Το μισθό σας τον ειδατε;

Ξεκίνησε από alex1alex, 27 Σεπ 2011, 04:24:46 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

iliasthes

Παράθεση από: Vangelis στις 28 Σεπ 2011, 11:33:57 ΜΜ
Σκέφτηκες ότι κάποιος μπορεί να έχει λογική?

Σκέψου λιγάκι τι λες και τι σημαίνουν οι λέξεις "λιμοκτονία", ...
Επίσης θα είχε ενδιαφέρον αν μας έδινες τον ορισμό του "γκαβατζομένου".



Αν ένας συνάδελφος έχει μισθό πλέον 900 ευρώ ή 1000 ευρώ και δόση δανείου 800 ευρώ, η οποία παρακρατείται αυτόματα από το μισθό του και η γυναίκα του είναι άνεργη ή δεν εργάζεται, αυτό δεν λέγεται λιμοκτονία; πόσα έτοιμα θα έχει και πόσο καιρό θα μπορεί να προσβλέπει στη βοήθεια φίλων και συγγενών; ή μήπως μπορεί να προσδοκά οτι σε 2-3 χρόνια τα πράγματα θα έχουν καλυτερέψει; Δεν έχεις γνωστούς που είναι άνεργοι και οι δύο εδώ και μήνες; Δεν σου έχει χτυπήσει την πόρτα κάποιος για δανεικά; Εγώ έχω από όλες τις περιπτώσεις και είμαι σε αδιέξοδο, γιατί η μόνη βοήθεια που μπορώ να τους προσφέρω είναι να τους κάνω το τραπέζι καμιά φορά.

Όσο για τον γκαβατζομένο θα σου δώσω ένα παράδειγμα πραγματικού ανθρώπου: είναι αυτός που γίνεται διευθυντής επειδή μαζεύει ψήφους για κυβερνητικο βουλευτή και τη στιγμή που εγώ χάνω 300 ευρώ από το μισθό μου, αυτός τα καλύπτει με το επίδομα, την εποχή που όλοι ψάχνουν τις δουλειές με το κυάλι με τα ίδια κομματικά προσόντα, το παιδί του εξασφαλίζει μια οχτάμηνη σύμβαση σε κρατική υπηρεσία, αυτός γίνεται επιμορφωτής σε ο,τι προγράμματα κυκλοφορεί και με ύφος 1000 καρδιναλίων μιλάει για τη γενναία στάση της κυβέρνησης και οτι εμείς (όχι αυτός) φταίμε για την κρίση και τα χρέη, γιατί είμαστε καλομαθημένοι. Τη στιγμή λοιπόν που εμείς ματώνουμε, υπάρχουν χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις, και δ.υ. κομματικών στελεχών και προμηθευτών και το πάρτυ συνεχίζεται. Τέλος πάντων, αποφεύγω να μιλάω γι' αυτά τα θέματα στο φόρουμ, γιατί άλλο είναι το περιεχόμενο του και όχι η πολιτική, αλλά πλέον η κατάσταση είναι τέτοια που αν δεν μιλήσουμε και αν δεν αντιδράσουμε, πολλοί από εμάς ίσως να μην είμαστε καν στο χώρο της εκπαίδευσης σε μερικούς μήνες.

poursali

Ηλία, νομίζω πως περιέγραψες άρτια την περίπτωση ενός καβατζωμένου... και υπάρχουν ακόμα... αν περίμενα ένα καλό με αυτή την κρίση ήταν να εξαλειφτούν αυτά τα φαινόμενα τουλάχιστον...
χειρότερο από όλες τις περικοπές ίσως είναι αυτό το φαινόμενο, καθώς έστω και σε 10 χρόνια θα βγούμε από το φαύλο κύκλο, αλλά αυτό το καρκίνωμα δεν θα εξαλειφτεί δυστυχώς...

Ηλιθιότητα: να επαναλαμβάνεις το ίδιο πείραμα κάτω από τις ίδιες συνθήκες και να αναμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα.

μου φταίει το κύμα και πετροβολώ τη θάλασσα.
μετρον αριστον
είμαι τζαμπατζής, χρησιμοποιώ λίνουξ

Vangelis

Ηλία ευχαριστώ για την απάντηση.

