να την κατεβάσω;;;
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: evry στις 23 Οκτ 2008, 03:03:30 μμ

  http://www.microsoft.com/express/vcsharp (http://www.microsoft.com/express/vcsharp)
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: SotirisD στις 24 Οκτ 2008, 01:43:49 μμ

  http://www.microsoft.com/express/vcsharp (http://www.microsoft.com/express/vcsharp)


Ευχαριστώ πολύ... ;)
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: Αντιγόνη στις 25 Οκτ 2008, 03:43:28 μμ
Νομίζω ότι τα τμήματα που εμπεριέχουν στον τίτλο και κάτι άλλο εκτός από "Τμήμα Πληροφορικής" έχουν σχετικά πιο εξειδικευμένο γνωστικό αντικειμενο...

Από εκεί και πέρα για κάτι τόσο εξειδικευμένο όπως προγραμματιστής παιχνιδιών, το θέμα είναι σε ένα τμήμα Πληροφορικής, όποιο και άν είναι αυτό, να υπάρχουν παραπάνω από ένα ή δύο μαθήματα που να ασχολούνται με τα γραφικά...Ίσως χρειάζεται μια σειρά από τέτοια μαθήματα, ίσως και κατεύθυνση που να ασχολείται με το αντικείμενο, όπως π.χ. στο δικό μου τμήμα, η κατεύθυνση "Ψηφιακά Μέσα".

Όσον αφορά τον χώρο του Πανεπιστημίου, νομίζω ότι κάτι τέτοιο χρειάζεσαι, σε όποιο τμήμα και να το βρείς. Καλό θα ήταν να δείς λίγο τα προγράμματα Σπουδών, των τμημάτων Πληροφορικής. Να βρείς τα σχετικά μαθήματα και να διαβάσεις και το αντικείμενό τους...Νομίζω ότι έτσι θα βοηθηθείς πολύ.

Θέλει πολύ δουλειά και ψάξιμο η συγκεκριμένη εξειδίκευση και θα συμφωνήσω με τον συνάδελφο που είπε πως ίσως να μην είναι ότι έχεις στο μυαλό σου! Το λέω αυτό γιατί και εγώ στο τμήμα μου ήθελα να ασχοληθώ με τον προγραμματισμό και επεξεργασία video, που παραπέμπει στην κατεύθυνση των "Ψηφιακών Μέσων". Αλλά συνηδειτοποίησα πολύ νωρίς, ευτυχώς για μένα, ότι η κατεύθυνση ασχολείται κυρίως με μαθηματικά και ελάχιστα με προγραμματισμό...

Για αυτό τον λόγο νομίζω ότι θα ήταν πολύ καλό να κάνεις μια διεξοδική έρευνα στα προγράμματα σπουδών και στα σχετικά με αυτό που θέλεις να ακολουθήσεις μαθήματα...Τουλάχιστον αυτά για μέσα στο Πανέπιστήμιο. Μετά...Καλή τύχη!
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: SotirisD στις 26 Οκτ 2008, 07:15:27 μμ
για να καταλάβω....εννοείτε ότι η σχολή που θα πάω πρέπει να ασχολείται κυρίως με προγραμματισμό και τα γραφικά και όχι τόσο με τα μαθηματικά; Γιατί εγώ ξέρω ότι τα μαθηματικά θα μου χρειαστούν πολύ για τον προγραμματισμό!
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: Αντιγόνη στις 28 Οκτ 2008, 12:01:13 μμ
Λοιπόν Σωτήρη μου, εγώ λέω να επισκεφτείς μερικά από τα επόμενα Link, ή να βρείς και κάποια μόνος σου, να δείς ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ το πρόγραμμα σπουδών, και ειδικά τα μαθήματα που έχουν σχέση με αυτό που θέλεις να κάνεις.
Νομίζω ότι θα κατατοπιστείς με αυτόν τον τρόπο αρκετά...!

