Το τμήμα πληροφορικής του ΕΚΠΑ είναι από όσο ξέρω το μοναδικό ελληνικό πανεπιστημιακό ή πολυτεχνικό τμήμα που κατάφερε για 2-3 συνεχόμενες χρονιές να είναι στα πρώτα 100 στον κόσμο με βάση την πιο έγκυρη αξιολόγηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή.
http://www.shanghairanking.com/SubjectCS2010.htmlΣε αυτό που γράφουν για τα επαγγελματικά δικαιώματα δεν διευκρινίζουν που είναι το πρόβλημα. Ωστόσο επειδή είμαι απόφοιτος της σχολής μπορώ να υποθέσω δυο πράγματα. Το ένα είναι το πρόβλημα με την παιδαγωγική επάρκεια. Δηλαδή ότι πάντα ένας απόφοιτος των Ψηφιακών Συστημάτων του Πειραιά ή κάποιος με ΣΕΛΕΤΕ θα έχει προτεραιότητα έναντι ενός απόφοιτου πληροφορικής. Εδώ να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο τμήμα πληροφορικής ανήκει στη σχολή Θετικών Επιστήμων, παρόλα αυτά είναι το μοναδικό τμήμα της που δεν δίνει παιδαγωγική επάρκεια. Γιατί άραγε? Δεν είναι περίεργο? Τέλος πάντων ας μην το πιάσουμε αυτό το θέμα.
Το άλλο πρόβλημα μπορώ μόνο να υποθέσω ότι αφορά τα δικαιώματα στον χώρο των τηλεπικοινωνιών. Για παράδειγμα αν μια εταιρία βγάλει μια προκήρυξη και ζητάει μηχανικούς τηλεπικοινωνιών οι απόφοιτοι του ΕΚΠΑ που έχουν πάρει την κατεύθυνση τηλεπικοινωνιών είναι δεκτοί? Νομίζω πως όχι. Από όσο θυμάμαι σε κάποιες προκηρύξεις τους δέχονταν και σε άλλες όχι ή τους ζητούσαν να έχουν και μεταπτυχιακό (το Ρ/Η κατά προτίμηση).
Ενώ για παράδειγμα οι απόφοιτοι ΗΜΜΥ που
δεν έχουν πάρει την αντίστοιχη ροή, και άρα δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις είναι δεκτοί. Είναι πράγματι ένας υπέροχος κόσμος!!!
Με τα δικαιώματα στην πληροφορική δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από όσο ξέρω, αφού δεν χρειάζεται να είσαι γράμμενος στο ΤΕΕ για να μπορείς να γράψεις κώδικα.