Πήραν δάνειο με δόση  800 ευρώ το μηνά με μόνο ένα μισθό στην οικογένεια  1400 ευρώ?   Με συγχωρείς αλλά αυτό δεν δείχνει λογικό άνθρωπο. Οι πατεράδες και παππούδες μας που αναφέρεις έλεγαν "όσο πάπλωμα τόσο ξάπλωμα".  Μεγάλωσα με αυτή τη λογική από τους γονείς μου και δεν καταλαβαίνω πως κάποιος είναι τόσο σίγουρος ότι δεν θα του τύχει τίποτα άσχημο τα επόμενα 15-20 χρόνια και αποφασίζει να διαθέσει τα 2/3 του μισθού του για κάτι (ελπίζω να είναι η κύρια κατοικία του). 

Ναι ο Μάρξ έγραψε "οι προλετάριοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα εκτός από τις αλυσίδες τους" αλλά μίλα και με  κάποιο που δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα (έχω τέτοιους φίλους) ή είναι άνεργοι και θα σου πουν ποιοί είναι οι προλετάριοι και ποιοι οι βολεμένοι (που λέει και ο Λευτέρης).  Διάβασε επίσης για τις συνθήκες εργασίας των βιομηχανικών εργατών εκείνη τη εποχή και θα καταλάβεις τι εννοούσε ο Μαρξ.  Βέβαια έκανε ένα μικρό λάθος η επανάσταση δεν έγινε στις βιομηχανικές χώρες αλλά στην αγροτική Ρωσία.     

Πράγματι έχεις δίκαιο που λες ότι γεννηθήκαμε  σε μια εποχή που κάποια πράγματα ήταν αυτονόητα. Μόνο που τα υλικά αυτονόητα τα εξασφάλιζε το κράτος με δανεικά χρήματα.  Άσε δε το σύστημα αξιών που αναφέρεις.   Αν θεωρείς καλό το σύστημα αξιών των Νεοελλήνων (χαρακτηριστικό παράδειγμα η "γκαβάτζα" του Λευτέρη) θεωρώ ότι είναι καλύτερο να το χάσουμε.   

Προσωπικά θεωρώ ότι η κατάπτωση του όλου συστήματος αξιών είναι η κύρια αιτία της σημερινής οικονομικής κρίσης.  Σε αυτή την κατάπτωση ρόλο παίξαμε και εμείς  ως δάσκαλοι (περισσότερα σε άλλο Post).

Σχετικά με το φεστιβάλ η ειρωνεία πάει στους διοργανωτές που ζητάνε εισιτήριο από τα παιδιά  που πάνε για ιδεολογικούς λόγους να προσφέρουν εθελοντικά δουλειά. Σέβομαι απόλυτα τα παιδιά που πιστεύουν σε αυτό που κάνουν.  Θα ήθελα και οι δάσκαλοι να πιστεύουν σε αυτό που κάνουν.   



iliasthes

Βαγγέλη άλλο ήταν το πάπλωμα τότε και άλλο τώρα. Όσο καλά και να τα είχες υπολογίσει τότε, τώρα θα έπεφτες έξω.  Οι περισσότεροι δεν είχαν ένα μισθό τότε, αλλά 2 και 3 και σήμερα έχει μείνει ο ένας και αυτός κατά 40% -50% μειωμένος. Εγώ για να βγάλω προσωπικά δεδομένα στη φόρα, πέρσι έκανα φορολογική δήλωση 22.000 ευρώ και φυσικά δεν ήταν όλα από το μισθό, φέτος 16.800 και του χρόνου θα κάνω γύρω στα 13. Κάλλιστα θα μπορούσα να βάλω μια δόση δανείου 500 ευρώ και να είμαι σήμερα με τη θηλειά στο λαιμό. Ο πεθερός μου δούλευε σε δυο δουλειές και τώρα είναι άνεργος, οι γονείς μου που θα μπορούσα να προσβλέπω σε βοήθεια με συντάξεις των 700 και των 800 ευρώ έχουν χάσει από 150 ευρώ το μήνα. Ο κόσμος δεν ήταν επιπόλαιος, γιατί λάμβανε τις αποφάσεις με βάση τα οικογενειακά δεδομένα, αυτό που δεν μπορούσε να γνωρίζει, αλλά η πολιτική και οικονομικη ελίτ  το γνώριζε ήταν οτι σε 2-3 χρόνια θα έρθουν αυτά που ζούμε σήμερα. Αν τα δούμε αναλυτικά, τίποτε δεν φάνταζε παράλογο και επιπόλαιο τότε, πιο πολύ με καλοστημένη παγίδα μοιάζει, παρά με επιπολαιότητα.
Σε σχέση με τον ΜΑρξ, αναπαράγεις στερεότυπα που κυκλοφορούν ευρέως σε εφημερίδες κλπ, τα οποία δείχνουν ανθρώπους, οι οποίοι πιθανά δεν έχουν μελετήσει ποτέ κάποιο από τα έργα του, απλά διάβσαν κάπου αποκομμένοι κάποια φράση του και την αναπαράγουν.  Τέλος πάντων η ώρα είναι περασμένη και το ξύπνημα αύριο αρκετά πρωϊνό, καλό βράδυ σε όλους.

