Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικό Λύκειο => Αλγοριθμική και Προγραμματισμός => Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ => Μήνυμα ξεκίνησε από: alkisg στις 19 Αυγ 2008, 05:07:38 ΜΜ

Τίτλος: Παραγωγή εκτελέσιμων ΓΛΩΣΣΑΣ
Αποστολή από: alkisg στις 19 Αυγ 2008, 05:07:38 ΜΜ
Ετομάζω τη δυνατότητα παραγωγής εκτελέσιμων αρχείων του Διερμηνευτή και προσκαλώ όσους θέλουν να πουν τη γνώμη τους με στόχο ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Τα παραγόμενα αυτά εκτελέσιμα,

Επειδή τα εκτελέσιμα αυτά είναι εκτελέσιμα κονσόλας (command prompt - όχι DOS), μπορούμε να κάνουμε δεξί κλικ στη γραμμή τίτλου και να αλλάξουμε τη γραμματοσειρά ή να κάνουμε αντιγραφή / επικόλληση (= ένας εύκολος τρόπος να εισάγουμε πολλά δεδομένα, σαν την καρτέλα «Αρχείο εισόδου»). Επίσης όσοι χειρίζονται σχετικά άνετα την κονσόλα των Windows, μπορούν να κάνουν μέχρι και redirection, για παράδειγμα
  programma_glossas.exe < arxeio_eisodou.txt > arxeio_eksodou.txt

Ο τίτλος του παραθύρου αντιστοιχεί στον τίτλο του προγράμματος ΓΛΩΣΣΑΣ.

Εάν θέλετε να αλλάξετε το εικονίδιο του παραγόμενου εκτελέσιμου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα προγράμματα επεξεργασίας εικονιδίων (http://www.portablefreeware.com/?sc=111).

Επισυνάπτεται η τελευταία release candidate του Διερμηνευτή. Την δοκίμασα σε 95, 98, XP, Vista και Linux, αν δείτε κάπου πρόβλημα πείτε μου. Η ενσωματωμένη βοήθεια όμως δεν έχει ακόμα ενημερωθεί. Η έκδοση αυτή λήγει στο τέλος του έτους αφού θα έχει τελειώσει (πολύ πιο πριν) η δοκιμαστική περίοδος και θα έχει βγει η κανονική έκδοση. Τα παραγόμενα .exe εννοείται ότι δε λήγουν ποτέ.Τρέχουσα έκδοση συνημμένου: 0.9.3.1 (final) - 03/09/2008.
Τίτλος: Απ: Παραγωγή εκτελέσιμων ΓΛΩΣΣΑΣ
Αποστολή από: alkisg στις 20 Αυγ 2008, 09:29:16 ΠΜ
Να και μια πιο "χρωματισμένη" έκδοση εκτελέσιμων που έχουν παραχθεί με το Διερμηνευτή. Νομίζω ότι έτσι θα φαίνονται καλύτερα:


Τίτλος: Απ: Παραγωγή εκτελέσιμων ΓΛΩΣΣΑΣ
Αποστολή από: alkisg στις 27 Αυγ 2008, 11:58:08 ΜΜ
Αναρτήθηκε η πρώτη δοκιμαστική έκδοση (release candidate #0) της νέας έκδοσης του Διερμηνευτή. Οι βασικές αλλαγές είναι ότι
α) Υποστηρίζει παραγωγή εκτελέσιμων (https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=1441.0), και
β) Η νέα αυτή έκδοση είναι ανοικτού κώδικα (https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=1449.0) (open source).

Όποιος θέλει ας τη δοκιμάσει, μήπως τυχόν μου έχει ξεφύγει κανένα bug ή μήπως υπάρχει ασυμβατότητα με κάποια έκδοση των Windows.
Ελλείψεις:
- Η ενσωματωμένη βοήθεια δεν έχει ενημερωθεί.

Λήψη από το αρχικό μήνυμα (https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=1441.0).
Τίτλος: Απ: Παραγωγή εκτελέσιμων ΓΛΩΣΣΑΣ
Αποστολή από: alkisg στις 03 Σεπ 2008, 12:55:55 ΠΜ
Το παραπάνω συνημμένο αντικαταστάθηκε με την τελική έκδοση 0.93 του Διερμηνευτή, σε λίγο θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα https://alkisg.mysch.gr.

Αλλαγές από τη release candidate:
- Ενημερώθηκε η ενσωματωμένη βοήθεια
- Επειδή πλέον ο Διερμηνευτής υλοποιεί τη ΓΛΩΣΣΑ όσο πιο πιστά γίνεται (σε σχέση με τις γνωστές ασάφειες), η έκδοση αυτή δε λήγει ποτέ. Οι προηγούμενες εκδόσεις έληγαν επίτηδες 2 χρόνια μετά την κυκλοφορία τους ώστε να εξασφαλιζόταν οι συνάδελφοι ότι έχουν σχετικά πρόσφατη έκδοση με όποιες ενημερώσεις σχετικά με τις ασάφειες υπήρχαν (περισσότερες πληροφορίες εδώ (https://alkisg.mysch.gr/help/#pista)).

edit: το συνημμένο ενημερώθηκε (4:00 μ.μ.) με νέα έκδοση λόγω ενός μικρού bug στην αυτόματη στοίχιση των σχόλιων στο δεξί περιθώριο, το οποίο υπήρχε από την 0.92 και έτυχε να το ανακαλύψω λίγο μετά την ανάρτηση της final!