Αποστολέας Θέμα: Η Πληροφορική στο Γενικό Λύκειο v.2  (Αναγνώστηκε 659788 φορές)

Javert

 • Βετεράνος
 • ****
 • Μηνύματα: 59
Απ: Η Πληροφορική στο Γενικό Λύκειο v.2
« Απάντηση #1320 στις: 14 Αυγ 2013, 05:26:48 μμ »
Πάντως το ΔΣ της ΠΕΚΑΠ έχει mail, το ds@pekap.gr (αν θυμάμαι καλά), ενώ υπάρχει και ενεργή λίστα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στην οποία μπορεί να εγγραφεί ο οποιοσδήποτε: pekap@googlegroups.com. Πριν λίγους μήνες εγκαινιάστηκε και το forum της ΠΕΚΑΠ, αλλά δεν έχω εικόνα κατά πόσο είναι "ζωντανό".

Αυτά είναι, απ' όσο μπορώ να καταλάβω, τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας και πιστεύω ότι θα είναι πολύ αποτελεσματικότερα. Δεν έχει πολύ νόημα να διατυπώνουμε εδώ δεήσεις, αν και συμφωνώ (και τους το έχω μεταφέρει) ότι η παρουσία της ΠΕΚΑΠ στο Στέκι θα έπρεπε να είναι πολύ εντονότερη.

Καταρχάς δεν έχουν όλοι facebook. Ούτε είναι γραμμένοι στη λίστα. Ο εδώ χώρος όμως (που οκ τον καταχραζόμαστε αλλά είναι τέτοια η στιγμή που δεν γίνεται αλλιώς) είναι ανοικτός σε όλους και βολεύει πολύ περισσότερο. Το να στείλουμε μήνυμα στο ds, δεν είναι ότι καλύτερο οργανωτικά καθώς φορτώνουμε όλη τη δουλειά στη ΠΕΚΑΠ.
Ενώ το καλύτερο θα ήταν π.χ. μέλη της ΠΕΚΑΠ να έλεγαν, θέλουμε εθελοντές για αυτό. Ανοίγουμε καινούργιο θέμα και το συζητάμε. Θέλουμε εθελοντές για εκείνο. Νέο θέμα το συζητάμε με τις ανάλογες ενέργειες. Ουσιαστικά από τους όλους τους εκλεγμένους της ΠΕΚΑΠ, καθένας να συντονίζει και μια δράση και από κάτω εμείς να την τρέχουμε. Π.χ. ένας για τα ΜΜΕ, ένας άλλος τους πανεπιστημιακούς, ένας άλλος για τα κόμματα, ένας για παρεμβάσεις σε φορείς, εταιρείες κ.ο.κ. Να τρέχουν παράλληλα και συντονισμένα πολλές στοχευμένες διαδικασίες. Μεμονωμένες και ανοργάνωτες πρωτοβουλίες, χάνονται ή θα χαθούν. Μπορεί να γίνει και μέσω wiki στη λίστα, αλλά νομίζω ότι εδώ θα έχει μεγαλύτερη συμμετοχή και αποδοχή.
Ναι, είναι κάπως μπακαλίστικο, αλλά αυτή τη στιγμή ίσως δεν έχουμε καλύτερη λύση.

