Καλημέρα,
σε εργαστήριο ubuntu 22.04 σε κάποιους λίγο πιο παλιούς fat clients (με 4 GB ram όμως) δε φορτώνεται το chromium.
Ξεκινά, εμφανίζεται η πάνω μπάρα και μετά κλείνει.
Με αναζήτηση (gpt....) βρήκα την εντολή
rm -rf ~/snap/chromium
Μετά από αυτήν ξεκινά κανονικά το chromium και σε αυτούς, αλλά με επανεκκίνηση του υπολογιστή πάλι υπάρχει το ίδιο πρόβλημα.
Έχει νόημα να βάλω να εκτελείται η εντολή αυτή μέσα στο ltsp.conf για να τρέχει στην αρχή; να το κάνω για όλους;
Η ...ίδια πηγή έλεγε να βάλω άλλη έκδοση chromium που να μην έχει snap. Δεν έκανα τίποτα σχετικό μη χαλάσω τίποτε άλλο.
sudo add-apt-repository ppa:phd/chromium-browser
sudo apt update
sudo apt install chromium-browser
Ξέρεις κάποιος κάτι παραπάνω;
Ο chromium browser σε 24.04 (νομίζω και σε 22.04) εγκαθίσταται μέσω snap και όχι deb πακέτων, όμως τα snap αφαιρούνται από τα sch-scripts.
Τόσο σε εργαστήρια που έχουν ακόμα 22.04 όσο και σε αυτό που έχω προλάβει να βάλω 24.04 έχω εγκαταστήσει το Chrome από το deb πακέτο από το δικτυακό τόπο (https://www.google.com/chrome/) της Google. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την εφαρμογή, που συνήθως την χρησιμοποιούμε για το δικτυακό τόπο του makecode (https://makecode.microbit.org/) γιατί μπορούμε να κατεβάζουμε απευθείας τον κώδικα στο micro:bit, κάτι που δεν συμβαίνει με τον Firefox.
@aspd , για εγκατάσταση του Google Chrome άνοιξε ένα τερματικό και δώσε τις παρακάτω εντολές :
wget https://dl.google.com/linux/direct/google-chrome-stable_current_amd64.deb
sudo apt install ./google-chrome-stable_current_amd64.deb
Σε ότι αφορα το Chromium, αν έχεις συγκεκριμένο λόγο να εγκατάστήσεις αυτό αντί του Chrome, θα πρέπει να το κοιτάξω περισσότερο :)
Δες ακόμη και σε ένα παλαιότερο thread :
https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=8975.0