Μαύρη οθόνη κατά τη σύνδεση Υπολογιστών σε Ubuntu LTSP

Ξεκίνησε από spanagioto, 17 Δεκ 2024, 08:57:59 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

spanagioto

Καλημέρα σας,
είμαι ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. στην Αχαΐα και αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα σε ένα σχολείο το οποίο απ'οτι βλέπω έχει αναφερθεί ξανά 
αλλά οι λύσεις που προτάθηκαν δεν δούλεψαν για μένα.
Σε ένα εργαστήριο με ubuntu 22.04 θέλουν να προσθέσουν 4 pc dell i5-6500T,8gb ram με display port σε vga.
Έχω κλείσει το vt αλλά και κ πάλι τίποτα.
Ο client ξεκινάει,δείχνει να φορτώνει το image αλλά αμέσως μετά εμφανίζει μαύρη οθόνη ενώ στους Epoptes τον βλέπω
κανονικά (βλέπω το login screen).
Κάποια ιδέα?
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και καλές γιορτές.

spanagioto

Καλημέρα. Συνεχίζω τις δοκιμές μιας κ είναι κρίμα να γυρίσει το εργαστήριο σε win.
Δοκιμές που έγιναν έως τώρα.

1)Πήρα το pc γραφείο κ σε ένα 22.04 δικό μου μπήκε κανονικά.
Αποτελέσματα εντολής journalctl -fb
Δεκ 20 10:02:13 ltspserver dnsmasq-tftp[782]: sent /srv/tftp/ltsp/x86_64/initrd.img to 10.x.x.x
Δεκ 20 10:02:29 ltspserver rpc.mountd[948]: authenticated mount request from 10.x.x.x:x for /srv/ltsp (/srv/ltsp)
Δεκ 20 10:04:39 ltspserver twistd3[725]: Connected: 127.0.0.1:36434

2)Δοκιμές που έγιναν επιτόπου στο εργαστήριο.
α)αλλάχθηκε οθόνη -απενεργοποιημένο το vt-χωρίς αποτέλεσμα.
: authenticated mount request from 10.x.x.x:x for /srv/ltsp (/srv/ltsp)
: Started Run anacron jobs.
: Anacron 2.3 started on 2024-12-20
anacron[4191]: Normal exit (0 jobs run)
systemd[1]: anacron.service: Deactivated successfully.

β)πάλι διαφορετική οθόνη με relogin-timeout=10 (αυτή ήταν η μοναδική διαφορά με το δικό μου lts.conf)
dnsmasq-tftp[1029]: sent /srv/tftp/ltsp/x86_64/initrd.img to 10.x.x.x
rpc.mountd[1187]: authenticated mount request from 10.x.x.x:x for /srv/ltsp (/srv/ltsp)
systemd[1]: Starting Cleanup of Temporary Directories...
systemd[1]: systemd-tmpfiles-clean.service: Deactivated successfully.
systemd[1]: Finished Cleanup of Temporary Directories.

γ)Από το server προσπάθησα και έκανα επιτυχώς login στα "τυφλά" στον client, επέλεξα δηλαδή user από τον server και στα τυφλά στον client πληκτρολόγησα το password.
dnsmasq-tftp[1029]: sent /srv/tftp/ltsp/x86_64/initrd.img to 10.x.x.x
rpc.mountd[1187]: authenticated mount request from 10.x.x.x:x for /srv/ltsp (/srv/ltsp)
rpc.mountd[1187]: v4.2 client attached: 0xed4416ad67650960 from "10.x.x.x:x"
sshd[5259]: Accepted password for user20 from 10.x.x.x port x ssh2
sshd[5259]: pam_unix(sshd:session): session opened for user user20(uid=1020) by (uid=0)
systemd[1]: Created slice User Slice of UID 1020.
systemd[1]: Starting User Runtime Directory /run/user/1020...
systemd-logind[862]: New session 5 of user user20.
systemd[1]: Finished User Runtime Directory /run/user/1020.
systemd[1]: Starting User Manager for UID 1020...
systemd[5262]: pam_unix(systemd-user:session): session opened for user user20(uid=1020) by (uid=0)
systemd-xdg-autostart-generator[5269]: Exec binary '/snap/bin/ubuntu-mate-welcome' does not exist: No such file or directory
systemd-xdg-autostart-generator[5269]: Not generating service for XDG autostart app-ubuntu\x2dmate\x2dwelcome\x2dautostart@autostart.service, error parsing Exec= line: No such file or directory
systemd[5262]: Queued start job for default target Main User Target. 

Αυτό που δεν δοκίμασα είναι να πάρω δίκτυο από άλλο πριζάκι....
Οποιαδήποτε ιδέα ευπρόσδεκτη...
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

spanagioto

Κ άλλο update.
Δεν είναι θέμα δικτύου...Δοκίμασα σε άλλη πρίζα και τα ίδια με ταχύτητα  μεγάλη...
Επίσης...Ο πυρήνας στο server του σχολείου:
Linux srv-4gym-patras 6.5.0-26-generic #26~22.04.1-Ubuntu SMP PREEMPT_DYNAMIC Tue Mar 12 10:22:43 UTC 2 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

Ενώ σε μένα:
Linux ltspserver 6.8.0-45-generic #45~22.04.1-Ubuntu SMP PREEMPT_DYNAMIC Wed Sep 11 15:25:05 UTC 2 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

jim_katsar

Αντίστοιχο πρόβλημα με μαύρη οθόνη που είχα αντιμετωπίσει παλιά (είχα αλλάξει την CRT Οθόνη με LCD) λύθηκε με εγκατάσταση πιο πρόσφατου Πυρήνα. Κάτι τέτοιο εγώ αντιλαμβάνομαι από αυτά που διαβάζω. Εκεί επικεντρώσου... Τα δύο μηχανήματα έχουν διαφορετικό Πυρήνα.
Ο Άλκης θα στο είχε λύσει σε μηδενικό χρόνο. Ας τα δουν οι 'υπεύθυνοι' που ούτε καν ενδιαφέρονται...
Τους έστειλα και τρίτο mail για το μέλλον της Τεχνικής Στήριξης χωρίς καμία απάντηση.
Συνάδελφε ελπίζω να βοηθάω κάπως με τις ελάχιστες γνώσεις μου.

spanagioto

Παράθεση από: jim_katsar στις 21 Δεκ 2024, 10:22:46 ΜΜΑντίστοιχο πρόβλημα με μαύρη οθόνη που είχα αντιμετωπίσει παλιά (είχα αλλάξει την CRT Οθόνη με LCD) λύθηκε με εγκατάσταση πιο πρόσφατου Πυρήνα. Κάτι τέτοιο εγώ αντιλαμβάνομαι από αυτά που διαβάζω. Εκεί επικεντρώσου... Τα δύο μηχανήματα έχουν διαφορετικό Πυρήνα.
Ο Άλκης θα στο είχε λύσει σε μηδενικό χρόνο. Ας τα δουν οι 'υπεύθυνοι' που ούτε καν ενδιαφέρονται...
Τους έστειλα και τρίτο mail για το μέλλον της Τεχνικής Στήριξης χωρίς καμία απάντηση.
Συνάδελφε ελπίζω να βοηθάω κάπως με τις ελάχιστες γνώσεις μου.
Καλημέρα. Σ΄ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Για κάποιο λόγο το φοβήθηκα να κάνω update/upgrade (έτσι δεν κάνουμε αναβάθμιση του πυρήνα?)  αν κ ήταν το πρώτο που σκέφτηκα να κάνω. Θα το κάνω αύριο το πρωί κ θα ενημερώσω!
Εννοείται ότι συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που είπες για το μέλλον της τεχνικής στήριξης. Ως ΠΛΗ.ΝΕ.Τ και παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε προσπαθώ να δίνω λύσεις στους συναδέλφους...
Σ'ευχαριστώ πολύ και πάλι.
Θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα!
Καλές γιορτές με υγεία.

spanagioto

Καλημέρα και Χρόνια πολλά!

Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα, για την ακρίβεια τα πράγματα έγιναν χειρότερα μετά την αναβάθμιση του πυρήνα!
Τώρα έχω επιπλέον 2 Η/Υ (παλιότερους core 2 duo)οι οποίοι δεν μπαίνουν ενώ πριν συνδέονταν κανονικά.
Επόμενο βήμα καθαρή εγκατάσταση από την αρχή αλλά μετά τις γιορτές.
Καλά Χρίστούγεννα!

jim_katsar

Είναι καθαρά θέμα Πυρήνα. Το πρόβλημα είναι ποιος είναι αυτός που λειτουργεί για το δικό σου σύστημα.
Πιθανότατα downgrade θα χρειαζόσουν ή κάποιον συγκεκριμένο.
Εγώ τότε είχα κάνει 'αναβάθμιση' στην οθόνη (από CRT σε LCD) οπότε ήθελα πιο ενημερωμένο Πυρήνα.

Δυστυχώς αυτό είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης της Τεχνικής Στήριξης. Ίσως και αυτό να θέλουν, να καταργήσουν τα linux από τα σχολεία. Δεν έχουν λεφτά... είναι δωρεάν!!! Πως θα δικαιολογηθούν τα κονδύλια;;; Πως θα μπουν χρήματα σε τσέπες.
Μάλλον δεν βοήθησα... Ελπίζω με καθαρή εγκατάσταση να κάνεις την δουλειά σου
Καλές γιορτές σε όλους

falexakos

Δοκιμάστε με χαμηλότερη ανάλυση οθόνης στους clients. Μπορείτε να την αλλάξετε και απ' τους Epoptes.
Μήπως οι κάρτες γραφικών ή οι υπάρχοντες drivers δεν υποστηρίζουν την default (συνήθως μεγάλη) ανάλυση με τα χρώματά της.

Λέω εγώ τώρα...
"Be ashamed to die until you have won some victory for humanity."
Horace Mann (USA, 1796–1859)

zaspan

Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με τα laptop fujitsu που μόλις τα σύνδεσα στο δίκτυο. Ενώ εκκινούν κανονικά και φαίνονται από τον Επόπτη η οθόνη τους παραμένει μαύρη. Τι πρέπει να κάνω;

zaspan

Από τον Επόπτη βλέπω τους clients και όταν συνδέομαι μου εμφανίζει αυτό το μνμ.Μήπως ξέρει κάποιος πώς μπορώ να το διορθώσω; :o

din_os

DisplayPort σε VGA;

Στο γραφείο σου δούλεψε με το DisplayPort σε VGA; Ή έβαλες οθόνη με displayport;