kadafi

 • Δεινόσαυρος
 • *****
 • Μηνύματα: 105
  • Προσωπική ιστοσελίδα
Απ: Η Πληροφορική στο Γενικό Λύκειο v.2
« Απάντηση #1321 στις: 14 Αυγ 2013, 05:33:29 μμ »
Παιδιά μιλάμε για δυναμικές κινητοποιήσεις και μαζευόμαστε 50 άτομα έξω από το Υπουργείο. Πηγαίνει η ΠΕΚΑΠ στο Υπουργείο και μιλάει με αρμόδιους και χωρίς να ξέρουμε τι είπε βγάζει μια αφίσα στο fb για συγκέντρωση- διαδήλωση. Εσείς πιστεύετε σαν σωματείο μας σέβονται και μας μετράνε στο Υπουργείο;;; Εγώ νομίζω οτι η στάση που κρατάμε είναι όχι απλά μαλακή αλλά περιμένουμε με τα χέρια δεμένα την αυτοκαταστροφή μας...
Πια διαβούλευση και πράσινα άλογα...μας δουλεύουν;;;Τα σχόλια βλέπετε να ανεβαίνουν σωστά;;;
Για εμένα θα πρέπει να κάνουμε οτι περνάει απο το χέρι μας...
1.Η σελίδα του κάθε σχολείου, του Υπουργείου θα πρέπει να είναι μαύρη και να έχει τη δήλωση του κυρίου Χρίστου Παπαδημητρίου και τίποτε άλλο.
2. Οι σέρβερς του survey, διόφαντου κλπ θα πρέπει να πέσουν
3. Να πάμε στα σχολεία τον Σεπτέμβρη και να κάνουμε κανονικά το μάθημά μας προς όφελος των παιδιών και να μη δεχτούμε καμία διοικητική δουλεία ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ κιολας
Παιδιά πρέπει να γίνει ντόρος, να ακουστούμε προς τα έξω.
Ο κυρ Σωτηράκης νομίζει οτι το SURVEY για παράδειγμα είναι πατάω κουμπάκια. Αν έχουν σεβασμό στον εαυτό τους και στην επιστήμη μας τα άτομα που το δημιούργησαν και το διαχειρίζονται θα πρέπει να το ρίξουν. Και σίγουρα είναι δικοί μας (πληροφορικής)
Ας γίνουν αυτά τα πράγματα να ακουστούμε ΔΥΝΑΤΑ και ας μας επιστρατεύσει μετά ο Σαμαράς. Πρέπει όμως να γίνει ντόρος. Ντόρος δεν γίνεται από το opengov που σίγουρα όμως πρέπει να ανεβάζουμε τα σχόλιά μας.
Ελευθερίου Κωστής
Μηχανικός Υπολογιστών
Καθηγητής Πληροφορικής (ΠΕ20)

tomgeri

 • Βετεράνος
 • ****
 • Μηνύματα: 85
Απ: Η Πληροφορική στο Γενικό Λύκειο v.2
« Απάντηση #1322 στις: 14 Αυγ 2013, 06:02:21 μμ »
Ο κυρ Σωτηράκης νομίζει οτι το SURVEY για παράδειγμα είναι πατάω κουμπάκια. Αν έχουν σεβασμό στον εαυτό τους και στην επιστήμη μας τα άτομα που το δημιούργησαν και το διαχειρίζονται θα πρέπει να το ρίξουν. Και σίγουρα είναι δικοί μας (πληροφορικής)

Και ποιοι είναι αυτοί. Θέλουμε ονόματα.
Ας μην ξεχνάμε τον κανόνα στον οποίο οι περισσότεροι εδώ μέσα συμφωνήσαμε.
Πρόσωπα πρέπει να στοχεύουμε, όχι (άδεια) κτίρια και (ανύπαρκτους) θεσμούς.
Η μονιμότητα των ΔΥ στις πραγματοπαγείς θέσεις προστατεύεται συνταγματικά, στις προσωποπαγείς μόνο νομικά.
Και ο νόμος αλλάζει πολύ εύκολα, από την μια στιγμή στην άλλη.

petrosp13

 • Ομάδα Νέου Λυκείου
 • *
 • Μηνύματα: 2372
Απ: Η Πληροφορική στο Γενικό Λύκειο v.2
« Απάντηση #1323 στις: 14 Αυγ 2013, 07:43:53 μμ »
Συνεχίζεται εποικοδομητικά ο διάλογος για τις μετατάξεις
Παπαδόπουλος Πέτρος
Καθηγητής Πληροφορικής

Javert

 • Βετεράνος
 • ****
 • Μηνύματα: 59
Απ: Η Πληροφορική στο Γενικό Λύκειο v.2
« Απάντηση #1324 στις: 14 Αυγ 2013, 08:22:55 μμ »
Η δεύτερη εικόνα είναι από εδώ για όποιον θέλει να φτιάξει κάτι διαφορετικό..

apom

 • Δεινόσαυρος
 • *****
 • Μηνύματα: 311
 • Πάντα όρθιοι !!!
Απ: Η Πληροφορική στο Γενικό Λύκειο v.2
« Απάντηση #1325 στις: 14 Αυγ 2013, 09:22:38 μμ »
συνάδελφοι έστω και ιδιωτικά ο καθένας ( γιατι ΠΕΚΑΠ μάλλον είναι ανέκδοτο) αυτές τις εικόνες να τις στείλετε σε εφημερίδες, κανάλια, δημοσιογράφους.... όλο και κάτι θα ξεπέσει σε πρωτοσέλιδο... το νασ τις βλέπουμε εδώ μέσα δεν λέει κάτι

tdrivas

 • Ομάδα διαγωνισμάτων 2010
 • *
 • Μηνύματα: 659
 • κάποτε έκαιγαν βιβλία,τώρα καίνε μυαλά...
Απ: Η Πληροφορική στο Γενικό Λύκειο v.2
« Απάντηση #1326 στις: 14 Αυγ 2013, 11:55:10 μμ »
και ο ύπνος στο Opengov καλά κρατεί..
Thanassis Drivas
BSc in Computer Science
MSc in Space Science Applications and Technologies

gerk

 • Νέος
 • *
 • Μηνύματα: 5
Απ: Η Πληροφορική στο Γενικό Λύκειο v.2
« Απάντηση #1327 στις: 15 Αυγ 2013, 01:36:12 πμ »
Όσοι είμαστε στον ιδιωτικό τομέα στην επαρχία, είναι προφανές νομίζω, ότι σε 2 χρονάκια θα ασχοληθούμε με τομείς μάλλον άσχετους με την επιστήμη μας! Αυτό το χάλι με ΠΕΚΑΠ, ΕΠΥ, εσείς του δημοσίου κ' εμείς του ιδιωτικού τομέα κτλ..... δεν περιγράφεται! Αντί ν' αγωνιζόμαστε για να υπάρχει δουλειά για όλους, ασχολούμαστε με το ποιος είναι 'καλύτερος', ποιος είναι ΠΕ19 ή ΠΕ20 και... και...  . Είμαι του τμήματος Πληροφορικής κ' Τηλεπικοινωνιών Αθήνας κ' όπως φαίνεται έκανα την βλακεία ν' ασχοληθώ με την ΑΕΠΠ 11 χρόνια, με μεράκι, κούραση για σημειώσεις, άγχη, ηθική ικανοποίηση σ' επιτυχίες μαθητών μου ή απογοητεύσεις στο αντίθετο! Εκτός των χρηματικών απολαβών, στο μάθημά μας νομίζω έχει μεγάλο ενδιαφέρον, η προσπάθεια του καθενός από εμάς που ασχολείται σοβαρά μ' αυτό, να παρακινεί τον μαθητή να σκέπτεται κ' όχι να παπαγαλίζει έτοιμους τύπους κ' απλά να υλοποιεί πράξεις. Anyway, ξέφυγα...! Tα σέβη μου σε άτομα όπως ο Τσιωτάκης που το παλεύουν δυναμικά (αλλά και το διδακτικό του έργο), σε 'ομοιοπαθούντες' όπως petrossp,apom κ.α. . Είναι τραγικό που οι περισσότεροι ασχολούνται με ΕΠΑΛ (τραγικό επίπεδο) ή με δημοτικά (δεν πήγαινα δάσκαλος τότε;). Ήθελα να συμμετάσχω σε συγκεντρώσεις στην Αθήνα, παρ' όλα τα έξοδα, αλλά δεν βλέπω πια το λόγο! Με τέτοια ανοργανωσιά που επικρατεί στον κλάδο μας τι περιμένετε να γίνει; Με το fb και με μηνύματα στην υποτιθέμενη διαβούλευση; Λοιπόν, εσείς οι πρόεδροι των ΠΕΚΑΠ κ΄σια ή ενωθείτε κ΄κάντε αγώνα σοβαρό με μετωπικές συγκρούσεις αν χρειάστεί (προτάσεις έχουν δοθεί από πολλούς άλλους) ή κλείστε το το μαγαζί γιατί σε λίγα χρόνια η έννοια 'καθηγητής πληροφορικής' δεν θα υφίσταται παρά μόνο σε πανεπιστήμια! 

