Δημοτικό > Γενικά

Δημιουργία Υλικού για τις Νέες Τεχνολογίες - Τ.Π.Ε. στο Ολοήμερο Δημοτικό

(1/8) > >>

tom:
Μια εικόνα χίλιες λέξεις...

Ας δούμε για αρχή κάποια από τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας:

tom:
Παραθέτω έναν πίνακα με βοηθητικά αρχεία, για τη δημιουργία εκπαιδευτικών σεναρίων για το μάθημα

"Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση".


Δομή εκπαιδευτικού σεναρίου |http://users.sch.gr/nikbalki/epim_kse/files/Parousiaseis/Scenario_PE60-70/Domi_Senariou1_Odigies.pdfΚατάλογος ρημάτων για τη διατύπωση στόχων |http://users.sch.gr/nikbalki/epim_kse/files/Parousiaseis/Scenario_PE60-70/Verbs.pdfΕκπαιδευτικά συστήματα με ΤΠΕ |http://users.sch.gr/nikbalki/epim_kse/files/Parousiaseis/Scenario_PE60-70/Ekpaideytika_Systimata-TPE.pdfΣύγχρωνες θεωρίες για τη μάθηση με εργαλεία ΤΠΕ |http://users.sch.gr/nikbalki/epim_kse/files/Parousiaseis/Scenario_PE60-70/LearningTheories-ErgaleiaTPE.pdfΚατηγορίες λογισμικών ή εφαρμογών |http://users.sch.gr/nikbalki/epim_kse/files/Parousiaseis/Scenario_PE60-70/Katigories_Logismikwn-Efarmogwn.pdfΚατάλογος εργαλείων για τα σενάρια |http://users.sch.gr/nikbalki/epim_kse/files/Parousiaseis/Scenario_PE60-70/Katalogos_Ergaleiwn_gia_Scenaria.pdfΣχεδιασμός σεναρίων κατά γνωστικό αντικείμενο |http://users.sch.gr/nikbalki/epim_kse/files/Parousiaseis/Scenario_PE60-70/Sxediasmos_Senariwn_kata_Gnostiko_Antikeimeno.pdf
Σκεφτείτε αν ένας από εμάς αναλάμβανε να φτιάξει ένα τέλειο σενάριο και ήμασταν 20-30 άτομα, τι υλικό θα φτιάχναμε  >:D

P.Tsiotakis:
Θωμά, παρατηρώ τον τελευταίο καιρό την προσπάθεια που καταβάλλεις και το ενδιαφέρον σου για τη συζήτηση γύρω από το μάθημα στο δημοτικό και θέλω να σε συγχαρώ δημόσια...

tom:
Ευχαριστώ Παναγιώτη. Το θέμα είναι να υπάρχει κόσμος που ενδιαφέρεται ώστε να μπορεί να υπάρχει συνεργασία και κάποιο αποτέλεσμα (δες διαγώνισμα προσομοίωσης ΑΕΠΠ). Κατά τα άλλα όσο υπάρχει χρόνος ευχαρίστως να βοηθάμε τους νεότερους και να μαθαίνουμε από τους παλιότερους.

skananitos:
Καλημέρα!  :)
Έχω ανεβάσει κάποιο υλικό σε .pdf ως εγχειρίδια για τα παιδιά του δημοτικού στο site http://32dim-irakl.ira.sch.gr/pcnotes.htm.
Είναι για Windows XP και για MS-Word 2003. Σκοπεύω να φτιάξω για Linux Ubuntu 10.04 που δουλεύω στο εργαστήριο, για Open Office και για Gimp μέσα στη χρονιά.
Για μαθήματα λυκείου, για ΙΕΚ κτλ. εάν σας ενδιαφέρει έχω κάποιο υλικό στη σελίδα μου http://www.ekoletsou.gr/notes, είναι πάλι σε .pdf μορφή.
Επίσης, η ομάδα μας στο ΠΕΚ Ηρακλείου μαζί με το σύμβουλο Πληροφορικής, έχουμε ετοιμάσει κάποια σχέδια μαθήματος στο site http://opinakas.wikispaces.com/
Για παιδιά Α' Δημοτικού μπορείτε να πάρετε κάποιες ιδέες για δραστηριότητες από το site http://www.protaki.gr/
Τέλος, μία ωραία ιδέα που θα εφαρμόσω σε συνεργασία με την καθηγήτρια αγγλικών για μεγαλύτερες τάξεις, είναι η προβολή video από το national geografic χωρίς υπότιτλους, τα παιδιά θα έχουν διδαχθεί πιο πριν το σχετικό λεξιλόγιο, έπειτα θα γίνεται σχολιασμός του video (ίσως και μετάφραση) και εκεί πάνω θα βασίζονται σειρά εργασιών από τη πλευρά των παιδιών που θα παρουσιάζονται έπειτα μέσα στην τάξη με χρήση projector (κάτι τέτοιο γενικά έχω στο μυαλό μου δηλαδή!)  ::)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση