Μια σύντομη απάντηση
Ήμουν κι εγώ μαθητής πριν 15 χρόνια και διδάχθηκα πληροφορική σε όλες τις βαθμίδες. Δυστυχώς ήταν η ώρα του παιδιού όπως έγραψα, αντιμετώπιση των μαθητών σαν ένα ευχάριστο διάλειμμα. Αυτή την εικόνα παίρνω από τα παιδιά και σήμερα για τα μαθήματα επιλογής της πληροφορικής που κάνουν. Ωστόσο, με την σοβαρή δουλειά που γίνεται στην ανάπτυξη εφαρμογών από διορισμένους και φροντιστήρια, πολλά παιδιά πλέον καταλαβαίνουν Τι πραγματικα είναι η πληροφορική και στρέφονται σοβαρά προς αυτην. Αν θέλουμε να κινηθούμε και να μας αντιμετωπίζουν σοβαρά, πρέπει να είμαστε ανάμεσα στις επιστήμες που εξετάζονται πανελλαδικά.
Επιπρόσθετα, θα έλεγα οτι την στιγμή που μας πετάνε εντελώς από το λύκειο, είναι ουτοπικό να ζητάμε υποχρεωτικό μάθημα σε όλες τις τάξεις. Συμφωνούμε όλοι οτι πρέπει, αλλά αφού είναι προφανές οτι οι απέναντι δεν το βλέπουν έτσι, θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε τα βασικα και τα σημαντικα.
Τέλος, θα ήθελα να θέσω μια Ακόμα παράμετρο, αν και δεν πιστεύω οτι θα συγκινήσει πολλούς και είναι λογικό. Ναι, δουλεύω σε φροντιστήρια πάνω από 10 χρόνια. Αν το σχέδιο ψηφιστεί, εγώ και οι αντίστοιχοι συνάδελφοί αντιμετωπίζουμε το φάσμα της πλήρους ανεργίας μετά από ατελείωτες ώρες πάνω σε βιβλία και σημειώσεις. Δεν μιλάμε απλά για το χάσιμο της οργανικής μας, την μετάταξη μας σε δημοτικό, γυμνάσιο, τεχνικό η στην έσχατη σε κάποια δημόσια υπηρεσία. Μιλάμε για ΑΝΕΡΓΙΑ και πλήρη στροφή στην επαγγελματική μας κατεύθυνση. Δεν μιλάμε απλά για ώρες φροντιστηρίου και ιδιαίτερα που αποφέρουν 5 χιλιάρικα τον μήνα. Δεν πλούτισε κάποιος από αυτα.
Νομίζω οτι αξίζει λίγο περισσότερη συμπάθεια στην αγωνία και στο δίκιο μας.