Vangelis

Λιμοκτονία δεν είναι να δίνεις 800 ευρώ δόση για το σπίτι σου.  Αν θέλετε να δείτε τι είναι Λιμοκτονία δώστε στο google τη λέξη και κοιτάξτε τις εικόνες των σκελετωμένων παιδιών (στη συνέχεια διαβάστε σε ποια χώρα βρίσκονται τα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ευρώπης).

Προς θεού δεν λεω ότι πρέπει να φτάσουμε εκεί.  Αυτό που λέω είναι να σταματήσουμε να κακοποιούμε την έννοια των λέξεων. 

Λίγη λογική ζητάω βρε παιδιά, αν δεν περιγράψουμε σωστά το πρόβλημα δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε λύση.

Keep Growing

Παράθεση από: Vangelis στις 29 Σεπ 2011, 12:44:57 ΠΜ
Λίγη λογική ζητάω βρε παιδιά, αν δεν περιγράψουμε σωστά το πρόβλημα δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε λύση.

...ναι ρε συ Βαγγέλη, σωστά να το περιγράψουμε, αλλά ποιος θα μας ορίσει το "σωστά", ο λαός ή οι αγορές;
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

mao-che-nig

Επειδή διαβάζω εδώ κάτι περί λογικής και ψυχραιμίας:

Όποιος πιστεύει ότι οι κυβερνώντες αυτής τη χώρας διαθέτουν οποιοδήποτε από τα δύο ας σηκώσει το χέρι.....

Άντε γιατί πολύ λεξικογραφική ανάλυση έπεσε και τελικά δυϊλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο.

Λευτέρης Δουκέρης

Συνάδερφοι νιώθετε την ανάγκη να εξηγήσετε για ποιο λόγο πήρατε στεγαστικό δάνειο???? μην τρελαθούμε τελικά!!!!!

Στην αυριανή κουβέντα να εξηγήσετε για ποιό λόγο τρώγατε ολα αυτά τα χρόνια κρέας και ζαρζαβατικά γιατι σίγουρα θα ερωτηθείτε και για αυτό.

"Όταν δυο άνθρωποι μαλώνουν, φταίει εκείνος που είναι πιο έξυπνος."
 


ΛΕΥΤΕΡΗΣ  ΚΕΡΑΤΕΑ
http://glavrio.blogspot.com"Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του και όταν , πια του διευκολύνει το πέρασμα , αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί , ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει τις δικές του γέφυρ

Λευτέρης Δουκέρης

ΠαράθεσηΑν δεν μπορούμε να ορίσουμε το νόημα των λέξεων  δεν υπάρχει περίπτωση να συνεννοηθούμε.

Όποιο πολιτικό προσανατολισμό κι αν έχει κάποιος αν προχωρήσει  σε ένα κριτικό απολογισμό του πολιτικού σκηνικού της χώρας, θα διαπιστώσει πως
χάνουμε την ελευθερία μας και τα εργασιακά κεκτημένα των προηγούμενων ετών.

Κάποιος θα παραπονεθεί για την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας σε ξένες δυνάμεις. κάποιος άλλος θα σκεφτεί πως  η αστική ταξη φτάνοντας στο απόγειο της δύναμης της, αναγκάζεται να καταστρέψει παραγωγικές δυνάμεις αφού τα προϊόντα μένουν απούλητα ώστε να διατηρηθεί το σύστημα και η εκμετάλλευση υπο άλλους όρους.
κάποιος άλλος θα πει πως τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση μόνο σοσιαλιστικά δεν είναι.Κι αν είναι ένας αγανακτισμένος γέρος που δεν γνωρίζει απο πολιτική ανάλυση θα  σκεφτεί πως αυτοί φταίνε και θα τους βρίζει. Κι αφού αρκετοί αναγνωρίζουμε πως οι πρακτικές που ακολούθεί η κυβέρνηση είναι προβληματικές είναι πιο εύκολο να υπάρξει ένα επίπεδο συνεννόησης.