http://www.csd.auth.gr/  (Πληροφορικής Θεσσαλονίκης)
http://www.cs.aueb.gr/   (Πληροφορικής της Οικονομικής Αθήνας)
http://zeus.cs.uoi.gr/      (Πληροφορικής Ιωαννίνων)
http://www.di.uoa.gr/     (Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνίων Καποδοστριακού Αθήνας)
http://www.csd.uoc.gr/   (Επιστήμης Υπολογιστών Κρήτης)

Δές αναλυτικά και διεξοδικά τα προγράμματα σπουδών!
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: SotirisD στις 28 Οκτ 2008, 02:57:54 μμ
Λοιπόν Σωτήρη μου, εγώ λέω να επισκεφτείς μερικά από τα επόμενα Link, ή να βρείς και κάποια μόνος σου, να δείς ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ το πρόγραμμα σπουδών, και ειδικά τα μαθήματα που έχουν σχέση με αυτό που θέλεις να κάνεις.
Νομίζω ότι θα κατατοπιστείς με αυτόν τον τρόπο αρκετά...!

http://www.csd.auth.gr/  (Πληροφορικής Θεσσαλονίκης)
http://www.cs.aueb.gr/   (Πληροφορικής της Οικονομικής Αθήνας)
http://zeus.cs.uoi.gr/      (Πληροφορικής Ιωαννίνων)
http://www.di.uoa.gr/     (Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνίων Καποδοστριακού Αθήνας)
http://www.csd.uoc.gr/   (Επιστήμης Υπολογιστών Κρήτης)

Δές αναλυτικά και διεξοδικά τα προγράμματα σπουδών!

Εντάξει...Θα το κάνω. Ευχαριστώ πολύ! :)
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: tzorvas στις 29 Οκτ 2008, 02:55:28 μμ

  Αν κατάλαβα καλά είσαι στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής στη Σάμο. Στο α εξάμηνο θα πάρεις το μάθημα
Σχεδίαση και Υλοποίηση Λογισμικού (Γλώσσα Προγραμματισμού C)
και στο 2ο εξάμηνο θα πάρεις το
Μεθοδολογίες και Γλώσσες Προγραμματισμού I (Γλώσσα Προγραμματισμού C++)

Εγώ είμαι στο ΜΠΕΣ(Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων Παν.Αιγαίου) Σάμου..

Παραθέτω και το link ..

Κώδικας: [Επιλογή]
http://www.icsd.aegean.gr/
Προτείνω να αλλάξει και το όνομα του θέματος?! "Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής" .. γιατί απότι φαίνεται "ψάχνουμε" για κάτι πιο ειδικό!

Άλλο.. μήπως αντί να λέμε προγραμματιστής games να λέμε Graphic Designer? ή Game Designer? ή κάτι άλλο για να συνενοούμαστε?! :P
Τίτλος: Απ: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: SotirisD στις 29 Οκτ 2008, 10:10:57 μμ


Προτείνω να αλλάξει και το όνομα του θέματος?! "Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής" .. γιατί απότι φαίνεται "ψάχνουμε" για κάτι πιο ειδικό!

Και σαν τι να το πούμε;...Ας πούμε ''Πια σχολή πρέπει να ακολουθήσεις για να βγεις προγραμματιστής παιχνιδιών''??
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: tzorvas στις 31 Οκτ 2008, 02:05:35 πμ
Ζητάς κάτι συγκεκριμένο και ο τίτλος είναι κάτι το πολύ γενικό..

Μετά από όλες αυτές τις απαντήσεις αν θες πες μας τι σκέφτεσαι να κάνεις για να ..επιστρέψουμε στο θέμα..!
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: Crazy_Waters στις 31 Οκτ 2008, 02:41:45 πμ
evry, έτσι από περιέργεια, ποιος καθηγητής στο ΕΚΠΑ κάνει Εισαγωγή στον Προγ/μό και έδωσε την εργασία που επισύναψες?
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: SotirisD στις 31 Οκτ 2008, 02:54:52 μμ
Ζητάς κάτι συγκεκριμένο και ο τίτλος είναι κάτι το πολύ γενικό..

Μετά από όλες αυτές τις απαντήσεις αν θες πες μας τι σκέφτεσαι να κάνεις για να ..επιστρέψουμε στο θέμα..!


Αφού το έχω πει αυτό. Προγραμματιστής παιχνιδιών σκοπεύω να γίνω. Τι ακριβώς εννοείς??
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: evry στις 31 Οκτ 2008, 06:50:02 μμ
Σταματόπουλος. Από τους καλύτερους καθηγητές που θα μπορούσες να έχεις
Η σελίδα του μαθήματος (http://cgi.di.uoa.gr/~ip/)
Οι διαφάνειες/σημειώσεις (http://cgi.di.uoa.gr/~ip/K04.pdf)

evry, έτσι από περιέργεια, ποιος καθηγητής στο ΕΚΠΑ κάνει Εισαγωγή στον Προγ/μό και έδωσε την εργασία που επισύναψες?
Τίτλος: Απ: Ποια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: Crazy_Waters στις 04 Νοέ 2008, 01:16:18 πμ
Άσχετο με το topic, συμφωνώ και με τον evry και επαυξάνω για το συγκεκριμένο καθηγητή και αυτός ήταν που μου ήρθε στο μυαλό βλέποντας τη συγκεκριμένη εργασία! Τυχεροί οι καινούριοι πρωτοετείς της Πληροφορικής κ Τηλ/νιών, ειδικά σε σχέση με εμάς τους παλιότερους, να κάνουν εισαγωγή στον Προγ/μό έτσι.
Τώρα για το θέμα του topic να πω και εγώ την αποψή μου, για τον προγραμματισμό παιχνιδιών ή κάτι τέτοιο, εννοείται σε επίπεδο μαθημάτων δεν νομίζω ότι υπάρχει στην Ελλάδα τμήμα πληροφορικής που να προσφέρει ολόκληρο μάθημα σχετικό, απλά σε επίπεδο εργασιών ή ειδικά πτυχιακής εργασίας μπορεί κάποιος φοιτητής να βρει σχετικό θέμα. Το θέμα είναι ότι ενα game είναι υπόθεση πολλών συνεργαζόμενων προγραμματιστών και μη και στην Ελλάδα οι εταιρίες που ασχολούνται είναι ελάχιστες.
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: evry στις 04 Νοέ 2008, 01:29:59 μμ

  Crazy Waters έχεις τελειώσει το ΕΚΠΑ? ποια χρονιά? να υποθέσω ότι είχες Μισυρλή; :'(
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: Αντιγόνη στις 04 Νοέ 2008, 02:55:16 μμ
Σωτήρη είδες καθόλου τα προγράμματα σπουδών από τα sites που σου έδωσα?
Αν ναι περιμένω εντυπώσεις  και απορίες σχετικά με το θέμα σου.
Τίτλος: Απ: Ποια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: Crazy_Waters στις 04 Νοέ 2008, 03:35:17 μμ
evry στο ΕΚΠΑ μπήκα το '97 και τελείωσα το 2002. Είχα την "τύχη" να κάνω Εισαγωγή στον Προγ/μο με Μισυρλή-Τζαφέρη (by the way στην ομάδα κρίσεως του "φοβερού" βιβλίου του Δομημένου Προγ/μού του ΕΠΑΛ) και μάλιστα πέτυχα και τη μετάβαση από Pascal σε C με "μετάφραση" του κώδικα (πτυχιακή φοιτητή)! Με Σταματόπουλο έκανα Προγραμματισμό Συστήματος και λίγο PROLOG. Αυτά αν και άσχετα με το topic. Το μόνο σχετικό με το topic στη σχολή ήταν η πτυχιακή μου στην γλώσσα Unreal Script του κάποτε δημοφιλούς FPS game Unreal Tournament, οπότε για αυτό όσα έγραψα παραπάνω.
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: SotirisD στις 07 Νοέ 2008, 06:29:27 μμ
Να προσθέσω σε αυτά που ειπώθηκαν ότι επειδή η C++ σε συνδυασμό με όλα τα frameworks για παιχνίδια είναι ίσως πολύ βαριά για αρχάριο προγραμματιστή, μια ενδιαφέρουσα λύση είναι το XNA της Microsoft.
Αυτό παρέχει έτοιμο έναν βασικό σκελετό για το παιχνίδι και εσύ μπορείς να γράψεις τον εξειδικευμένο κώδικα που χρειάζεσαι.
Για τον προγραμματισμό χρησιμοποείς την c# μια πιο εξευγενισμένη έκδοση της c++,
που θεωρώ ότι είναι πιο εύκολη.
Για περισσότερες πληροφορίες ψάξε στο google XNA.

Μήπως ξέρει κανείς πως θα εγκαταστήσω το ''Microsoft Visual Studio 2005'' και το ''XNA Game Studio''??
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: pgrontas στις 07 Νοέ 2008, 08:20:31 μμ
Δεν παίζει με το Visual Studio 2008;

Όπως και να έχει η εγκατάσταση νομίζω είναι απλή, εγκαθιστάς πρώτα το visual studio και μετά το XNA.
Θα καταλάβεις ότι έχει εγκατασταθεί, αφού στο Visual Studio θα εμφανιστεί ένα νέου είδος project.

Θα το δοκιμάσω με το VS2008 και θα επανέλθω.

Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: SotirisD στις 07 Νοέ 2008, 09:42:32 μμ
Δεν παίζει με το Visual Studio 2008;

Όπως και να έχει η εγκατάσταση νομίζω είναι απλή, εγκαθιστάς πρώτα το visual studio και μετά το XNA.
Θα καταλάβεις ότι έχει εγκατασταθεί, αφού στο Visual Studio θα εμφανιστεί ένα νέου είδος project.

Θα το δοκιμάσω με το VS2008 και θα επανέλθω.κατέβασα το VS2008 από εδώ http://www.microsoft.com/express/download/default.aspx (http://www.microsoft.com/express/download/default.aspx) αλλά το βγάζει σε αρχείο .iso και δεν ξέρω πως θα το τρέξω...
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: pgrontas στις 07 Νοέ 2008, 10:19:07 μμ
κατέβασα το VS2008 από εδώ http://www.microsoft.com/express/download/default.aspx (http://www.microsoft.com/express/download/default.aspx) αλλά το βγάζει σε αρχείο .iso και δεν ξέρω πως θα το τρέξω...

Το iso μπορείς να γράψεις απευθείας σε CD και μετά να τρέξεις από το CD την εγκατάσταση. Στο πρόγραμμα που χρησιμοποιείς για την εγγραφή CD θα έχει μια επιλογή του στυλ Burn Image (δυστυχώς δεν ξέρω πως μεταφράζεται αυτό στα ελληνικά).
Εναλλακτικά μπορείς να το αποσυμπιέσεις με κάποιο πρόγραμμα όπως το 7zip και να τρέξεις την εγκατάσταση από εκεί.

Σε κάθε περίπτωση, το XNA Game Studio 2.0 απαιτεί Visual Studio 2005, ενώ με το Visual Studio 2008 παίζει το XNA Game Studio 3.0  (το οποίο και πρέπει να κατεβάσεις από http://creators.xna.com/en-us/xnags_islive)
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: SotirisD στις 10 Νοέ 2008, 01:36:45 μμ


