Γενικά > Γενική συζήτηση (μόνο για ανάγνωση)

Απαράδεκτη "προώθηση" του απερχόμενου Προέδρου σε συγκεκριμένους υποψηφίους.

(1/10) > >>

geokra:
Συνάδελφοι, είμαι μέλος της ΠΕΚΑΠ, ψηφίζω ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν ανέχομαι κάποιοι να με θεωρούν και να μου συμπεριφέρονται σαν χαζό και προβατάκι.
Σε πολλούς δεν άρεσαν παλαιότερά μου σχόλια σχετικά με τις ευθύνες, τις υποχρεώσεις και την εικόνα του θεσμικού ρόλου του Προέδρου μιας επιστημονικής ένωσης. Όπως και τότε, έτσι και τώρα, και μη έχοντας προσωπικά με κανέναν (προσπαθώ να προλάβω σχετικές αντιδράσεις) δεν μπορώ να μην σχολιάσω το παρακάτω απόσπασμα από την ομιλία του απερχόμενου προέδρου της ΠΕΚΑΠ, η οποία, άκουσον άκουσον, ακούστηκε ενώπιον των μελών της ΠΕΚΑΠ μισή ώρα πριν ανοίξουν οι κάλπες.

'Ομιλία Προέδρου απερχόμενου ΔΣ ΠΕΚΑΠ (εκλογές 11/11/11)"
"Ευχαριστώ όλα τα μέλη του ΔΣ για τη συνεργασία και ιδιαίτερα τον Γενικό Γραμματέα. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως όσους με στήριξαν όλο αυτό το διάστημα και προσέφεραν στη συλλογική προσπάθεια. Με αυτή τη λογική θέλω να εκφράσω την υποστήριξή μου στους συναδέλφους υποψηφίους Κανίδη, Μάλαμα από το απερχόμενο ΔΣ και Μακρυγιάννη, Νικολακόπουλο από τους νέους, που με διάφορους τρόπους συνέβαλαν την προηγούμενη περίοδο στη δυναμικότερη παρουσία μας."

Τι να πει πια κανείς; Ανήκω σε κομματική ένωση και δεν το έχω καταλάβει ακόμα, σε καμιά μυστηριώδη συντεχνία ή απλά σε μία παρεούλα/κλίκα 5 ατόμων;
Είναι δυνατόν ο απερχόμενος πρόεδρος επιστημονικής-ακομμάτιστης ένωσης να εκμεταλλεύεται με τέτοιο τρόπο τη θέση του, να δηλώνει τέτοια ανοιχτή στήριξη σε υποψηφίους και να κατευθύνει τους ψηφοφόρους μισή ώρα πριν τις εκλογές μπροστά από την κάλπη; Με ποιο δικαίωμα κύριε Πρόεδρε; Τελικά δεν μάθατε τίποτα στα χρόνια της θητείας σας;
Η 'ισονομία΄στο μεγαλείο της. Τελικά κάποιοι δεν πρέπει να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία με τους υπολοίπους....κάποιοι πρέπει να είναι πιο ίσοι από τους άλλους...
Το ελάχιστο που πρέπει να γίνει είναι η διαγραφή από την Εφορευτική Επιτροπή των 4 υποψηφίων που υποδεικνύονται στην ομιλία ή η οικειοθελής, για προφανούς λόγους ευθυξίας, παραίτηση των ιδίων από την υποψηφιότητά τους.

Vangelis:
Τι λες πράγματι είναι πολύ σοβαρό πρέπει να παραιτηθεί όλο το ΔΣ της ΠΕΚΑΠ να γίνει ερώτημα στο Συμβούλιο Επικρατείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να μαστιγωθεί για παραδειγματισμό ο Λούβρης.

Ολόκληρη μισή ώρα τα είπε αυτά πριν ανοίξουν οι κάλπες και σίγουρα επηρέασε τους συναδέλφους που περίμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή να πληροφορηθούν από τα χείλη του ποιόν θα ψηφίσουν.  Θα πρέπει να επαναληφθεί η ψηφοφορία.

Ας είμαστε λίγο σοβαροί . 

nk:

--- Παράθεση από: Vangelis στις 15 Νοε 2011, 08:23:47 μμ ---Τι λες πράγματι είναι πολύ σοβαρό πρέπει να παραιτηθεί όλο το ΔΣ της ΠΕΚΑΠ να γίνει ερώτημα στο Συμβούλιο Επικρατείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να μαστιγωθεί για παραδειγματισμό ο Λούβρης.

Ολόκληρη μισή ώρα τα είπε αυτά πριν ανοίξουν οι κάλπες και σίγουρα επηρέασε τους συναδέλφους που περίμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή να πληροφορηθούν από τα χείλη του ποιόν θα ψηφίσουν.  Θα πρέπει να επαναληφθεί η ψηφοφορία.

Ας είμαστε λίγο σοβαροί . 


--- Τέλος παράθεσης ---
Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπει κανείς μέλη του ΔΣ, και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο, να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο. Φυσικά είναι ακόμα πιο λυπηρό η συμπεριφορά αυτή να γίνεται αποδεκτή, χωρίς ούτε μια απλή φραστική καταδίκη, από άλλα μέλη του ΔΣ τα οποία εντελώς τυχαία επωφελούνται από αυτή την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ-ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ-ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΑ συμπεριφορά !!
Φυσικά για κάποιους που έχουν συγκεκριμένες απόψεις (http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_1281.html) για τους συναδέλφους του κλάδου δεν αποτελεί έκπληξη να θεωρούν ότι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι. Άλλωστε και μόνο το ότι δεν απαντούν οι ίδιοι αλλά στέλνουν τους "ανθρώπους τους" είναι αρκετό για να βγάλει ο καθένας μας τα συμπεράσματά του.

Πράγματι δεν είμαστε καθόλου σοβαροί. Ελπίζω το αποτέλεσμα των εκλογών να είναι τέτοιο ώστε να αφήσει μια και καλή πίσω όλους όσους αποτελούσαν βαρίδια για έναν κλάδο ο οποίος έχει απεριόριστη δυναμική !

Κατσάλης Νίκος
Καθηγητής ΠΕ19

geokra:
Δίκιο έχει ο vange,lakis, έπρεπε ο απερχόμενος να στείλει ένα μήνα πριν την επιστολή σε όλα τα μέλη της ΠΕΚΑΠ για να είναι η δουλειά πιο σίγουρη. προχειροδουλειά έγινε...κρίμα.
Πολύ άγχος και έλλειψη ψυχραιμίας διακρίνω και αν συνδυάσω αντιδράσεις και (ψευδο)-ονόματα καταλαβαίνω γιατί.
Πάντως η πρότασή μου για διαγραφη/παραίτηση ισχύει και παρακαλώ να διαβιβαστεί από τους όποιους δεκανείς.
Έστω και τώρα μπορούν κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους....

Λευτέρης Δουκέρης:
 Vagelaki βλέπω ότι μπορεί να μην ψοφάμε για "χρήμα" αλλά για δόξα και διασυνδέσεις , με οποιοδήποτε τρόπο είμαστε πρώτοι. Κατα τα άλλα
διαλαλούμε δεοντολογία και αξίες. Μετά κατακρίνεις τους νεοέλληνες για την λαμο....γιο στάση τους. Αν όντος τα πράγμα τα έγιναν έτσι όπως περιγράφονται
αντι για υπεκφυγές και ψευτο... ειρωνείες , οφείλεις μια συγνώμη σε αυτούς που επι ίσης όροις ζήτησαν την ψήφο των συναδέρφων.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση