Πρώτα από όλα, sdancer75, νομίζω ότι διάλεξες λάθος μέρος να τα πεις αυτά, γιατί εδώ υπάρχουν δεκάδες δημόσιοι υπάλληλοι που αφιερώνουν ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο, αφιλοκερδώς, για να βελτιώσουν την ποιότητα της διδασκαλίας της πληροφορικής στην εκπαίδευση.
Τώρα επειδή πολλοί από μας έχουμε περάσει και από τον ιδιωτικό τομέα και ξέρουμε τι συμβαίνει, θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι ο ιδιωτικός τομέας πληροφορικής στην Ελλάδα:
-δεν θέλει ιδιαίτερες γνώσεις (ναι, μπορεί κάποιος να δουλεύει 14 ώρες την μέρα γράφοντας CRUD)
-είναι εντελώς κρατικοδίαιτος ή φτιάχνει απλά κοινοτυπίες (ελάχιστες είναι οι ελληνικές εταιρείες πληροφορικής που έχουν κάνει κάτι πραγματικά πρωτοποριακό)
-οι ατέλειωτες ώρες εργασίες πολλές φορές δεν είναι ενδεικτικές της παραγωγικότητας και τις περισσότερες φορές οφείλονται σε ανασφάλεια του προϊστάμενου, σε οργανωτικές αδυναμίες της εταιρείας ή πολλών συνεργαζόμενων εταιρειών (meetings και meetings) και σε πολλούς άλλους λόγους που όμως δεν σχετίζονται με την παραγωγικότητα ή την δημιουργικότητα. Το συμπέρασμα που έχω βγάλει είναι το 8ωρο την μέρα, είναι υπεραρκετό, αν υπάρχει οργάνωση και όλοι σέβονται τον χρόνο σου και δεν θεωρούν ότι τους ανήκεις.
Επίσης αυτοί που έχουν αποτύχει στον απλό ΑΣΕΠ, όπως τον χαρακτηρίζεις, μάλλον εξακολοθούν να δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα (εκτός κι αν κουρεύουν γρασίδι) οπότε αυτό δεν λέει και πολλά για την ποιότητα του δυναμικού (ναι γενικεύω εσκεμμένα και έχω άδικο, το κάνω όμως για να σου αποδείξω πόσο λάθος έχεις).
Τέλος, αν δούλευα σε εταιρεία και προσελάμβανα κάποιον χωρίς πτυχίο ή με άσχετο πτυχίο να μου γράφει κώδικα, μάλλον οι μέρες μου στην εταιρεία θα είχαν τελειώσει προτού αυτός προλάβει να μου δείξει την αξία του.
ΥΓ: Η k.p μου θύμισε αυτό:
http://thedailywtf.com/ - Αφιερωμένο στους καταρτισμένους επαγγελματίες.