Αποστολέας Θέμα: Ε-βιβλίο με απαντήσεις ερωτήσεων και ασκήσεων σχ. βιβλ  (Αναγνώστηκε 17505 φορές)

toufeki

 • Επισκέπτης
Απ: Ε-βιβλίο με απαντήσεις ερωτήσεων και ασκήσεων σχ. β
« Απάντηση #15 στις: 27 Φεβ 2010, 04:16:58 μμ »
Αξιέπαινοι οι μάχιμοι συνάδελφοι διαχρονικά και ανάξιοι οι ανευθυνουπεύθυνοι καρεκλοκένταυροι με τα συμπιεσμένα προσόντα και μισθούς που γελάνε ειρωνικά, καθήμενοι στις μουχλιασμένες καρέκλες τους.   

dimitra

 • Βετεράνος
 • ****
 • Μηνύματα: 98
Απ: Ε-βιβλίο με απαντήσεις ερωτήσεων και ασκήσεων σχ. β
« Απάντηση #16 στις: 01 Μαρ 2010, 11:05:18 μμ »
Πολύ καλή δουλειά! Ευχαριστούμε που τη μοιράζεστε...
Ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν δωδεκάχρονο σχολείο.

xryka

 • Βετεράνος
 • ****
 • Μηνύματα: 66
 • Γράψτε το προσωπικό σας σλόγκαν!
Απ: Ε-βιβλίο με απαντήσεις ερωτήσεων και ασκήσεων σχ. βιβλ
« Απάντηση #17 στις: 21 Μαρ 2010, 08:58:35 μμ »
Συγχαρητήρια για την προσπάθεια..
Παρατήρησα οτι στις λύσεις των ασκήσεων χρησιμοποιήθηκαν ορισμένες συναρτήσεις της PAscal (πχ pi, sqr..), θεωρούνται εντός ύλης οι συναρτήσεις;; γιατί αναφέρονται στο παράρτημα του βιβλιου και στην ύλη δεν γίνεται καθόλου αναφορά σε αυτό. Ρωτάω γιατι τον ίδιο προβληματισμό είχα και πέρυσι, ποτέ ομως δεν ξεκαθαρίστηκε  θέμα.
Μήπως γνωρίζετε κάτι γι αυτό;;;

Συνάδελφοι γεια σας.
Πολλές φορές έχει αναφερθεί σε αυτό το φόρουμ (και σωστά) ότι το βιβλίο του Δομημένου Προγραμματισμού της Γ΄ΕΠΑ.Λ είναι ξεπερασμένο και χρειάζεται αντικατάσταση. Επειδή για τα επόμενα δύο χρόνια - κατά τα φαινόμενα1 - θα κινηθούμε με το ίδιο βιβλίο, οι καθηγητές των ΕΠΑ.Λ Μεσσηνίας και Λακωνίας που διδάσκουν το μάθημα, σε συνεργασία με το σχολικό σύμβουλο Πληροφορικής σκέφτηκαν να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρονικό βιβλίο, όπου να είναι συγκεντρωμένες οι απαντήσεις των ερωτήσεων και οι λύσεις των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου, στο τμήμα που αναφέρεται στην εξεταστέα ύλη.
Βέβαια, σε διάφορα σημεία αυτού του φόρουμ έχουν δημοσιευτεί πάρα πολλές ασκήσεις, ερωτήσεις και διαγωνίσματα. Όμως έχω την άποψη ότι χρειάζεται να βγει κάτι σε πιο οργανωμένη  μορφή. Εξ άλλου δεν είναι σωστό να μην υπάρχει ένα - έστω και ανεπίσημο- έγγραφο με συγκεντρωμένες τις απαντήσεις των ερωτήσεων και τις λύσεις των ασκήσεων για ένα μάθημα το οποίο εξετάζεται πανελλαδικά.
Για το λόγο αυτό θέτουμε στη διάθεση2 όλων όσων επισκέπτονται το φόρουμ, αυτό το ηλεκτρονικό βιβλίο σε μορφή pdf.
Θέλω επίσης να πω ότι σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο και ένα αντίστοιχο βιβλίο για τα Δίκτυα ΙΙ της Γ΄ΕΠΑ.Λ που θα περιλαμβάνει (για την εξεταστέα ύλη) α) τις απαντήσεις των ερωτήσεων β) τη θεωρία σε μορφή ερωτήσεων - απαντήσεων γ) συμπληρωματικές ασκήσεις.

Ευχαριστώ

Γιώργος

1: Ο ΟΕΔΒ από το Σεπτέμβριο κάθε χρονιάς ξεκινά την εκτύπωση των βιβλίων του επόμενου σχ. έτους. Επίσης, δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικά με τη συγγραφή νέων βιβλίων.
2: επικαλούμενοι την κατανόησή τους στις παραλείψεις και τα λάθη που πιθανότατα υπάρχουν.


GeLk

 • Θαμώνας
 • ***
 • Μηνύματα: 36
Απ: Ε-βιβλίο με απαντήσεις ερωτήσεων και ασκήσεων σχ. βιβλ
« Απάντηση #18 στις: 22 Μαρ 2010, 10:31:53 μμ »
Παρότι έχουν γίνει ερωτήσεις, δεν έχει δοθεί (ακόμη) κάποια απάντηση. Η γνώμη μου είναι ότι "μέσα στην ύλη" είναι ότι καθορίζεται ρητά από τις σελίδες της ύλης των εξετάσεων. Τώρα, το ότι υπάρχουν ασκήσεις όπου πιθανόν να απαιτείται η χρήση συναρτήσεων που δεν περιγράφονται στην αντίστοιχη ύλη, πιστεύω ότι δεν απασχόλησε και πολύ τους συγγραφείς την εποχή (προ δεκαετίας και βάλε) που έγραφαν το βιβλίο ... Θα συνεχιστεί πάντως η προσπάθεια, μήπως και βγει κάποια γραπτή διευκρίνιση.
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Μαρ 2010, 10:48:55 μμ από L_george »

iliasthes

 • Δεινόσαυρος
 • *****
 • Μηνύματα: 790
Απ: Ε-βιβλίο με απαντήσεις ερωτήσεων και ασκήσεων σχ. βιβλ
« Απάντηση #19 στις: 23 Μαρ 2010, 09:28:08 μμ »
Επίσης, υπάρχουν αρκετά λαθάκια, που πρέπει επιτέλους να διορθωθούν. Αν κάνουν μια απλή διαδικασία να μαζέψουν από τους εκπαιδευτικούς τα λάθη που εντόπισαν, σε μια βδομάδα θα έχουν διορθωθεί τα λάθη.. πχ μια και ήταν το σημερινό μας μάθημα στις συναρτήσεις τακτικών τύπων, το παράδειγμα στη σελίδα 133 έχει 2-3 λαθάκια.

GeLk

 • Θαμώνας
 • ***
 • Μηνύματα: 36
Απ: Ε-βιβλίο με απαντήσεις ερωτήσεων και ασκήσεων σχ. βιβλ
« Απάντηση #20 στις: 26 Μαρ 2010, 08:24:11 πμ »
Ηλία, μήπως πρέπει να ανοίξει ένα thread για αυτό το λόγο, και ο καθένας που έχει επισημάνει λάθη να ... συνεισφέρει; Τουλάχιστον να συγκεντρωθούν και βλέπουμε ...