Δύσκολο Διαγώνισμα με Λύσεις

Ξεκίνησε από Καλ. Ν., 08 Σεπ 2021, 08:18:38 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Καλ. Ν.

Καλησπέρα σας,
Είμαι απόφοιτος λυκείου και πέρασα φέτος Πληροφορική. Το μάθημα της Πληροφορικής ήταν το αγαπημένο μου και για τον λόγο αυτό συνέταξα ένα διαγώνισμα εφ' όλης της υλής (του 2020-2021) αυξημένης δυσκολίας. Επειδή το διαγώνισμα περιλαμβάνει δομές δεδομένων, υποπρογράμματα, εκσφάλματωση κλπ δεν προτείνω το διαγώνισμα να το δοκιμάσουν οι μαθητές αυτή τη στιγμή.

Λόγω της απειρίας μου στο μάθημα και του γεγονότος πως δεν είμαι πληροφορικός μπορεί να υπάρξει λάθος διατύπωση σε κάποιο ερώτημα ή και οι προτεινόμενες λύσεις να είναι λανθασμένες ή ανεπαρκείς. Προσπάθησα τα ερωτήματα να είναι όσο το δυνατό περισσότερο πρωτότυπα. Οποιαδήποτε ομοιότητα με κάποιο διαγώνισμα στο Στέκι (ή παρεμφερή σελίδα / φόρουμ) είναι εξαιρετικά συμπτωματική.

Το διαγώνισμα υποτίθεται είναι τρίωρο, αλλά λόγω της δυσκολίας του μπορεί να μην είναι δυνατή η λύση του μέσα στα χρονικά όρια.

Δέχομαι ευχάριστα την κριτική του διαγώνισματος καθώς και των προτεινόμενων λύσεων τους. Το διαγώνισμα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ελεύθερα όπως επιθυμείτε για εκπαιδευτικούς λόγους στις τάξεις σας. Είναι δυνατή η κοινοποίηση των λύσεων και του διαγωνισμάτος σε μορφή MS Word (*.docx) για την ολική ή αποσπασματική επεξεργασία τους, έπειτα από απαίτηση.

Για όσους μαθητές θέλουν να δοκιμάσουν το διαγώνισμα, επικοινωνήστε πρώτα με τον/την καθηγητή/τρια σας ώστε να το εγκρίνει, ανάλογα με την ορθότητα του διαγωνίσματος (και τις ικανότητες σας). Το διαγώνισμα δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των Πανελλήνιων Εξετάσεων. Ξεπερνάει τις απαιτήσεις τους και για τον λόγο αυτό μην απογοητευτείτε αν δεν επιτύχετε πλήρως στο διαγώνισμα.

Στο διαγώνισμα περιγράφονται περίπλοκα μαθηματικά προβλήματα. Για τον λόγο αυτό έχουν απλουστοποιηθεί αρκετά, ώστε η λύση τους να μπορεί να υλοποιηθεί μέσα στα όρια της ΓΛΩΣΣΑ που διδάσκετε (και διδάσκεστε).

Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για τυχόν ορθογραφικά, τυπογραφικά, ασάφειες και ασυνέχεια στη μορφοποίηση των εγγράφων.  ;D

ManiacGr

Αν είσουν στην επιτροπή θεμάτων φίλε μου, θα έκλαιγε μεγάλο ποσοστό μαθητών! Οφείλω να ομολογήσω ότι τα θέματα μου άρεσαν πολύ, αλλά φέτος μόνο 1-2 άτομα θα έφταναν στο 100% από τους μαθητές μου! Αν το βάλω ακόμη και στο τέλος της χρονιάς, νομίζω θα με κοιτάνε σαν εξωγήινο... αλλά... κάποια "αστέρια" θα το παλέψουν!
Πολύ ωραία τα θέματα! Ίσως σε 1-2 σημεία να πρότεινα "διορθώσεις" αλλά και αυτές θα αφορούσαν καθαρά την ελληνική γλώσσα και όχι τα ίδια τα θέματα.
Ευχαριστούμε πολύ που μοιράστηκες τη δουλειά σου!

Καλ. Ν.

Παράθεση από: ManiacGr στις 09 Σεπ 2021, 12:21:16 ΠΜ
Ευχαριστούμε πολύ που μοιράστηκες τη δουλειά σου!

Χαρά μου! Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια. Όντως το διαγώνισμα είναι αρκετά δύσκολο και καταλαβαίνω πως δεν είναι δυνατή η λύση του από μεγάλο αριθμό μαθητών. Προσωπικά το βλέπω ως μία ωραία πρόκληση για όλους τους μαθητές!