Απασχόληση μαθητών όταν απουσιάζουν συναδελφοι

Ξεκίνησε από SPY, 03 Νοε 2024, 12:36:28 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

SPY

Καλημέρα σε όλους,

Στο σχολείο που είμαι σκεφτήκαμε όταν απουσιάζει κάποιος συνάδελφος να κρατάμε τους μαθητές μέσα στην τάξη τους και να τους επιτηρεί κάποιος συνάδελφος.
Το εγχείρημα είναι δύσκολο. Οι μαθητές θεωρούν ως δικαίωμα το κενό. Να βγουν στην αυλή να παίξουν κ.λπ.
Σκέφτομαι ότι θα διευκόλυνε να τους δείχνουμε κάτι στον διαδραστικό. Π.χ. ντοκιμαντέρ με θέματα περιβάλλοντος, εκφοβισμού, εξαρτήσεων κ.α.
Κοιτάζω και την πλατφόρμα cinedu.

Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας και τις ιδέες σας σχετικά.

pgrontas

Να ξέρεις πάντως ότι αυτή η πρακτική δεν αποδεικνύεται τελικά καλή γιατί:
- αποτελεί παραβίαση του διδακτικού μας ωραρίου
- οδηγεί στην αύξηση των απουσιών των καθηγητών αφού δεν δημιουργεί αναστάτωση.

Και στο δικό μου σχολείο προσπάθησε να επιβληθεί, αλλά υπήρξαν αντιδράσεις τόσο από τους συναδέλφους όσο και από τα παιδιά.

Τελικά η κατάσταση ισορρόπησε με το να ισχύει μόνο στα μικρότερα παιδιά (είμαι σε γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις) και αν κάποιος είναι πίσω στην υλη (εθελοντικά τότε). Στην δεύτερη περίπτωση γινόταν μάθημα, στην πρώτη περίπτωση τα παιδιά έκαναν ασκήσεις για την επόμενη μέρα κλπ.
Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute - Harold Abelson

SPY

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Η αναπλήρωση γίνεται σε κενό και έχουν συμφωνήσει όλοι οι συνάδελφοι. Εξάλλου νομίζω ότι το εργασιακό ωράριο είναι 30 ώρες την εβδομάδα.
Για τις απουσίες που λες είναι νομίζω θέμα αξιοπρέπειας. Ως παιδαγωγοί θεωρώ ότι απουσιάζουμε όταν έχουμε ανάγκη.
Τέλος πάντων αυτά είναι άλλη κουβέντα 

Επί της ουσίας η αναπλήρωση για κάλυψη ύλης είναι ενδιαφέρουσα αλλά ψάχνουμε μια πιο μόνιμη λύση.
Το να κάνουν ασκήσεις είναι λίγο ανεφάρμοστο. Για Γυμνάσιο μιλάμε. 
Ψάχνουμε κάτι που να κρατήσει το ενδιαφέρον των παιδιών, ώστε να κάνουν την ελάχιστη δυνατή φασαρία.

pgrontas

Αν πρόσεξες δεν μίλησα για εργασιακό ωράριο αλλά για διδακτικό. Είναι ξεκάθαρο θεωρώ ότι οποιαδήποτε δραστηριότητα γίνεται στην τάξη με μαθητές είναι τμήμα του διδακτικού μας ωραρίου ειδικά μάλιστα επειδή ψάχνετε τρόπο να την προετοιμασετε.

Τώρα για τις απουσίες ελπίζω να μην με θυμηθείς όταν το εφαρμόσετε. Η ανθρώπινη φύση είναι δύσκολο να ξεπεραστεί.

Anyway, εύχομαι καλή επιτυχία.
Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute - Harold Abelson

SPY

Συμφωνώ σε όλα Παναγιώτη.

Άτιμη η ανθρώπινη φύση. Πηγή δεινών. Με πυρά  αυτεπιστροφα αλλά δυστυχώς και εναντίον των συνανθρώπων μας.

Σε ευχαριστώ για την κατακλείδια ευχή σου.

evry

Πρώτον όταν είσαι μέσα στην τάξη είναι διδακτικό ωράριο.
Δεύτερον εύχομαι να μην τύχει να έχεις κενό πάντα τη μέρα εκείνη που λείπει ο καθηγητής ή ή καθηγήτρια με τις πιο συχνές απουσίες.
Αυτά

ΥΓ. Αν κάθε μέρα καταγράφεται ποιοι λείπουν και ποιοι αναπληρώνουν κάτι μπορεί να γίνει
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr