Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ενιαίων Λυκείων

Ξεκίνησε από Laertis, 08 Ιουλ 2005, 11:09:17 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Laertis

Αγαπητοί συνάδελφοι,
όσοι ακόμα δεν φύγατε για μπάνια όπως λέει (ειρωνικά  :) ) ο φίλος και συνάδελφος Παναγιώτης Τσιωτάκης (και όσοι φύγατε πολύ καλά κάνατε γιατί ήταν ιδιαίτερα απαιτητική χρονιά η φετινή), έχετε στο νου σας το εξής.

Σύμφωνα με το νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ενιαίων Λυκείων, στην  Α' τάξη προσαυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας σε 34 ή 35 (ανάλογα αν γίνονται μαθήματα Ολυμπιακής παιδείας) και στη Β' τάξη σε 34 ή 35 ανάλογα με την κατεύθυνση που επιλέγει ο μαθητής.

Το πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι αν σε μαθήματα επιλογής προκύψουν 2 τμήματα σε ένα μάθημα τότε το πρόγραμμα δε βγαίνει παρά μόνο χρησιμοποιηθούν 2 καθηγητές ταυτόχρονα.
Το πρόβλημα αυτό επηρεάζει κυρίως τους Πληροφορικούς στα Ενιαία Λύκεια, μιας και πολύ δύσκολα συμπληρώνουν πλήρες ωράριο σε ένα σχολείο και σχεδόν όλοι έχουν μειωμένο ωράριο. Με το νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ενιαίων Λυκείων θα μειωθούν ακόμα περισσότερο οι ώρες στις επιλογές μαθημάτων Πληροφορικής, αν δε βρεθεί λύση στη σύνταξη του Προγράμματος. Και δεν εννοώ τις προφανείς λύσεις (αύξηση σε 8 ώρες διδασκαλίας κατά περίπτωση ή δεύτερος καθηγητής Πληροφορικής για τα δεύτερα τμήματα επιλογών που ενδεχομένως δημιουργηθούν.
Αυτό που δε μπορώ να κατανοήσω είναι πως ανακοινώνονται μεταβολές στο Πρόγραμμα χωρίς να ληφθεί υπ'όψιν η ήδη υπάρχουσα δυσκολία στη σύνταξή του.

 Ήθελα να θέσω αυτό το πρόβλημα (ίσως άκαιρα λόγω των διακοπών) γιατί θα το βρούμε όλοι μπροστά μας απο το Σεπτέμβριο.
Ως τότε .... καλές διακοπές συνάδελφοι  8)
Νικολακάκης Γιώργος
Μηχανικός Η/Υ Συστημάτων
Καθηγητής Πληροφορικής
http://users.sch.gr/gnikola