jtsop

 • Βετεράνος
 • ****
 • Μηνύματα: 98
Απ: Η Πληροφορική στο Γενικό Λύκειο v.2
« Απάντηση #1328 στις: 15 Αυγ 2013, 03:05:54 πμ »
Νομίζεις ότι η ΠΕΚΑΠ ενημέρωνει στο fb;
Μόνο ο κύριος Σκίκος γράφει κάποια πράγματα πού και πού
Όλα μόνοι μας τα λέμε, κανένας δεν οργανώνει κάτι δυστυχώς
Τα παραρτήματα είναι όλα σε διακοπές  (ειδικά εδώ στην Θεσσαλονίκη)

Καλό θα είναι, πριν αρχίσετε να μας τα χώνετε, να γνωρίζετε ότι μέσα στο ΔΣ έχει γίνει κατανομή των αρμοδιοτήτων. Κάποιος ενημερώνει το FB,  κάποιος ενημερώνει το site, κάποιος γράφει κείμενα κλπ κλπ.

jtsop

 • Βετεράνος
 • ****
 • Μηνύματα: 98
Απ: Η Πληροφορική στο Γενικό Λύκειο v.2
« Απάντηση #1329 στις: 15 Αυγ 2013, 03:07:05 πμ »
Όντως μόνο ο κ. Σκίκος απαντά. Οι υπόλοιποι που είναι;Στον ΣΕΒ πχ δεν έχει νόημα να στείλουμε μαζικά mail. Καραγκιόζηδες θα φάνουμε. Εκεί χρειάζεται ένα mail ή καλύτερα φαξ, από την ΠΕΚΑΠ.
Δυο εβδομάδες έμειναν. Ας θυσιαστεί ένα καλοκαίρι όταν διακυβεύονται τα πάντα.
Κινητοποιήσεις το Σεπτέμβρη και αφού έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο και ενώ όλοι θα έχουν τρέξει για μετατάξεις. Τι να πω.. Μακάρι να πετύχουν.

Έστειλε ποτέ κανείς μήνυμα σε εμένα ή στο ΔΣ και δεν πήρε απάντηση;

ΥΓ: Κάποιοι ήδη έχουν θυσιάσει ένα καλοκαίρι (τρέχοντας πάνω κάτω στο Υπουργείο)

jtsop

 • Βετεράνος
 • ****
 • Μηνύματα: 98
Απ: Η Πληροφορική στο Γενικό Λύκειο v.2
« Απάντηση #1330 στις: 15 Αυγ 2013, 03:12:54 πμ »
Άμα πετύχουν γράψε μου. Αυτές οι κινητοποιήσεις με τη σφραγίδα της ΟΛΜΕ μου θυμίζουν μνημόσυνα.
Άντε να το γράψω άλλη μια φορά: Το παιχνίδι παίζεται μέσα στο υπουργείο και όχι έξω.
Μπορεί η ΠΕΚΑΠ μαζί με πανεπιστημιακούς, φορείς ή δεν ξέρω τι άλλο, να είναι κάθε μέρα μέσα εκεί; Αν δε μπορεί το παιχνίδι θα γράψει Game Over. Οι κινητοποιήσεις θα είναι μετά θάνατο.

Ας γράψει ρε παιδιά κάποιος από την ΠΕΚΑΠ αν μπορεί να τα κάνει αυτά, τα πράγματα είναι οριακά.
Οι των Αγγλικών πώς πέτυχαν, ούτε είδα τίποτα στο internet, ούτε έγινε καμιά μαζική διαδήλωση. Δούλεψαν προφανώς εκεί που έπρεπε. (Και είναι και αυτοί στις μετατάξεις, άρα προφανώς δε φταίνε οι μετατάξεις που δεν έχουμε μάθημα στα Λύκεια).

