Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικό Λύκειο => Δομή επιλογής => Γ΄ Λυκείου => Εντολή ΑΝ => Μήνυμα ξεκίνησε από: che στις 14 Απρ 2005, 08:04:13 μμ

Τίτλος: Κλιμακωτή Χρέωση - Έλεγχος Εγκυρότητας Δεδομένων
Αποστολή από: che στις 14 Απρ 2005, 08:04:13 μμ
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

1. Σε Θέματα ασκήσεων τα οποία έχουν να κάνουν με υπολογισμό χρέωσης (π.χ Θέμα 4ο 2000), είναι υποχρεωτικό να επιλύσουμε το θέμα με κλιμακωτή χρέωση όταν δεν το απαιτεί? Αυτό που εφαρμόζω μέχρι τώρα είναι να επιλύω με κλιμακωτή χρέωση είναι τα θέματα που το ζητάνε είτε άμεσα (αναφέροντας την φράση 'κλιμακωτή χρέωση' είτε έμμεσα (με εκφράσεις του τύπου 'η χρέωση για κάθε επιπλέον .... είναι ....'.

2. Σε όσες ασκήσεις δεν υπάρχει παρατήρηση του τύπου 'Θεωρήστε πως το μέγεθος ... είναι ...' εγώ κάνω έλεγχο εγκυρότητας δεδομένων. Μήπως είναι περιττό ?
Πότε πρέπει να γίνεται κατα την γνώμη σας ?

Σας ευχαριστώ πολύ
Τίτλος: Re: Κλιμακωτή Χρέωση - Έλεγχος Εγκυρότητας Δεδομέν
Αποστολή από: bagelis στις 15 Απρ 2005, 12:17:51 μμ
1. Στο θέμα του 2000 δόθηκε διευκρίνηση ότι ο υπολογισμός της χρέωσης είναι κλιμακωτός, μάλιστα με παράδειγμα υπολογισμού. Στα υπόλοιπα προσωπικά συμφωνώ μαζί σου
2. Προσωπική μου άποψη είναι ότι αν δεν ζητείται ρητά ο έλεγχος τιμών στο ερώτημα δεν χρειάζεται (άσχετα φυσικά με το ότι σε ένα καλό μαθητή μπορείς να του ζητήσεις να κάνει). Ο λόγος είναι ότι εφόσον δεν ζητείται σε κάποιο ερώτημα δεν παίρνει μονάδες άρα γιατί να βάλεις; Αν κάνεις λάθος χάνεις μόρια, αν το κάνεις σωστά δεν κερδίζεις τίποτα.
Τίτλος: Re: Κλιμακωτή Χρέωση - Έλεγχος Εγκυρότητας Δεδομέν
Αποστολή από: mbathas στις 21 Απρ 2005, 08:50:15 πμ
Όσον αφορά την κλιμακωτή χρέωση και εγώ το ίδιο λέω στα παιδιά. Δηλαδή να  εφαρμόζουν κλιμακωτή όταν  αναφέρεται ο όρος ή όταν η εκφώνηση είναι του στυλ:
Τα πρώτα.... χρεώνονται με χ, τα επόμενα.... κλπ.
Τώρα για τον έλεγχο εγκυρότητας αφού στα  θέματα παρελθόντων ετών όποτε θελήσανε να γίνει τον ζητήσανε. Αν δεν τον ζητήσουν άρα δεν τον θέλουν έτσι δεν είναι;
Τίτλος: Re: Κλιμακωτή Χρέωση - Έλεγχος Εγκυρότητας Δεδομέν
Αποστολή από: che στις 22 Απρ 2005, 10:06:10 πμ
Ευχαριστώ πολύ