Χρήση 18.04 32bit μαζί με 22.04 64bit

Ξεκίνησε από ddimakis, 10 Ιαν 2025, 10:44:36 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ddimakis

Καλημέρα σε όλους.
Μέχρι τώρα λειτουργούσα με το 32bit 18.04 στον server του ltsp, όμως επειδή πλέον χρειάζομαι κάποια πιο καινούργια προγράμματα για το μάθημα έβαλα και το 22.04 στον server. Σε ένα εργαστήριο μου όμως έχω πολύ παλιούς υπολογιστές και δεν μπορούν να δουλέψουν. Το 18.04, όμως δεν μπορεί να ξεκινήσει από το grub.
Τι θα μπορούσα να κάνω;
α) να ξαναβάλω το grub του 18.04;
β) υπάρχει κάποιος τρόπος από το grub-customizer του 22.04 να κάνω κάποια αλλαγή και να δουλέψει το 18.04;
γ)κάτι άλλο;

thegoul

Πρόσφατα εισήχθησαν κάποιοι περιορισμοί· το Ubuntu 20.04+ δεν υποστηρίζει 32bit clients και γι' αυτό τα νέα sch-scripts/LTSP δεν υποστηρίζουν πλέον thin clients παρά μόνο fat. Έτσι, υπάρχουν οι παρακάτω δυνατότητες εγκατάστασης:
  • Ubuntu 22.04 με τα νέα sch-scripts/LTSP: για όσους έχουν μόνο 64bit fat clients (προαιρετικά γίνεται να υποστηριχθούν και 32 bit fat clients με επιπρόσθετη εγκατάσταση Ubuntu 18.04 σε VirtualBox)
Με βάση τα παραπάνω μόνο με εικονική μηχανή σε virtualbox αν το αντέχει το μηχάνημα.

ddimakis

Καλησπέρα,
δεν είναι αυτό το πρόβλημα μου. Έχω τα κατάλληλα scripts στο partition με το 32bit λειτουργικό. Το πρόβλημα είναι ότι όταν πάω να το φορτώσω μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα:

Παράθεσηerror: kernel doesn't support 64-bitCPUs.
error: you need to load the kernel first
αυτό το μήνυμα δεν υπήρχε πριν, οπότε υποθέτω ότι έχει σχέση με την αλλαγές που έγιναν από την εγκατάσταση του 22.04.

Kermit, ο Βάτραχος

ddimakis

Δεν έχω αρκετά δυνατό μηχάνημα για κάτι τέτοιο.
Αυτό που θέλω είναι να μ[πορώ να μπουτάρω δύο διαφορετικά λειτουργικά.
Το είχα στο παρελθόν, αλλά μάλλον είχα εγκαταστήσει πρώτα το 64μπιτο και μετά το 32μπιτο