Επιλογή Σχολής (Χρειάζομαι Βοήθεια !)

Ξεκίνησε από Panos97, 11 Μαΐου 2015, 04:59:37 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Panos97

Καλησπέρα αγαπητοί αναγνώστες,
Είμαι 17 χρονών, από μικρός είχα κώλυμα με τους υπολογιστές και πριν την πρώτη μου επαφή με το ΑΕΠΠ είχα αρχίσει να ψάχνομαι με διάφορα θέματα υπολογιστών και προγραμματισμού. Ήρθε λοιπόν φέτος το ΑΕΠΠ και καλώς ή κακώς μεγάλωσε αυτή την αγάπη μου για τους υπολογιστές. Δυστυχώς όμως ενδιαφέρομαι πάρα πολύ και σε θέματα μηχανικής - ρομποτικής (κάτι σαν τον Tony Stark ένα πράγμα). Έχω μπει και έχω κοιτάξει και μόνος μου σε διάφορες σχολές σχετικά με την πληροφορική αλλά δεν κατάφερα να βγάλω κάποια άκρη. Οπότε αν είναι δυνατόν μια ενημέρωση σχετικά με την ποίο ''καλή'' (σε θέματα μαθημάτων και δυνατοτήτων) σχολή που δίνει την μεγαλύτερη βαρύτητα σε γνώσεις προγραμματισμού πρώτον και κατά δεύτερον σε γνώσεις μηχανικής. 
Ευχαριστώ πάρα πολύ !

SirRudeBoy

Γεια σου,
Εδωσα και εγω φετος και το εχω ψαξει πολυ με τις σχολες πληροφορικης και ΗΜΜΥ
Αξιολογες σχολες πληροφορικης ειναι :
Πληροφορικη και Τηλεπικοινωνιων του ΕΚΠΑ


SirRudeBoy

 1. Πληροφορικη και Τηλεπικοινωνιων του ΕΚΠΑ
2. Επιστημης Υπολογιστων  Ηρακλειου

  αλλα και το τμημα Μηχανικων υπολογιστων και ΠΛηροφορικη της Πατρας το οποιο ασχολειται με Η/Υ σε ολο το φασμα τους (software και hardware) και  εχει και μαθηματα τελεπικοινωνιων και λιγα ηλεκρονικα

Απο τμηματα ΗΜΜΥ απο οτι ξερω καλα τμηματα ειναι αυτα του ΕΜΠ, ΑΠΘ Πατρων αλλα και Ξανθης τα οποια ομως εχουν πολυ μηχανολογια αλλα λιγοτερη πληροφορικη.

dkontos

Καλημέρα,
δεν έχω καταλάβει εάν έδωσες εξετάσεις ή θα δώσεις την επόμενη σχολική χρονιά με το νέο σύστημα.
Αν ήδη έχεις δώσει εξετάσεις τότε βασικό κριτήριο, όπως καλά γνωρίζεις, είναι οι μονάδες που έχεις συγκεντρώσει.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου αυτό που σε ενδιαφέρει περισσότερο είναι μια πολυτεχνική σχολή γύρω από την επιστήμη της Πληροφορικής η οποία να έχει μαθήματα γύρω από την Πληροφορική αλλά και γύρω από την Μηχανική.

  • Η πρώτη σε αρχαιότητα (αλλά και εμπειρία) σχολή στον τομέα αυτό είναι η "Μηχανικών Υπολογιστών & Πληροφορικής" (https://www.ceid.upatras.gr/) στο πανεπιστήμιο Πατρών και ακολουθεί
  • η σχολή "Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών" (www.ece.tuc.gr) του πολυτεχνείου Κρήτης (Χανιά).
Η πρότασή μου είναι να δεις τα προγράμματα σπουδών των δύο αυτών σχολών και μέσα από τα διδασκόμενα μαθήματα να καταλήξεις σε αυτό που σου αρέσει περισσότερο.
Η σχολή ΗΜΜΥ του πολυτεχνείου της Κρήτης συζητιέται να αναβαθμιστεί σε "Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών".

Στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο (με τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα) ανήκουν και οι σχολές:

  • "Μηχανικών Υπολογιστών & Πληροφορικής" (http://www.cs.uoi.gr/) του πανεπιστημίου Ιωαννίνων,
  • "Μηχανικών Πληροφορικής & Επικοινωνιών" (http://icte.uowm.gr/) του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη) &
  • "Μηχανικών Υπολογιστικών & Επικοινωνιακών Συστημάτων" (www.icsd.aegean.gr) του Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Σάμος).
Το τμήμα του πανεπιστημίου Ιωαννίνων δεν έχει βγάλει ακόμη διπλωματούχους μηχανικούς γιατί αναβαθμίστηκε πριν από 2 χρόνια από 4ετές πανεπιστημιακό τμήμα Πληροφορικής στην σημερινή της μορφή.

Η επόμενη επιλογή που μπορείς να κάνεις είναι οι σχολές "Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών" των:
Όλες αυτές οι σχολές έχουν το ίδιο αντικείμενο σπουδών, τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα και η διαφορά τους από την προηγούμενη ομάδα σχολών είναι ότι σε αυτές υπάρχει επιπλέον η "ροή" (κατεύθυνση) της Ηλεκτρολογίας (και όχι Μηχανολογίας που ανέφερε κατά λάθος, ο νέος μας φίλος SirRudeBoy). Το "μείγμα" του τι ποσοστό από γνώσεις - μαθήματα κάθε επιστήμης θα έχει το δίπλωμά σου, εξαρτάται από την κατεύθυνση που θα ακολουθήσεις και τα μαθήματα επιλογής που θα διαλέξεις.
Το τμήμα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναβαθμίστηκε πριν από 2 χρόνια σε ΗΜΜΥ από "Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών" και δεν έχει βγάλει ακόμη διπλωματούχους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς.

Τα προγράμματα σπουδών του κάθε τμήματος είναι αυτά που θα σε οδηγήσουν να πάρεις την απόφαση της επιλογής.
Το ταξίδι τώρα ξεκινά, κοίτα να το ευχαριστηθείς!!!