Αυτό απέδειξαν και οι πλατείες οι οποίες ήταν η πρώτη σημαντική προσπάθεια ώστε να συνεννοηθούν μεταξύ τους άτομα απο διαφορετικούς χώρους. Οι πολιτικές μας είναι διαφορετικές, αλλα πλέον οι περισσότεροι βρισκόμαστε σε ίδιες η παρόμοιες καταστάσεις. Ας κοιτάξουμε τις ομοιότητες οι οποίες σήμερα, υπερισχύουν των διαφορών.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ  ΚΕΡΑΤΕΑ
http://glavrio.blogspot.com"Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του και όταν , πια του διευκολύνει το πέρασμα , αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί , ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει τις δικές του γέφυρ

skoud

φρέσκο ενιαίο βαθμολόγιο - μισθολόγιο:
Ενώ οι μαθητές ξέχασαν από καιρό τα λάθη του δασκάλου, αυτός ακόμα τα θυμάται...

Keep Growing

Δεν έχω καταλάβει, επιδόματα όπως αυτό των μεταπτυχιακών σπουδών, καταργούνται;
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

tzorba

Κόβεται και αντιστοιχίζεται στην αρχή σε ένα Μ.Κ. δύο ετών....
Κόβεται το γάμου μένει των παιδιών 50 + 20 + 50 αντίστοιχα ανά παιδί...
Κόβονται όλα τα άλλα επιδόματα εκτός των παραμεθορίων.
Μπαίνει ένα επίδομα μέχρι + 10% του βασικού ως μπόνους επίτευξης στόχων, που δίνεται εφάπαξ μια φορά το χρόνο αν πετύχουμε τους "στόχους" του προηγούμενου
Μετράει η προϋπηρεσία... +2% κάθε δυο χρόνια (αν καταφέρνουμε να ανεβαίνουμε βαθμούς μετά από "αξιολόγηση")
Με μια πρώτη ματιά πάμε για μικρή μείωση στο μισθό των εκπαιδευτικών ... (αλλά με επιφύλαξη)
Υπερωρία στο σχολείο 10€

Ο θεός βοηθός...

Keep Growing

Το ενδιαφέρον με το νέο μισθολόγιο, είναι ότι μπορεί να αναγνωσθεί με πολλούς τρόπους.
Με άλλο τρόπο το διαβάζουν οι κυβερνητικοί "διασώστες" μας και τα παπαγαλάκια τους, με άλλο τρόπο οι συνδικαλισταράδες μας και με άλλο τρόπο ο θιγόμενος υπάλληλος. Με όποιο τρόπο όμως και αν το διαβάσει κάποιος, το σίγουρο είναι ότι είναι ένα εργαλείο μισθολογικής εξαθλίωσης και διαπλοκής συμφερόντων μεταξύ υπαλλήλων και συμβουλίων μισθολογικής - διοικητικής ανέλιξης του υπαλλήλου.



http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=47251
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

skoud

Ενώ οι μαθητές ξέχασαν από καιρό τα λάθη του δασκάλου, αυτός ακόμα τα θυμάται...

skoud

Ο συνάδελφος Μάρκος Κλωνιζάκης έφτιαξε το συνημμένο excel με τους νέους μισθούς μας

Παράθεση από: Keep Growing στις 06 Οκτ 2011, 10:22:54 ΜΜ
... Με όποιο τρόπο όμως και αν το διαβάσει κάποιος, το σίγουρο είναι ότι είναι ένα εργαλείο μισθολογικής εξαθλίωσης και διαπλοκής συμφερόντων μεταξύ υπαλλήλων και συμβουλίων μισθολογικής - διοικητικής ανέλιξης του υπαλλήλου.

Σωστός!
Ενώ οι μαθητές ξέχασαν από καιρό τα λάθη του δασκάλου, αυτός ακόμα τα θυμάται...