Ύλη Γ Γυμνασίου

Ξεκίνησε από EleniK, 04 Σεπ 2008, 11:21:54 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

EleniK

Συνάδελφοι καλή σχολική χρονιά.

ήθελα τη γνώμη συναδέλφων που πέρσυ δίδασκαν στην Γ Γυμνασίου το νέο βιβλίο του οργανισμού. Τι διδάξατε περίπου και τι είδους συνθετική εργασία αναθέσατε στο Γ τρίμηνο? Δυσκολεύομαι με το πλάνο. μήπως να έκανα Power Point και ΓΛΩΣΣΑ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ελένη
Ελένη Κοκκίνου
Καθηγήτρια Πληροφορικής, ΠΕ19

Wizard

Από χθεσινό έγγραφο σχολικού συμβούλου:
"Όσον αφορά την Γ' Γυμνασίου που οι μαθητές έχουν το παλιό βιβλίο η άποψη του Π.Ι. είναι να διδαχθούν και να εξεταστούν από αυτό σύμφωνα με το παλιό Α.Π.Σ"   :o  >:(

Πιστεύω ότι θα έπρεπε να μας δίνουν την επιλογή να διαλέξουμε, λες και είναι τόσο δύσκολο να τους βγάλουμε 20 σελίδες φωτοτυπίες. Αφού από του χρόνου θα γίνεται κανονικά.

alkisg

Νομίζω η οδηγία του ΥΠΕΠΘ είναι να διδαχτούν με το παλιό μεν βιβλίο αλλά με το νέο ΔΕΠΠΣ που ισχύει από το 2003, δηλαδή πριν καν βγει το νέο βιβλίο. Έχω χάσει κάτι;
Σύνδεσμοι εδώ: https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=1190.0

Wizard

Για να λυθεί η παρεξήγηση με το "παλιό Α.Π.Σ.", υπήρχε παρανόηση, ο σύμβουλος εννοούσε αυτό το 2003, αυτό που ήδη ισχύει δηλαδή.

GeLk

#4
Ελένη,
επισυνάπτω το έγγραφο που στάλθηκε από το σύμβουλο Πληροφορικής στο νομό Μεσσηνίας.
Αυτό ίσως βοηθήσει.

Το παλαιό βιβλίο Πληροφορικής στο οποίο αναφέρεται, είναι το ένα από τα δύο τα οποία είχαν διανεμηθεί (δεν έκαναν σε όλη την Ελλάδα το ίδιο βιβλίο). Το άλλο, ήταν αυτό των Βουτυρά, Κονιδάρη, κτλ για το οποίο ισχύουν τα αντίστοιχα.  Εκεί η γλώσσα προγραμματισμού είναι η ΓΛΩΣΣΑ -πρώτη επιλογή για διδασκαλία αφού υπάρχει στο βιβλίο. [Στο βιβλίο των Βουτυρά κτλ  κάνεις την ενότητα 11 για 14 ώρες και αφιερώνεις άλλες δύο ώρες για την Ενότητα 12 σταχυολογώντας τα πιο ενδιαφέροντα σημεία. Οι υπόλοιπες για συνθετικές εργασίες]. Εάν δε θέλεις να τους διδάξεις ΓΛΩΣΣΑ μπορείς να διαλέξεις μια αντίστοιχη, μια και το αναλυτικό πρόγραμμα (του 2003) δε σε δεσμεύει για συγκεκριμένη. Μπορείς π.χ. να διδάξεις Logo η οποία υπάρχει στο καινούργιο βιβλίο. Πρέπει όμως, για ότι διδάξεις, να δώσεις σημειώσεις σε όλους τους μαθητές αφού θα εξεταστούν στο τέλος της χρονιάς. Τυπικά πάντως, για τους μαθητές της Γ΄ ισχύει το βιβλίο που τους έχει δοθεί από το υπουργείο και δε μπορούμε "επίσημα" να το κάνουμε πέρα. 

Γιώργος