Δημοτικό > Γενικά

Προγράμματα Πιστοποίησης στη Χρήση Υπολογιστών για το Δημοτικό

(1/4) > >>

tom:
Επειδή υπάρχει ενδιαφέρον και από την πλευρά μου και από την πλευρά άλλων συναδέλφων, η οποία στο μέλλον θα κορυφωθεί, ανοίγω αυτό το θέμα για να καταγράψουμε και να συζητήσουμε τι εικόνα επικρατεί στην Ελλάδα σε σχέση με τα προγράμματα πιστοποίησης, στη χρήση υπολογιστών για το Δημοτικό. Δεν λέω αν συμφωνώ αλλά επειδή σίγουρα θα μας απασχολήσει, καλό είναι να έχουμε μια σφαιρική άποψη.

poursali:
φανταζομαι θα μιλαμε για μονοδρομο στα MS office?
ή θα υπαρχει λετε η δυνατοτητα ο μαθητης να επιλεγει σε ποιο πακετο θα πιστοποιηθει?
βασικα την απαντηση και τα προβληματα που θα δημιουργηθουν τα ξερω οπως τα ξερετε και εσεις αλλα,...

tom:

--- Παράθεση από: poursali στις 07 Ιουν 2010, 10:51:12 μμ ---φανταζομαι θα μιλαμε για μονοδρομο στα MS office?
ή θα υπαρχει λετε η δυνατοτητα ο μαθητης να επιλεγει σε ποιο πακετο θα πιστοποιηθει?

--- Τέλος παράθεσης ---

Τη γραμμή θα την ορίσει το υπουργείο. Υπάρχουν σκέψεις για πιστοποίηση σε ξένες γλώσσες και Η/Υ. Σκετικά με αυτό που ρωτάς τι περιμένεις όταν η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση δηλώνει υπερήφανη όταν υπογράφει 5 ετείς αποκλειστικές συμφωνίες με την Microsoft, όταν για παράδειγμα, από όσο ξέρω ο δημόσιος τομέας της Γερμανίας κάνει εκτεταμένη χρήση linux και open office.

Ξεκινάω μια σύντομη παρουσίαση, Αν ξεχάσω κάποιο πρόγραμμα μπορείτε να το προσθέσετε εσείς.

KEY Cert

Το Key CERT KID IT είναι ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης και αξιολόγησης δεξιοτήτων χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών για παιδιά 7 έως 12 ετών. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές του Δημοτικού σχολείου ανεξάρτητα από το τι γνωρίζουν μέχρι τώρα για τους Η/Υ.

Περιλαμβάνει τέσσερα (4) ετήσια επίπεδα. Η εκπαίδευση και στα τέσσερα επίπεδα γίνεται στα πιστοποιημένα εξεταστικά κέντρα KeyCERT της περιοχής σας. Η αξιολόγηση και πιστοποίηση των γνώσεων που αποκτώνται γίνεται συνολικά στο τέλος κάθε χρονιάς όπου ο μαθητής αποκτά το αντίστοιχο πιστοποιητικό KeyCERT.

Η παρακολούθηση των μαθημάτων και η καθημερινή απόδοση του μαθητή αναγράφονται στο ατομικό του Log-Book, το οποίο δίνεται με την εγγραφή του σε κάθε επίπεδο και είναι υποχρεωτικό για την απόκτηση κάθε ενός από τα τέσσερα πιστοποιητικά που ακολουθούν.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ Key CERT KID IT

1. Key CERT KID IT Preliminary (Β και Γ Δημοτικού)
Η παρουσίαση των δυνατοτήτων, οι πρώτες μορφές ενασχόλησης με τους Η/Υ, τα παιχνίδια και οι ασκήσεις, συνθέτουν ένα πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές.
2. Key CERT KID IT Intermediate (Δ Δημοτικού)
Το Key CERT KID IT Intermediate εισάγει τα παιδιά στα λειτουργικά συστήματα και τα προγράμματα που χρησιμοποιούνται περισσότερο για τις εργασίες του σχολείου και για την ψυχαγωγία στο σπίτι. Επίσης γίνεται μια εισαγωγή στον κόσμο των δικτύων των υπολογιστών αλλά και του Internet με έμφαση στην ασφαλή χρήση του.
3. Key CERT KID IT Lower (Ε Δημοτικού)
Στο Key CERT KID IT Lower τα παιδιά μαθαίνουν τις προχωρημένες λειτουργίες των προγραμμάτων αυτοματισμού γραφείου και τις εφαρμογές Ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επίσης διδάσκονται τις βασικές αρχές της αρχιτεκτονικής Η/Υ αλλά και το πώς να δημιουργούν και να επεξεργάζονται τα πολυμέσα (φωτογραφίες, video, ήχους, μουσική κλπ).
4. Key CERT KID IT Advanced (ΣΤ Δημοτικού)
Στο Key CERT KID IT Advanced συνεχίζεται η εκμάθηση των υπολοίπων προγραμμάτων αυτοματισμού γραφείου. Tαυτόχρονα τα παιδιά μαθαίνουν να κατασκευάζουν ιστοσελίδες για το διαδίκτυο και να σχεδιάζουν το περιεχόμενό τους σε γραφιστικό περιβάλλον. Επίσης εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σε θέματα δικτύων Η/Υ, επεξεργασίας εικόνας, πολυμέσων και εφαρμογές internet.

