Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικά => Γενικά Παιδαγωγικά, Επιστημονικά και Τεχνικά Θέματα => Γενική συζήτηση (μόνο για ανάγνωση) => Μήνυμα ξεκίνησε από: iliasthes στις 05 Ιαν 2011, 08:55:28 πμ

Τίτλος: Μεγάλη επιτυχία για το Ανοιχτό Λογισμικό
Αποστολή από: iliasthes στις 05 Ιαν 2011, 08:55:28 πμ
Μια μεγάλη επιτυχία για την κοινότητα του ανοιχτού λογισμικού, αλλά και πολλά οφέλη για το ρωσικό κράτος. Σε διάστημα 4 ετών πρέπει να γίνει ολοκληρωτική μετάβαση σε όλες τις κρατικές υπηρεσίες στη χρήση λειτουργικού συστήματος Linux και γενικότερα Open Source εφαρμογών. Αν έχεις όμως την ευχέρεια να δανείζεσαι απλόχερα και με ευνοϊκούς όρους από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, τότε μπορείς να είσαι γαλαντόμος και να υπογράφεις συμβάσεις με την Μικρομαλακή. Έχει στόματα να ταϊσει ο κος Βασίλης Θύρας. Λεπτομέρειες στον υπερσύνδεσμο:

http://tech.in.gr/news/article/?aid=1231073018
Τίτλος: Απ: Μεγάλη επιτυχία για το Ανοιχτό Λογισμικό
Αποστολή από: tallis στις 06 Ιαν 2011, 05:41:36 μμ
Θεωρώ πως τα προϊόντα ανοιχτού λογισμικού, προγράμματα και λειτουργικά συστήματα όπως το Linux δεν είναι αρκετά ώριμα ώστε να χρησιμοποιηθούν στα σχολεία μας.

Γ'αυτό και η σοφές ηγεσίες του υπουργείου μας φροντίζουν να αγοράζουν άδειες χρήσης από την MS για Windows και Office (για το δικό μου σχολείο που έχει ~30pc περίπου 30*200 = 6000Ευρώ) χώρια άδειες χρήσης για autocad κτλπ.

Για να μην μιλήσω για τους διαδραστικούς πίνακες! Καμία αποδεδειγμένη εκπαιδευτική αξία, οι μαθητές χάνουν το ενδιαφέρων από το 2ο μάθημα (υλοποίησα έναν με Wii remote 15Ευρω) και η τιμή ενός πίνακα είναι όση ενός ολόκληρου εργαστηρίου!
Τίτλος: Απ: Μεγάλη επιτυχία για το Ανοιχτό Λογισμικό
Αποστολή από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 07 Ιαν 2011, 10:49:12 πμ
Εγώ αντιθέτως ανυπομονώ να δω και τις δικές μας κρατικές υπηρεσίες να διώχνουν το μικρομαλακό λογισμικό. εξάλλου, εξοικονόμηση χρημάτων θέλουν... εκτός αν οι παγκαλοκοπρίτες δεν το έχουν σκεφτεί ακόμη αυτό.