Άσκηση #31078 από Τράπεζα Θεμάτων

Ξεκίνησε από khatziar, 01 Φεβ 2023, 11:42:40 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

khatziar

Γεια σας,
πρώτη επαφή με την φετινή τράπεζα θεμάτων και από τις πρώτες ασκήσεις που είδα κάτι δεν μου πάει καλά στην Ενδεικτική λύση που προτείνει ο συγγραφέας στην άσκηση #31078.

Νομίζω ότι διαπραγματεύεται διάσπαση στην διάσπαση!
Δύο θέματα λοιπόν:
α)Δεν υπάρχει παρόμοια άσκηση στα βιβλία μας και στις μέχρι τώρα πανελλαδικές - και αυτό από μόνο του αποτελεί θέμα συζήτησης αν είναι δηλαδή θεμιτό να παραθέτουμε ασκήσεις που "τείνουν οριακά να" είναι εκτός ύλης και να ανεβάζουν, (γιατί άραγε;) τόσο το επίπεδο δυσκολίας.

β)Στην ενδεικτική λύση ο συγγραφέας στο 4.1 μάλλον κάνει τυπογραφικό λάθος 2634 αντί 2664. Μικρό το κακό.
Στο 4.2 όμως τί κάνει; Θεωρεί ότι το router θα επανασυνθέσει το πακέτο και θα το ξαναδιασπάσει από την αρχή; Είναι σωστό αυτό;
Δεν πρέπει κανονικά να κάνει ξεχωριστή διάσπαση στα ήδη πρώτα 2 κομμάτια; Άρα να φθάσουν 4 κομμάτια στον ΗΥ Β;
Δηλαδή να γίνουν στο δίκτυο Α 2 κομμάτια με καθαρό payload 1480Bytes και 1184bytes αντίστοιχα και μετά αυτά τα δύο να διασπαστούν ξανά (1482 -> 888 και 592, και 1184->888 κ 296).
Δείτε το αν θέλετε...

mikezante

Έχουν λυσσάξει είναι η αλήθεια με fragmentation σε δυο δίκτυα  ;D
Είχαν βάλει και στον ΟΕΦΕ αντίστοιχο θέμα.

Ναι, το δεύτερο ερώτημα έχει λάθος απάντηση.
Νομίζω δεν γίνεται το router να κάνει σύνθεση των fragments και μετά προώθηση.
Γεράσιμος Βαρδακαστάνης
mikevard@hotmail.com

NIKOS_KALYVAS

ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΥΒΑΣ
Καθηγητής Πληροφορικής (ΠΕ86)

khatziar

Καλημέρα σας,

ακόμα ένα μεγαλείο της τράπεζας θεμάτων: έχουν βγάλει την εκφώνηση και στη θέση της άσκησης βάλανε τη λανθασμένη λύση!

Τι γίνεται ρε παιδιά?

Γιάννης Ιωαννίδης

Επειδή δεν μπορεί σε ένα δίκτυο να κυκλοφορούν αυτοδύναμα πακέτα με ιδιο ID, τα fragment στο τέλος του δικτύου πάντα συναρμολογούνται στα αρχικά τους πακέτα. Άρα το αρχικό πακέτο θα σπασει σε δύο στο Α δίκτυο. Θα συναρμολογηθεί  στον ρούτερ και θα διασπαστεί σε τρία για να περάσει στο δίκτυο Β. Εξάλλου αν περνούσε ως fragment από το Α δίκτυο στο Β θα δημιουργούσε πρόβλημα στη δρομολόγησή του.