@ioannisp
Το να κατηγορείς δεκάδες εκπαιδευτικούς ότι κάνουν πιθανώς λάθος (και μάλιστα με έντονα γράμματα) δεν αποδεικνύει ότι η επιτροπή έδωσε μία κλειστή διατύπωση με σαφώς επεξηγημένες υποθέσεις. Το δε ζήτημα της απλοποίησης που επικαλείσαι, μάλλον έχει να κάνει με το διδακτικό συμβόλαιο που οι εκπαιδευτικοί έχουν αναπτύξει με τους μαθητές και τις μαθήτριές τους και τις ειδικές συνήθειες του διδάσκοντα που αναμένονται από το μαθητή καθώς και των συμπεριφορών του μαθητή που αναμένονται από το διδάσκοντα.
Το ζητούμενο, λοιπόν, δεν είναι είναι η δέσμευση των μεν ή των δε, αλλά η κατανόηση του διδακτικού συμβολαίου που διαφαίνεται να υπάρχει σε όλους μας. Στην περίπτωσή μας, οι μαθητές/τριες εργάστηκαν μέσα στο αποκλειστικά δικό τους πλαίσιο αναφοράς, παίρνοντας εμπειρίες από την αποκλειστικά δική τους κατασκευή των γνώσεων και αντιστρόφως. Δεν δόθηκε μόνο η ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριες να διατυπώσουν τις δικές τους εικασίες, τα δικά τους επιχειρήματα αλλά και να τροποποιήσουν, να ανασκευάσουν την παλιά γνώση και τελικά να την τροποποιήσουν. Οι μαθητές/τριες κατασκεύασαν μία λύση που αποτελεί δική τους προσωπική επιτυχία.
Μπορεί να μην σου αρέσει λόγω της πιθανής συμφωνίας σου με το διδακτικό συμβόλαιο της επιτροπής που «απαιτεί» μία λύση και μάλιστα θεωρεί ότι κάθε πρόβλημα πρέπει να έχει δεδομένα όλα όσα ακριβώς χρειάζονται και μία σωστή λύση... αλλά ευτυχώς για το μέλλον του μαθήματος δίνεται η ευκαιρία να υποστηρίξουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πιο σθεναρά ότι το μάθημα έχει πρωτεύουσα θέση και καθοριστική σημασία στην εκπαίδευση των μαθητών και μαθητριών μέσα στο πλαίσιο των εναλλακτικών, μη - παραδοσιακών διδακτικών προσεγγίσεων μιας σύγχρονης τάξης.
Σε παραπέμπω και στο άρθρο μου σχετικά με τα θέματα στο μάθημα ΑΕΠΠ:
http://wp.me/pykbG-2t (Δουκάκης, Σ. (2011). Πανελλαδικές Εξετάσεις στο Μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, Πρακτικά 5ου Πανελληνίου Συνεδρίου Καθηγητών Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα: «Η Πληροφορική στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση – Ο ρόλος του καθηγητή Πληροφορικής στο νέο σχολείο», 1-3 Απριλίου 2011, Ιωάννινα, σελ. 191-197).