Υποστήριξη Δικτύου

Για την υποστήριξη των εξεταστικών κέντρων KeyCERT στην υλοποίηση των προγραμμάτων KID IT παρέχονται:

    * Πιστοποιητικό KeyCERT για κάθε επίπεδο
    * Εγχειρίδιο εκπαιδευτή για κάθε επίπεδο
    * Log-Book ανά μαθητή για κάθε επίπεδο
    * CD με ασκήσεις και εφαρμογές
    * Site Forum – Help Desk
    * Ενημερωτικά έντυπα

tom:
Vellum S.A. - International Diploma in IT Skills Foundation for Young Learners (Cambridge)

Το International Diploma in IT Skills Foundation for Young Learners απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 με 10ετών και αποτελεί τη  εισαγωγή τους στον κόσμο της τεχνολογίας και επικοινωνίας με την χρήση του Η/Υ.

Η δομή των προγραμμάτων διδασκαλίας έχει γίνει με τη συνδρομή έμπειρων παιδαγωγών , και διαμορφώνει τις βάσεις για τη σφαιρική κατανόηση όλων των γνωστικών αντικειμένων του βασικού επιπέδου στην πληροφορική, προάγοντας την κριτική σκέψη και ανάληψη πρωτοβουλίας από τον μαθητή.

Αποτελείται από τέσσερα επίπεδα, το καθένα από τα οποία περιλαμβάνει γνώσεις και δεξιότητες από διαφορετικές ενότητες της Τεχνολογίας της Πληροφορίας και ακολουθεί το σπειροειδές μοντέλο ανάπτυξης της γνώσης.

http://www.vellum.org.gr/index.php?MDL=pages&Alias=MENU_20_40_10

* Το σπειροειδές μοντέλο είναι ένα δημοφιλές μοντέλο που στηρίζεται στην σταδιακή αύξηση της γνώσης και διαφέρει από τα μοντέλα που βασίζονται στο ακολουθιακό μοντέλο του καταρράκτη.
* Το μοντέλο έχει τη μορφή μιας σπείρας όπου κάθε γύρος της αναπαριστά και μια φάση της γνώσης που σταδιακά αυξάνεται

Το International Diploma in IT Skills Foundation for Young Learners με την ολοκλήρωση του, καθιστά τον μαθητή ικανό ,ήδη από την ηλικία των 11 ετών, να ανταπεξέλθει σε προγράμματα βασικού επιπέδου ενηλίκων και συνεχίσει σε επίπεδο Proficiency με τη είσοδο του στο γυμνάσιο.

Υποστήριξη

Διαθέσιμο Υλικό για μαθητές και εισηγητές:

1.Πλήρες syllabus (εξεταστέα ύλη)
2.Μαθησιακοί στόχοι
3.Ετήσιο Ωρολόγιο Πρόγραμμα
4.Αναλυτικά Πλάνα μαθημάτων
5.Βιβλίο Μαθητή
6.Πλατφόρμα με online Δραστηριότητες

tom:
ECDL Hellas S.A. - Το Πρόγραμμα for Kids

Το for Kids είναι ένα πλήρες πρόγραμμα εκπαίδευσης και αξιολόγησης χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών για παιδιά 6 έως 11 ετών (μαθητές Δημοτικού).

Η εκπαιδευτική μεθοδολογία, ο σχεδιασμός και το περιεχόμενο εκπαίδευσης προέρχεται από την Futurekids Inc. ενώ η αξιολόγηση είναι επικυρωμένη από το Ίδρυμα ECDL, τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Το πρόγραμμα for Κids παρέχεται αποκλειστικά από τα Πιστοποιημένα Εξεταστικά Κέντρα, σε ενιαία μορφή εκπαίδευσης-αξιολόγησης, δηλαδή τα παιδιά που παρακολουθούν τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική διαδικασία συμμετέχουν και στη διαδικασία αξιολόγησης της ECDL. Η πορεία-παρακολούθηση των μαθημάτων αποτυπώνεται στο «Διαβατήριο for Kids» που παρέχεται σε κάθε μαθητή με την εγγραφή του μαζί με την «Τσάντα for Kids» ενώ η συμμετοχή του στη διαδικασία αξιολόγησης αποτυπώνεται στην «Κάρτα Επιβίβασης» που είναι ενσωματωμένη στο Διαβατήριο. Η επιτυχημένη αξιολόγηση στα επίπεδα Gold I & II και Platinum I & II έχει ως αποτέλεσμα την έκδοση για κάθε μαθητή του αντίστοιχου «for Κids Award».

Σε ποιους απευθύνεται το Πρόγραμμα for Kids

To πρόγραμμα for Kids απευθύνεται στα παιδιά του Δημοτικού ανεξάρτητα από το επίπεδο των γνώσεων τους στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιλαμβάνει έξι (6) ετήσια εκπαιδευτικά επίπεδα.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα σπουδών και οι ονομασίες των ενοτήτων ανά επίπεδο φαίνονται στον ακόλουθο πίνακα:

Επίπεδα
http://www.ecdl.gr/el/certifications/forkids/subjects/Pages/kids_programme.aspx

Bronze Passport [1η Δημοτικού]
Silver Passport [2α Δημοτικού]
Gold I Passport [3η  Δημοτικού]
Gold II Passport [4η Δημοτικού]
Platinum I Passport [5η Δημοτικού]
Platinum II Passport [6η Δημοτικού]

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση