Πιλοτικές εγκαταστάσεις Ubuntu 16.04

Ξεκίνησε από alkisg, 20 Μαρ 2017, 11:14:37 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gerana

μετά από ένα update σήμερα το πρωί (mate 16.04.3)  και κατά την διάρκεια της επανεκκίνησης, μου εμφάνισε την πιο κάτω οθόνη, δίχως να συνεχίζεται η εκκίνηση του συστήματος. Καμιά ιδέα?

alkisg

Για όσους δεν το έχουν δει: Τέλος υποστήριξης Ubuntu/LTSP/Epoptes/sch-scripts

Οπότε συνάδελφοι μέχρι να ξαναλειτουργήσει η Τεχνική Στήριξη (και αν), τα ερωτήματα υποστήριξης καλό είναι να απευθύνονται στη σχετική σελίδα της ομάδας "εκπαιδευτικών διανομών" του Υπουργείου:
https://github.com/itminedu/edu_distributions/issues

Εάν σας λύσουν το πρόβλημα, όλα καλά!
Εάν όχι, τότε μπορείτε να απευθυνθείτε στο Υπουργείο και να ζητήσετε να ξαναλειτουργήσει η ομάδα Τεχνικής Στήριξης.

Γιώργος Κολόμβος

Παράθεση από: alkisg στις 07 Απρ 2017, 10:34:11 ΠΜ
Νομίζω ότι φταίει το πακέτο tlp, που απενεργοποιεί επίτηδες το Wake On LAN για να μειώσει την κατανάλωση ρεύματος.
Για να το παρακάμψεις, δοκίμασε το παρακάτω στο lts.conf:
RM_SYSTEM_SERVICES="tlp"
Αυτό το πακέτο σε επόμενες εκδόσεις του Ubuntu MATE το αφαίρεσαν, οπότε μόνο στην 16.04 μας επηρεάζει.
Αν θες έλα ξανά και από το IRC.

Πριν 2 μέρες εγκατέστησα στο εργαστήριο την έκδοση 16.04.03 και έχω το ίδιο πρόβλημα. Έβαλα στο  lts.conf τη γραμμή
RM_SYSTEM_SERVICES="tlp"
αλλά και πάλι το ίδιο πρόβλημα: μπορώ δηλαδή να τερματίσω τους clients από τον epoptes αλλά δεν μπορώ να τους εκκινήσω.

Υπόψην ότι στο ίδιο εργαστήριο έχω έναν άλλο server με 12.04 και ο epoptes του, τους εκκινεί όλους τους clients χωρίς κανένα πρόβλημα. (προφανώς όταν λειτουργώ τον νέο server στο τοπικό δίκτυο έχω κλειστό τον παλιό και αντιστρόφως)
Τι μπορεί να φταίει;

alkisg

Μιας και έγινε παράθεση σε δικό μου κείμενο, να ξαναπώ ότι η υποστήριξη πλέον γίνεται από τη νέα ομάδα του Υπουργείου στο github:
https://github.com/itminedu/edu_distributions/issues
Εκεί θα πρέπει να ζητάμε βοήθεια για οποιοδήποτε θέμα έχουμε σχετικά με Linux στα σχολεία.

Εάν δούμε ότι τα δελτία δεν απαντώνται, τότε θα πρέπει να ρωτήσουμε εάν τελικά το Υπουργείο υποστηρίζει το Linux στα σχολεία ή αν θα πρέπει να ψάξουμε για κάποια εναλλακτική.
Αν το Υπουργείο δεν θέλει να το στηρίξει το Linux κεντρικά, και εμείς θέλουμε, τότε μπορούμε να το παρακάμψουμε και να ζητήσουμε τη συνδρομή των σχολικών επιτροπών, όπως ήδη πολλοί δήμοι κάνουν για τη σύνδεση στο Internet από όταν σταμάτησε η εξυπηρέτηση από το ΠΣΔ. Αλλά αυτή η εναλλακτική είναι για αργότερα, αφού πρώτα ξεκαθαρίσει το Υπουργείο τι θέλει.

Γιώργος Κολόμβος

#64
Παράθεση από: alkisg στις 20 Οκτ 2017, 01:45:03 ΜΜ
Μιας και έγινε παράθεση σε δικό μου κείμενο, να ξαναπώ ότι η υποστήριξη πλέον γίνεται από τη νέα ομάδα του Υπουργείου στο github:
https://github.com/itminedu/edu_distributions/issues
Εκεί θα πρέπει να ζητάμε βοήθεια για οποιοδήποτε θέμα έχουμε σχετικά με Linux στα σχολεία.
OK Άλκη, έχεις δίκιο. Ευχαριστώ που μου έστειλες το link για το itminedu/edu_distributions στο github, δεν ήξερα τίποτα για αυτό.
Ήδη ανέβασα το ερώτημα εδώ https://github.com/itminedu/edu_distributions/issues/17 αλλά δεν χρειάστηκε να απαντήσει κανείς εκεί...

Τελικά, αφού έβαλα όλες τις διαθέσιμες ενημερώσεις στον Server (Ubuntu MATE 16.04 LTSP) και έχοντας προσθέσει στο  lts.conf, στη γραμμή
RM_SYSTEM_SERVICES="..." την υπηρεσία tlp που πρότεινες Άλκη στο https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=7029.msg81826#msg81826 , λειτούργησε επιτέλους και η Εκκίνηση των clients από τον Epoptes. Παρατήρησα όμως ότι για να δουλέψει έπρεπε να κάνω πρώτα μια εκκίνηση στους client ανοίγοντάς τους από το power button (hardware) και από εκεί και πέρα οι επόμενες εκκινήσεις μπορούσαν να γίνονται πια από τον Epoptes.

tzevgit

Καλησπέρα σας,

Ξέρετε αν μπορώ να εγκαταστήσω στο Ubuntu 16.04 Mate που έχω στο εργαστήριο το geometer's sketchpad; Έχω την έκδοση για windows. Μπορεί να γίνει με wine αλλά να το βλέπουν όλοι οι χρήστες;

laskosd

Καλημέρα σε όλους. Προσπαθώ να εγκαταστήσω sch-scripts στο εργαστήριο (2η ημέρα σήμερα) αλλά εμφανίζεται συνεχώς το ίδιο μήνυμα:
ERROR in sch-scripts:
Σφάλμα κατά την ενημέρωση των διαθέσιμων πακέτων.
Μόλις χτες εγκατέστησα με επιτυχία τα 16.04 ΜΑΤΕ στον Server και απλά ακολούθησα τις οδηγίες του Οδηγού Εγκατάστασης (http://ts.sch.gr/wiki/Linux/LTSP).
Παρά τις συνεχόμενες προσπάθειες όμως, κανένα αποτέλεσμα.
Σημειώνω ότι πρόκειται για το δεύτερο εργαστήριο του Σχολείου. Στο πρώτο δουλεύουμε ακομη την έκδοση 12.04. Επισυνάπτω και την "απάντηση"...

alkisg

Φαίνεται να έχεις προσθέσει ένα αποθετήριο "extras" το οποίο δεν υπάρχει. Για να δούμε πώς το πρόσθεσες και πώς θα το βγάλεις, τρέξε την εντολή:
grep -rw extras /etc/apt/sources.list*

laskosd

 Η grep -rw extras /etc/apt/sources.list* δίνει:

alkisg

Σβήσ' τες, δίνοντας: sudo sed '/extras/d' -i /etc/apt/sources.list