Θα ήθελα να θυμίσω και κάποια άλλα θέματα στους συναδέλφους.
1. Γνωρίζετε βέβαια ότι οι υπεύθυνοι ΣΕΠΕΗΥ κάποτε απαλλάσσονταν από τα εξωδιδακτικά τους καθήκοντα για να μπορούν να ασχολούνται ουσιαστικά με τα θέματα του εργαστηρίου Η/Υ.
Αυτό όπως γνωρίζετε από φέτος δεν ισχύει πια.
Σίγουρα το ότι δεν ισχύει επηρεάζει και τα ίδια τα εργαστήρια, αλλά αυτό είναι θέμα για άλλο topic.
2. Για τους παλαιότερους συναδέλφους κυρίως, αλλά και για τους νεότερους για να μαθαίνουν τι συμβαίνει πραγματικά στην Ελλάδα, θυμίζω τα εργαστήρια της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ.
Οι παλαιότεροι γνωρίζουν ότι ήταν μια ιστορία που ξεκίνησε το 1999 (αν θυμάμαι καλά) και είχαν παίσει πολλά χρήματα και είχε προπαγανδιστεί τόσο αποτελεσματικά από τους υπεύθυνους ώστε μέχρι και εγώ πείστηκα ότι επιτέλους κάτι σωστό γίνεται στην χώρα μου και τα έδωσα όλα τότε θυμάμαι για να υποστηρίξω εκείνη την προσπάθεια για ένα σχολείο στην όμορφη Μήλο. Βέβαια τότε για κάθε εργαστήριο είχε προβλεφθεί ο ρόλος του τεχνικού υπεύθυνου με αμοιβή που δεν ήταν καθηγητής Πληροφορικής, αλλά θα μπορούσε να είναι και κάποιος απόφοιτος ΙΕΚ. Την χρονιά εκείνη έτρηβα τα μάτια μου από την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας εκείνου του εργαστηρίου οριζόντια για την υποστήριξη της διδασκαλίας όλων των μαθημάτων του σχολείου.
Το εργαστήριο της Πληροφορικής βέβαια υπήρχε και εκεί ήταν υπεύθυνος ένας καθηγητής Πληροφορικής όπου δίδασκε απερίσπαστος κάθε πληροφορικός το μάθημά του.
.....
Ρωτάω τώρα κυρίως τους παλαιότερους που έχουν και την εμπειρία: Πού βρίσκεται τώρα η ΟΔΥΣΣΕΙΑ οεοοοοο; Που βρίσκεται η δική μου η αισιοδοξία και διάθεση για προσφορά στην αγαπημένη μου Ελληνική πολιτεία οέοοοοοοο;
Εκεί που είναι και οι υπολογιστές της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ απαντώ!!!
Δείτε και τα απομεινάρια του ναυαγίου:
http://odysseia.cti.gr/e42/Enotites.htm"Τελευταία ενημέρωση τρέχουσας σελίδας July 12, 2001."
Δεν μπήκαν στον κόπο ούτε τα "σκουπίδια" να μαζέψουν.
Σας ρωτώ: ήταν επένδυση τα χρήματα και οι εργατοώρες που σπαταλήθηκαν για την ΟΔΥΣΣΕΙΑ.
Ξέρω εμείς όμως κοιτάμε πάντα μπροστά.
Σημ: Ζητώ συγγνώμη για κάποια ορθογραφικά λάθη τα οποία και διόρθωσα.