ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟ

Ξεκίνησε από georgia_kitsou, 14 Οκτ 2010, 10:30:45 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

elenitaaaaa

απλα εγω θα το εγραφα με τον δευτερο τροπο. οι μισθοι του καθενος ειναι στοιχεια που μας δινονται. δεν ειναι ενας τυχαιος αριθμος. κ φυσικα σαν προγραμμα ειναι πιο ευχρηστο για τον λογο που αναφερεις...

Σπύρος Δουκάκης

Μία τέτοια άσκηση είναι και η ΔΤ2 Κεφάλαιο 2 από το τετράδιο του μαθητή, όπου έχω τροποποιήσει την εκφώνηση ώστε να είναι συμβατή με τον τρόπο που έχει εξελιχθεί το μάθημα (http://wp.me/pykbG-1w)

Να αναπτύξετε αλγόριθμο για τη διαδικασία μετατροπής των παρακάτω νομισμάτων σε ευρώ, αν είναι γνωστό ότι:
• Η λίρα Αγγλίας έχει τιμή πώλησης 1,18 ευρώ.
• Το δολάριο Αμερικής έχει τιμή πώλησης 0,72 ευρώ.
• Το φράγκο Ελβετίας έχει τιμή πώλησης 1,50 ευρώ.
Στη συνέχεια να υπολογίσετε και να εκτυπώσετε σε δραχμές το σύνολο από 1.025 λίρες Αγγλίας, 2.234 δολάρια Αμερικής και 3.459 φράγκα Ελβετίας, αν γνωρίζετε ότι ένα ευρώ ισούται με 340,75 δραχμές.

Δουλεύοντας και με τους δύο τρόπους (με εκχώρηση σταθερών τιμών σε μεταβλητές και με απευθείας χρήση των σταθερών τιμών σε εκφράσεις με υπολογισμούς) βοηθάς τους μαθητές/τριες να δημιουργήσουν τις κατάλληλες αναπαραστάσεις.

Οι δύο αλγόριθμοι θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Ωστόσο η χρήση μεταβλητών (Λίρες, Δολάρια, Φράγκα) για την ισοτιμία κάθε νομίσματος είναι ιδιαίτερα χρήσιμες, γιατί σε περίπτωση αλλαγής της ισοτιμίας επηρεάζονται μόνο οι τιμές στις μεταβλητές (Λίρες, Δολάρια, Φράγκα) και όχι οι τύποι για τον υπολογισμό των αποτελεσμάτων.