Το παιχνίδι παίζεται και μέσα στο Υπουργείο και έξω. Κάποιοι καταφέρνουν κάποια πράγματα ενώ άλλοι όχι. Η ΠΕΚΑΠ έχει προσεγγίσει προ πολλού του πανεπιστημιακούς και προσπαθεί να τους κινητοποιήσει. Επίσης μερικοί μερικοί τρέχουν στο υπουργείο κάθε λίγο και λιγάκι.


ΥΓ: Να σας υπενθυμίσω ότι υπάρχει το mail ds@pekap.gr καθώς επίσης και η λίστα pekap@googlegroups.com.

jtsop

 • Βετεράνος
 • ****
 • Μηνύματα: 98
Απ: Η Πληροφορική στο Γενικό Λύκειο v.2
« Απάντηση #1331 στις: 15 Αυγ 2013, 03:14:07 πμ »
Πολύ σωστό αυτό. Όταν κλείσει η διαβούλευση, να μαζέψουμε τα σχόλια και να τα στείλουμε στο Υπουργείο. Θα τα λάβει υπόψη; Όχι. Γιατί; Μα δεν βλέπετε ότι είναι συντεχνία, θα πει ο υπουργός.
Ωραία λοιπόν συντεχνία. Ποιος ο λόγος της διαβούλευσης; Καταργείστε τη διαβούλευση. Και όλες τις διαβουλεύσεις αφού τις θεωρείτε συντεχνιακές. Εκτίθεται ο υπουργός.
Αλλά Αρβανιτόπουλε, που διαφωνείς με αυτά που γράφονται; Τι είναι λάθος; Τι δεν ισχύει; Εκτίθεται ο υπουργός.
Συνάδελφοι συνεχίζουμε δυναμικά. Στο facebook στη σελίδα να ξεπεράσουμε τα 10.000 likes. Στο petition να φτάσουμε ανάλογες υπογραφές. Φαίνονται παιδικά και χαζά σε μερικούς, αλλά είναι όπλα στη φαρέτρα μας. Στη διαβούλευση ακόμα περισσότερα και πιο τεκμηριωμένα σχόλια. Έχουμε και την έρευνα του υπουργείου για τα ποια μαθήματα θέλουν οι μαθητές στο λύκειο. Κύριε υπουργέ δική σας έρευνα είναι; Γιατί απαξιώνετε την θέληση των μαθητών και των γονιών τους; Της ίδιας της κοινωνίας;
Με λίγα λόγια. Να τον εκθέσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Και σαν τον Ιαβέρη να τον καταδιώκουμε για μια ζωή, αν πάρει τη λάθος απόφαση.
Chicken game παίζει ο Αρβανιτόπουλος με τις μετατάξεις. Ελπίζω να μην του περάσει.

ΠΕΚΑΠ συμφωνείς με καταχωρήσεις στα ΜΜΕ; Αν ναι πάρε τιμές και βγάλε λογαριασμό να συμμετέχουμε. Ο χρόνος πιέζει.

Καλή πρόταση, την έστειλες στην ΠΕΚΑΠ; Εγώ δεν την είδα. Ήδη είχαμε μια πρώτη επαφή με ΣΚΑΙ και Καθημερινή.

jtsop

 • Βετεράνος
 • ****
 • Μηνύματα: 98
Απ: Η Πληροφορική στο Γενικό Λύκειο v.2
« Απάντηση #1332 στις: 15 Αυγ 2013, 03:16:34 πμ »
Πιο πρακτικά:
Θα μπορούσαμε να βάλουμε μια ολοσέλιδη καταχώρηση σε 2-3 Κυριακάτικες εφημερίδες και αν ναι πόσο θα κοστίσει; Το περιεχόμενο λιτό και κατανοητό ώστε να το καταλάβει ο κόσμος (και οι πολιτικοί) και ίσως κάποιο σχεδιάκι.

Βασικά με θλίβει που δεν βλέπουμε κάποιον από την επίσημη ΠΕΚΑΠ εδώ μέσα για άμεση ενημέρωση.

