Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικά => Τεχνική υποστήριξη => Μήνυμα ξεκίνησε από: falexakos στις 29 Σεπ 2023, 01:11:26 ΜΜ

Τίτλος: Ρύθμιση και χρήση Veyon (πρώην iTalc )
Αποστολή από: falexakos στις 29 Σεπ 2023, 01:11:26 ΜΜ
Γεια σε όλους.

Επιχειρώ να σετάρω το Veyon 4.8.2.0 σ' ένα εργαστήριο ΕΠΑΛ. Οι clients/μαθητές θέλουμε να τρέχουν Windows 10 κι ο Server έχει Ubuntu 20.04 με τα sch-scripts. Άσχετα που -προς το παρόν- δεν μας ενδιαφέρουν. Έχω στήσει το Veyon Master και στον Server και σε κάθε PC με Windows 10 και προσπαθώ να κάνω το configuration ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ: https://docs.veyon.io/en/latest/admin/index.html (https://docs.veyon.io/en/latest/admin/index.html)  (Στις οδηγίες γράφει: "Mixing Windows and Linux computers is no problem" )
Δίνω IP και Mac address από ενός μηχαχήματος client, κάνω export απ' τον Server και κατόπιν import εκεί το JSON αρχείο που παράγει ο configurator, αλλά τίποτα.
Για να μη μακρηγορώ, χειρότερο manual δεν έχω ξαναδεί! Ούτε καν ένα παράδειγμα. Μισό screenshot. Τίποτα. Π.χ. Πώς εισάγω μια physical address; Ως AB:CD:01:FE:02:11 ας πούμε, με colon ':' ανάμεσα ή με παύλες (AB-CD-01-FE-02-11) ; 
Anyway. Μήπως έχει κανείς υπ'όψιν του κανένα σαφέστερο manual; Πιο λεπτομερές; Πιο βοηθητικό; Ή ακόμα: Μπορούμε να βρούμε κάποιο JSON ρυθμίσεων για το Χ εργαστήριο, να το φορτώσω και απλώς να το πειράξω ανάλογα με τις ανάγκες μου;
Ευχαριστώ έτσι κι αλλιώς.
Τίτλος: Απ: Ρύθμιση και χρήση Veyon (πρώην iTalc )
Αποστολή από: falexakos στις 17 Οκτ 2023, 02:17:57 ΜΜ
Με πολλή υπομονή, βρήκα άκρη! 8)  Το σημαντικότερο όλων (αν έχω καταλάβει καλά) είναι να υπάρχει κοινό όνομα χρήστη σε Linux και Windows περιβάλλον. Π.χ. Φτιάχνεις χρήστη "mathitis" στο Ubuntu ενώ υπάρχει ο ίδιος (με administrative privileges) στο Workgroup των Windows. Κατόπιν -για να δουλέψει το Veyon- θα πρέπει στον Ubuntu "server" να έχουμε κάνει login ως "mathitis". 
Θ' ακολουθήσουν λεπτομέρειες σε επόμενο post και μόλις ευκαιρέσω. 
Πάντως στο χωριό μου -ακόμα- λένε: "Σαν τους epoptes ΔΕΝ έχει."  :)