Χαρίζω υπολογιστή για LTSP thin client

Ξεκίνησε από jtsop, 11 Σεπ 2021, 03:24:58 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

jtsop

έχω έναν υπολογιστή pentium4@3ghz με 512mb ram. αν καποιος το θέλει για LTSP client  ας μου στειλει p.

mandarinos

Καλημέρα!

Φοβάμαι πως με μισό GByte RAM δεν θα κάτσει ούτε ως thin τερματικό. Πες, όμως, τί μοντέλο είναι η motherboard, ώστε να βρεθεί στο Διαδίκτυο το pdf με τις τεχνικές της προδιαγραφές, να δούν οι ενδιαφερόμενοι πόση μνήμη σηκώνει συνολικά. (Πουλάνε ακόμη στην Ελληνική αγορά DDR και DDR2, άρα βρίσκεται γιά αγορά. Βρίσκεται επίσης ως ανταλλακτικό από ημικατεστραμμένους παλιούς ΗΥ.) Αν σηκώνει -έστω- 2 Giga, πιστεύω είναι μιά χαρά γιά thin client. Συν 10 ευρώ γιά κάρτα δικτύου χιλιάρα (αν δεν έχει σύμφυτη στη motherboard), κι έτοιμο το τερματικό!

Εμένα μου δώσανε έναν επίσης παλιό (20ετίας - αλλά καλόν στην εποχή του) φορητό Toshiba (με Παραθύρια XP τότε), είτε να τον κατσαβιδιάσω γιά επίδειξη στους μαθητές μου, ή να τον πετάξω στην ανακύκλωση (ή αμφότερα). Αλλά δεν είμαι της λογικής "πετάμε αμέσως στα σκουπίδια".
Έτσι, του έβαλα 1 Giga μνήμη (είχε 512 MBytes), και κάθεται μιά χαρά επάνω του τόσο το Ubuntu το 16άρι, όσο και το Kubuntu το 18άρι. (32 bits αμφότερα, βέβαια.) Το Kubuntu εντάξει, ήταν ο τελευταίος των Μοϊκανών (των 32 bits), τέλειωσε κι η υποστήριξή του φέτος το καλοκαίρι, αλλά τί είχα, τί έχασα. Όμως, χάρη στο Linux, τώρα έχω ένα σύστημα που δουλεύει, και τό 'δωσα στον γυιό μου να βλέπει τις περιπέτειες του Μάριο του υδραυλικού!  :)

Αν αργότερα μου περισσέψει κανένα πενηντάρι ευρά, θα βάλω αντάπτορα mSATA σε ATA, συν solid state δισκάκι mSATA, και θα παθαίνουν όλοι πλάκα με το πόσο γρήγορα ξεκινάει ένα μηχάνημα του 2000 + / - !

Γενικά, με λίγα λεφτά μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Παλιοί ΗΥ ξανανοιώνουν, έστω και γιά δουλειές γραφείου. (Μακριά από τα Παραθύρια του Μπίλλη, όμως! Μόνο Linux.)

jtsop

θα δω λεπτομέρειες και θα ενημερώσω. επισης εχω διάφορες μνήμες που κάθονται, θα δω αν ταιριαζουν

thanos

Στο εργαστήριο που δουλεύω αυτή τη στιγμή (Δημοτικό Σχολείο), έχω δύο P4, και δύο Pentium D...

jtsop

Σε ενδιαφέρει άλλο ένα +τις μνήμες που έχω; Επίσης πρέπει να έχω και ενα 100mbit switch 3com