Φυλλάδια Bebras

Ξεκίνησε από apoldem, 17 Μαΐου 2022, 11:02:29 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

apoldem

11 φυλλάδια με σπαζοκεφαλιές από τους διαγωνισμούς Bebras. Ειδικά για το Δημοτικό. Τα 6 πρώτα είναι για μικρές τάξεις (Γ', Δ' και ίσως λίγο Ε'), ενώ τα 5 τελευταία για μεγαλύτερες (Ε' και Στ'). Τα πιο δύσκολα φυλλάδια έχουν ένα αστεράκι στον τίτλο. Είναι δοκιμασμένα μέσα στην τάξη και πιστεύω λειτουργούν καλά.

Σε μερικές ασκήσεις έχω προσθέσει και δικά μου ερωτήματα, αν και διατηρείται σε όλα το πρωτότυπο νόημα. Οι εκφωνήσεις είναι όλες μεταφρασμένες "πολύ ελεύθερα", πολλές φορές αρκετά μακρυά από το πρωτότυπο. Δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη σειρά. Είναι παρμένα τυχαία, από διάφορες χρονιές. Πολλά σχήματα τα έχω αλλάξει έτσι ώστε να φαίνονται καλά σε ασπρόμαυρη φωτοτυπία.

Πιστεύω θα φανούν χρήσιμα σε περιπτώσεις που χρειάζεται κάποιος να απασχολήσει τα παιδιά εκτός εργαστηρίου. Αν τα έχετε έτοιμα σε φωτοτυπίες και ξαφνικά συμβεί κάτι (π.χ. έπεσε το ρεύμα) τα βγάζετε από το συρτάρι και περνάτε την ώρα άνετα. Κάθε φυλλάδιο βγάζει μία διδακτική ώρα.

Για τους μερακλήδες που θα θελήσουν να κάνουν αλλαγές ή προσθήκες, ανεβάζω και όλα τα αρχεία σε επεξεργάσιμη μορφή. Θα χρειαστείτε libreoffice και σπάνια gimp ή inkspace. Βάζω μέσα και τις γραμματοσειρές που χρησιμοποίησα (gfs elpis και ubuntu). Είναι ελεύθερα να τα κάνει ο καθένας ότι θέλει.

Bebras Φυλλάδια

Bebras editable

pgrontas

Πολύ χρήσιμο. Ευχαριστούμε
Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute - Harold Abelson

dpa2006

Computer science (abbreviated CS or CompSci) is the scientific and practical approach to computation and its applications. It is the systematic study of the feasibility, structure, expression, and mechanization of the methodical processes (or algorithms) that underlie the acquisition, representation, processing, storage, communication of, and access to information, whether such information is encoded in bits and bytes in a computer memory or transcribed engines and protein structures in a human cell.source:http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_science

ale3andro

Πολύ ενδιαφέρον. Να είσαι καλά που το μοιράστηκες.

SPY