Δημοτικό > Γενικά

Ο δάσκαλος ή ο πληροφορικός στα δημοτικά;

(1/8) > >>

skali:
Μήπως έχει κάποιος εμπειρία από διδασκαλία σε δημοτικά. Έχω βρεί ένα πρόγραμμα σπουδών, αλλά είναι λίγο γενικό...... Έχω ένα DVD με υλικό από RAM αλλά μάλλον θα είναι καλό μόνο για μικρές τάξεις. Ακόμα σε κάποια σχολεία θα έχω μαθητές από τρίτη έως και έκτη μαζί!!!
Έχω λίγο αγχωθεί για το τι θα κάνω..... help

milou:
Εχω διδάξει 1 χρονιά , είναι αρκετά ελεύθερα τα πράγματα . Ram kid  , επεξεργασία εικόνας ( το καλύτερο να τους βγάλεις φωτογραφία και μετά τα αφήσεις να την επεξεργαστούν ) , ζωγραφική , word ( να ετοιμάσουν κάρτες γενεθλίων , χριστουγενιάτικες ..) , επεξεργασία ήχου ( να τους βάλεις να τραγουδίσουν και μετά τα επεξεργαστείς την φωνούλα τους ) , εκπαιδευτικά CD τύπου παιχνιδιόυ ( ανακαλύπτω το νησί των αριθμών και των γραμμάτων ) . Τους άρεσε επίσης πολύ από το πρόγραμμα ΔΕΛΥΣ ( που έχουμε στα γυμνάσια ) η συναρμολόγιση ενός υπολογιστή . Δεν χρειάζετε άγχος , τα παιδιά είναι πολύ δεκτικά . Για τις μεγαλύτερες τάξεις έχει στα RAMKID και πολλά παιχνίδια για την αγγλική γλώσσα , μπορείς να συννενοηθείς με την δασκάλα των αγγλικών .

skali:
Ευχαριστώ για τις ιδέες που μου έδωσες!
Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι να προσαρμοστώ λίγο... πιστεύω να μπω στο ρυθμό σύντομα.
Ευχαριστώ και πάλι

Kalli:
Καλημέρα σας!!!
Θέλω να σας ρωτήσω κάτι και ζητάω απελπισμένα πληροφορίες. Το θέμα που θα θίξω είναι το εξής: "Μπορεί ένας καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ19 να διδάξει Πληροφορική σε δημοτικό (σε ιδιωτικό σχολέιο) και να υπογράψει αυτός για τους βαθμού;΄"
Απο ότι καταλαβαίνετε δουλέυω εδώ και 2 χρόνια σε ιδιωτικό στο Δημοτικό και έχουμε φτιάξει ένα δικό μας πρόγραμμα σπουδών. Η δική μου δουλειά είναι να σχεδιάσω το πρόγραμμα σπουδών το οποίο θα το διδάξουν οι δάσκαλοι του κάθε τμήματος, να βοηθάω τους δασκάλους στη διδασκαλία, να σχεδιάζω και άλλες εφαρμογές υλοποιώντας τις αναγκές του σχολείου. Καθαρή διδασκαλία δεν κάνω(που αυτό είναι το όνειρο μου!!!). Έχω ακούσει ότι τώρα στα Δημοτικά μπορούν να κάνουν μάθημα και καθηγητές, όπως φιλόλογοι,πληροφορικάριοι, και να βάζουν(υπογράφουν) εκέινοι βαθμούς.
Ξέρει κάποιος αν ισχύει αυτό;;; Ποια εγκύκλιο πρέπει να διαβάσω;;; 

Ευχαριστώ!!!

iliasthes:
Για όσους έχουνε καλή σχέση με τα Linux ας δοκιμάσουμε το εκπαιδευτικό πακέταο GCOmpris έχει πολλά εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά δημοτικού. Επίσης έχει εργαλείο διοαχείρισης καθώς και ένα chat που δουλέυει μόνο στο τοπικό δίκτυο. Οπότε είστε καλυμμένοι απαό τον φόβο να μιλήσουνε με "ανεπιθύμητους" τα παιδιά.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση