Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικό Λύκειο => Γενικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: evry στις 08 Οκτ 2007, 11:33:59 πμ

Τίτλος: Javascript ή Python για Β/Γ Λυκείου;
Αποστολή από: evry στις 08 Οκτ 2007, 11:33:59 πμ

   Αν είχατε αποφασίσει να διδάξετε μια script γλώσσα προγραμματισμού που να έχει και κάποια πρακτική χρησιμότητα σε μαθητές της Β ή και της Γ Λυκείου που έχουν διδαχθεί Γλωσσομάθεια ποια θα επιλέγατε?
  Javascript ή Python? είμαι μεταξύ των 2.
Πρόσφατα είδα ότι η Python έχει και μια ειδική έκδοση για γραφικά http://www.vpython.org/ (http://www.vpython.org/) και γενικά μου φαίνεται καλή για πρώτη γλώσσα προγραμματισμού.
   Προφανώς τα μαθήματα θα είναι στο χαλαρό και αυτό που με ενδιαφέρει πιο πολύ είναι να δουν τα παιδιά άμεσα αποτελέσματα όσον αφορά τη χρησιμότητα μιας γλώσσας προγραμματισμού στο Web.

Τι λέτε?
Τίτλος: Απ: Javascript ή Python για Β/Γ Λυκείου;
Αποστολή από: EleniK στις 14 Οκτ 2007, 02:53:24 μμ
Σε ενα ερωτηματολόγιο που ειχα μοιράσει σε μαθητές μου για να δω τι θα ηθελαν να μάθουν στις εφαρμογές πληροφορικής Α λυκ κάποιοι γραψανε python. Φαίνεται να την προτιμούν.
Τίτλος: Απ: Javascript ή Python για Β/Γ Λυκείου;
Αποστολή από: Sun στις 21 Νοέ 2007, 11:24:04 μμ
Προσωπικα,ειναι απο τις πρωτες(υψηλου επιπεδου) γλωσσες,ισως και η πρωτη που συναντησα..Αν δεν κανω λα8ος αυτην χρησιμοποιει η ΝΑΣΑ ??? Ηταν παντως αρκετα ευκολη στην κατανοηση και πολυ "ανοιχτη" δηλαδη δεν  επεβαλε ενα συγκεκριμενο στυλ,δινει ελευθερια..Με μπερδεψαν ομως λιγο οι μηγαδικοι  :-[ Τεσπα,ψηφιζω python,εχει κ το shell που βοη8ησε για να διδαχτω τον τροπο λειτουργιας..Απο την αλλη η javascript ειναι πιο συγκεριμενη ιδιαιτερα αφου ειναι κυριως για web ετσι..?Ελπιζω να βοη8ησα  :)
Τίτλος: Απ: Javascript ή Python για Β/Γ Λυκείου;
Αποστολή από: Stavros στις 22 Νοέ 2007, 12:16:24 μμ
Εγώ νομίζω ότι η python είναι πιο εύκολη κι έτσι πιο κατανοητή από τους μαθητές. Η Javascript μου φαίνεται δυσκολότερη και για μεγαλύτερες ηλικίες. Εσείς ξέρετε καλύτερα...