Συνταξη της Διαβασε

Ξεκίνησε από elenitaaaaa, 26 Σεπ 2011, 11:38:22 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

elenitaaaaa

Η εντολη Διαβασε ισχυει για ολους τους τυπους των μεταβλητων? κ για τις λογικες? υπαρχει καπου στο σχολικο βιβλιο που να αναφερεται αυτο?πιο συγκεκριμενα, βρηκα στο ιντερνετ την παρακατω ασκηση:


Μια τράπεζα εφαρμόζει το πρόγραμμα «Επιστροφή» για τους κατόχους των πιστωτικών καρτών της. Το πρόγραμμα αυτό συγκεντρώνει Ευρώ από το ποσό αγορών που γίνεται σε  συνεργαζόμενα καταστήματα ένα συγκεκριμένο ποσοστό % (bonus) επί του ποσού αγοράς το οποίο διαφέρει ανά κατάστημα . Αν το ποσό επιστροφής που έχει συγκεντρωθεί είναι μη μηδενικό μπορεί να αφαιρεθεί από το ποσό αγοράς που γίνεται εκείνη τη στιγμή αν το θελήσει ο πελάτης, διαφορετικά αθροίζεται στο προηγούμενο ποσό.
Να γραφεί αλγόριθμος ο οποίος :
α) διαβάζει την πληροφορία (αληθής ή ψευδής) αν το κατάστημα που γίνεται μια αγορά είναι συνεργαζόμενο με την τράπεζα


Γινεται να γραψουμε "Διαβασε πληροφορια" ?? κ ο χρηστης αν εχει γραψει Αληθης, με την διαβασε δε θα δοθει στην πληροφορια η τιμη "αληθης" σαν χαρακτηρας?ειναι λαθος της εκφωνησης?

Σπύρος Δουκάκης


P.Tsiotakis

Πολύ εύστοχη και ψαγμένη ερώτηση Ελένη, μπράβο σου ...

νομίζω οτι τα links που παρέθεσε ο Σπύρος αρκούν για προβληματισμό!

elenitaaaaa

καταλαβα. ουτε αυτο ειναι ξεκαθαρο λοιπον.. αλλα αφου δεν ξεκαθαριζεται στο βιβλιο,τοτε το δεχομαστε ως σωστο. το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να λεω στους μαθητες κατι για το οποιο δεν ειμαι σιγουρη.  Σας ευχαριστω παντως και τους 2
ps: χθες εψαχνα για αντιστοιχο θεμα αλλα δεν μπορουσα να βρω.. δεν τα παω καθολου καλα με την αναζητηση εδω μεσα μαλλον.


stefaniast

Δηλαδή για να καταλάβω και εγώ.... Αυτή η άσκηση ζητάει απο τον χρήστη να πει αν το κατάστημα που γίνεται μια αγορά είναι συνεργαζόμενο με την τράπεζα(δίνοντας ως απάντηση Αληθής σε μια σχετική ερώτηση,όπως πχ
Γράψε 'Δώσε Αληθής αν το κατάστημα συνεργάζεται με την τράπεζα, αλλιώς δώσε Ψευδής')
και στην συνέχεια ελέγχουμε την τιμή μεταβλητή. Καλά τα λέω;
Αυτού του είδους ερωτήματα δεν είναι λίγο ...χαζά;

P.Tsiotakis

αυτά τα ερωτήματα θα μπορούσαν να διατυπωθούν αλλιώς.

δεν έχει νόημα να διαβάσεις τιμή αληθής/ψευδής
αυτό είναι συμπέρασμα που θα προκύψει από επεξεργασία και με ερώτηση (δομή επιλογής)

geoAlex

Σε τέτοιες περιπτώσεις σκέφτεσαι εναλλακτικά δηλαδή θα μπορούσα να θεωρήσω ότι αν το κατάστημα συνεργάζεται με την τράπεζα τότε θα μπορούσα να κάνω την καταχώρηση :
συνεργαζόμενο_κατάστημα <-- 1 ή
συνεργαζόμενο_κατάστημα <-- 2
όπου ως 1 θα θεωρώ ότι το κατάστημα Αληθώς συνεργάζεται με την τράπεζα ή/και με το 2 ότι το κατάστημα ψευδώς συνεργάζεται με την τράπεζα.
ΥΓ ως πρώτη ανάρτηση στο φόρουμ, χαιρετώ την ομήγυρη.  :)
Γιώργος Αλεξίου

P.Tsiotakis


Stefevan

σωστός!! κάνεις δική σου 'λογική' μεταβλητή! στη c++ μπορούμε να πούμε cin>>true ?? γιατί να μπορούμε να το κάνουμε εδώ?  για μένα απαγορεύεται  :D

Vangelis

Ίσως  κάποιο μελλοντικό βιβλίο αλγοριθμικής που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να συνοδεύεται απο ένα πρόγραμμα που θα τους εκτελεί.  Έτσι πολλά προβλήματα που μπαίνουν σχετικά με το πως θα συμπεριφερθεί  ο αλγόριθμος  να λύνονται πρακτικά απο το πρόγραμμα.  Είναι αδύνατον ένα βιβλίο να μπορεί να περιλάβει όλες τις δυνατές περιπτώσεις (τι θα γίνει αν εκεί δώσω αυτό). 

elenitaaaaa

απλα τους ειπα γενικα να το απφευγουν. τωρα απ τη στιγμη που λεει : "να διαβαζει μια λογικη μεταβλητη" θα διαβαζει την τιμη Αληθης και όχι "Αληθής". αλλιως το λυνουμε με "πολλαπλη επλογη" ( για συνεργαζομενο πληκτρολογησε "Ναι" αλλίως "Οχι"