Το iso μπορείς να γράψεις απευθείας σε CD και μετά να τρέξεις από το CD την εγκατάσταση. Στο πρόγραμμα που χρησιμοποιείς για την εγγραφή CD θα έχει μια επιλογή του στυλ Burn Image (δυστυχώς δεν ξέρω πως μεταφράζεται αυτό στα ελληνικά).
Εναλλακτικά μπορείς να το αποσυμπιέσεις με κάποιο πρόγραμμα όπως το 7zip και να τρέξεις την εγκατάσταση από εκεί.
Ναι αλλά δεν μου βγάζει κάποιο συγκεκρημένο αρχείο για να κάνω εγκατάσταση το Visual Studio 2008 αλλά μου βγάζει τα Visual Basic 2008, Visual c++ 2008, Visual c# 2008, Visual wed developer 2008, Visual SQL server 2008.
Τι ακριβώς πρέπει να κάνω; να τα εγκαταστήσω όλα αυτά ή κατέβασα λάθος αρχείο;;

Όσο για ....Σε κάθε περίπτωση, το XNA Game Studio 2.0 απαιτεί Visual Studio 2005, ενώ με το Visual Studio 2008 παίζει το XNA Game Studio 3.0  (το οποίο και πρέπει να κατεβάσεις από http://creators.xna.com/en-us/xnags_islive)Δεν το ήξερα και τώρα θα κατεβάσω το XNA Game Studio 3.0!
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: pgrontas στις 10 Νοέ 2008, 08:50:50 μμ
Σε ότι αφορά τις Express Εκδόσεις που είναι δωρεάν είναι ένα πρόγραμμα ανά γλώσσα.
Δηλαδή δεν είναι όπως το πλήρες Visual Studio που περιέχει όλες τις γλώσσες. Υπάρχει ένα περιβάλλον για C# ένα για VB κτλ.
Ο SQL Server πάει με όλα.
Εσύ θα εγκαταστήσει την Visual C#.
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: SotirisD στις 10 Νοέ 2008, 10:54:07 μμ
Σε ότι αφορά τις Express Εκδόσεις που είναι δωρεάν είναι ένα πρόγραμμα ανά γλώσσα.
Δηλαδή δεν είναι όπως το πλήρες Visual Studio που περιέχει όλες τις γλώσσες. Υπάρχει ένα περιβάλλον για C# ένα για VB κτλ.
Ο SQL Server πάει με όλα.
Εσύ θα εγκαταστήσει την Visual C#.

Ευχαριστώ πολύ!
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: SotirisD στις 11 Νοέ 2008, 06:48:32 μμ
Μήπως ξέρετε και κανένα toturial στα ελληνικά ή και στα αγγλικά για το XNA και την C#!

Ευχαριστώ!
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: pgrontas στις 11 Νοέ 2008, 10:17:36 μμ
Υπάρχουν πάρα πολλά. Το βασικό είναι να ξεκινήσεις με απλά παιχνίδια.
Ανεβάζω ένα το οποίο δημιουργεί ένα παιχνίδι σε λίγα βήματα - όμως αναφέρεται σε παλιά έκδοση οπότε  μπορεί να βρείς διαφορές.
Υπάρχουν και κάποια βιβλία εδώ που μπορείς να κατεβάσεις εδω
http://www.robmiles.com/xna-book-downloads/
http://www.robmiles.com/c-yellow-book/
Αγνόησε ότι λέει για ΧΒΟΧ και επικεντρώσου στο PC.
Τίτλος: Απ: Πια σχολή είναι για να βγεις προγραμματιστής
Αποστολή από: SotirisD στις 11 Νοέ 2008, 11:54:13 μμ
Υπάρχουν πάρα πολλά. Το βασικό είναι να ξεκινήσεις με απλά παιχνίδια.
Ανεβάζω ένα το οποίο δημιουργεί ένα παιχνίδι σε λίγα βήματα - όμως αναφέρεται σε παλιά έκδοση οπότε  μπορεί να βρείς διαφορές.
Υπάρχουν και κάποια βιβλία εδώ που μπορείς να κατεβάσεις εδω
http://www.robmiles.com/xna-book-downloads/
http://www.robmiles.com/c-yellow-book/
Αγνόησε ότι λέει για ΧΒΟΧ και επικεντρώσου στο PC.

Ευχαριστώ πολύ πραγματικά με βοηθήσατε πολύ!!! :)