Καλημερα σας!
Φετος εδωσα πανελλαδικες εξετασεις και νομιζω εχω γραψει αρκετα καλα αν εξαιρεσω τα Μαθηματικα οπου περιμενα μεγαλο βαθμο αλλα τελικα δεν μπορεσα να ανταπεξελθω σε τοσο δυσκολα θεματα.
Θελω, λοιπον, να γινω προγραμματιστης. Το προβλημα μου ειναι οτι οι περισσοτερες σχολες δινουν πολυ γενικες γνωσεις και οχι απαραιτητα εφοδια για τον προγραμματισμο σαν επαγγελμα. Κοιταζοντας τα προγραμματα μαθηματων των σχολων ξεχωρισα μεσα απο το "Χαος" μονο τρεις οι οποιες κατ'εμε εχουν στραφει πιο πολυ στο πρακτικο κομματι της επιστημης και του προγραμματισμου ειδικοτερα. Με σειρα προτεραιοτητας εχω ξεχωρισει το τμημα Μηχανικων Η/Υ και πληροφορικης στην Πατρα και το ιδιο τμημα στα Ιωαννινα καθως και το τμημα Επιστημης των υπολογιστων στο Ηρακλειο Κρητης. Θελω πολυ να παω στο τελευταιο γιατι εχω ακουσει παρα πολυ καλα λογια και ξερω οτι εχει δωσει βαση στην ερευνα λογω οτι σχετιζεται με το ΙΤΕ. Το προβλημα ειναι οτι οι δικοι μου δεν βρισκονται και στην πιο καλη οικονομικη κατασταση και δεν θελω να τους επιβαρυνω με τα επιπλεον εξοδα που φερει μια σχολη σε τοσο μεγαλη αποσταση απο το σπιτι μου (μενω επαρχια) αρα προσπαθω να πιασω μια σχολη οσο πιο κοντα γινεται σε εμενα Εχω γραψει περιπου 15000 μορια ισως και λιγο πιο κατω, σιγουρα με κριτηριο τις βασεις του 2014 πιανω καποια απο τις τρεις σχολες. Το ερωτημα μου ειναι, τι ακριβως θα μπορω να κανω μολις βγω απο καποια απο αυτες τις σχολες; Εγω θελω να ασχοληθω αποκλειστικα με την αναπτυξη εφαρμογων, καθαρα με προγραμματισμο και χωρις αλλες προσμιξεις οπως δικτυα για παραδειγμα. Τελος θα ηθελα να ρωτησω αν το τμημα πληροφορικης του ΠΑΠΕΙ και του ΟΠΑ ειναι "καλα" με κριτηριο αυτο που θελω εγω. Σας ευχαριστω για τον χρονο σας