Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (;)

Ξεκίνησε από Sergio, 29 Ιουν 2015, 09:12:17 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Sergio

Γνωρίζει κανείς τι ισχύει πλέον (μετά την κατάργηση της "επίσημης" ΠΔΣ) για την εθελοντική λειτουργία τμημάτων ΠΔΣ στο Λύκειο;

Οι πληροφορίες μου (από τον νέο δντή του σχολείου μου) λένε πως είναι παράνομη οποιαδήποτε προσπάθεια ΠΔΣ στο σχολείο..

Anybody ??
Απ τη μια η θητεία μου σε σχολικές αίθουσες: να φλυαρώ - να ελπίζω πως κατι κατάλαβαν - να εξερευνώ - να μαθαίνω. Απ την άλλη, σχεδόν συνομήλικη, η Διδακτική της Πληροφορικής: ερευνά διαδικασίες μάθησης - φλερτάρει με την Ψυχολογία - με καλεί να αφήσω το βλέμμα του Πληροφορικού και να δω με τα μάτια του δασκάλου. Τέκνα των 2, οι απόψεις μου.. (προσαρμοσμένο από τον πρόλογο του βιβλίου "Το μακρόν Φυσική προ του βραχέως διδάσκω" του Ανδρέα Κασσέτα)

Laertis

Σε καμία περίπτωση. Η ΠΔΣ όντως έχει καταργηθεί (ίσως κολλάει στην ονομασία), αλλά αυτό είναι εθελοντική ενισχυτική στήριξη των μαθητών, αποτελεί αντισταθμιστικό μέτρο της σχολικής μονάδας και αφορά το σχολείο και την τοπική κοινότητα.
Και αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι παράνομο αλλά πλέον ζητούμενο στα σχολεία μας.
Στο σχολείο μου μετά απο έγκριση του Συλλόγου Διδασκόντων λειτουργεί εδώ και 3 χρόνια εθελοντική στήριξη απο συναδέλφους που συμμετέχουν εθελοντικά. Αν θυμάμαι καλά, καταθέσαμε το πρακτικό και ζητήσαμε την (τυπική) έγκριση απο την ΕΛΜΕ και την έγκριση του Δήμου για τη χρήση του σχολείου εκτός ωραρίου εργασίας. Πέραν αυτών μπορώ να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες αν χρειαστεί.
Νικολακάκης Γιώργος
Μηχανικός Η/Υ Συστημάτων
Καθηγητής Πληροφορικής
http://users.sch.gr/gnikola