Γιατί δεν γράφεστε στη λίστα της ΠΕΚΑΠ για άμεση ενημέρωση;;;;; Για περισσότερες επιλογές, επισκεφθείτε αυτήν την ομάδα στη διεύθυνση http://groups.google.gr/group/pekap?hl=el?hl=el

ΥΓ: Ολοσέλιδη καταχώριση σε Κυριακάτική;;;; 3.000€-4.000€


jtsop

 • Βετεράνος
 • ****
 • Μηνύματα: 98
Απ: Η Πληροφορική στο Γενικό Λύκειο v.2
« Απάντηση #1333 στις: 15 Αυγ 2013, 03:17:09 πμ »
Δηλαδή εσύ πιστεύεις τώρα ότι έχεις απευθυνθεί στην ΠΕΚΑΠ και περιμένεις απάντηση;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει απευθυνθεί στην ΠΕΚΑΠ. Απάντηση πήρε.

Σπύρος Δουκάκης

 • Δεινόσαυρος
 • *****
 • Μηνύματα: 831
 • Έτερος εξ ετέρου σοφός, το τε πάλαι το τε νυν
  • http://sdoukakis.wordpress.com/
Απ: Η Πληροφορική στο Γενικό Λύκειο v.2
« Απάντηση #1334 στις: 15 Αυγ 2013, 08:10:32 πμ »
Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο Γιάννης Τσοπόκης (ΓΓ της ΠΕΚΑΠ), ανέλαβε το ρόλο της επικοινωνίας με τους συναδέλφους στο στέκι.
Το στέκι -κοιτώντας τα στατιστικά- έχει > 2500 μοναδικές επισκέψεις καθημερινά (και ακριβές να μην είναι το νούμερο αυτό, θα έλεγα ότι στο στέκι υπάρχει μία κοινότητα πληροφορικών). Μία κοινότητα πληροφορικών εκ των οποίων αρκετοί δεν είναι μέλη της ΠΕΚΑΠ (δεν μπορούν) και αρκετοί δεν αξιοποιούν άλλα μέσα (fb, googlegroups...).
Είναι σημαντικό ότι το ΔΣ της ΠΕΚΑΠ ακούει, λοιπόν, και το ΣΤΕΚΙ.

Οι προτάσεις που έχουν καταγραφεί στο στέκι, υπάρχουν επίσης στο blog που ανέπτυξε ο συνάδελφος Γιάννης Αναγνωστάκης και είναι διαθέσιμες στο:
http://savegreekinformatics.blogspot.gr/. Μάλλον και αυτός μέσα στο καλοκαίρι δουλεύει για όλους μας.

Τις προτάσεις αυτές έχουν καταγράψει, λοιπόν, συνάδελφοι, οι οποίοι/ες μάλλον και αυτοί μέσα στο καλοκαίρι σκέφτονται και εργάζονται για όλους μας. Όλοι αυτοί οι συνάδελφοι είναι εμφανές ότι μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν. Ένα μνμ στο στέκι ότι έλα να μιλήσεις μαζί μας, δεν θα ήταν κακό.

Αγαπητέ ΓΓ,

Οι προτάσεις έχουν καταγραφεί στο στέκι.
Το στέκι είναι χώρος επιστημόνων πληροφορικής και πιθανώς όχι μόνο.
Η ΠΕΚΑΠ είναι απαραίτητο να είναι παρούσα όπου υπάρχει γη και όπου υπάρχει πατρίδα. Εδώ υπάρχουν και τα δύο.

Ευχαριστούμε που μας απαντήσατε (ως ΠΕΚΑΠ). Ελπίζω να αξιοποιήσετε τις χιλιάδες ανθρώπων που είναι εδώ (ως ΠΕΚΑΠ).
Τέλος, αγαπητέ ΓΓ ελπίζω τα μνμτα που έστειλες να μην έχουν κανένα ψήγμα ειρωνείας προς τους συναδέλφους που και αυτοί αγωνιούν τουλάχιστον το ίδιο με εσένα. Αν ωστόσο είναι λίγο ειρωνικά, μην ντραπείς να μας το πεις.

Εδώ, οι συνάδελφοι του στεκιού είναι έτοιμοι για άλλες μορφές αγώνα. Μην τους παραμερίσετε (ως ΠΕΚΑΠ)!

Και με τη νίκη!!!
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Αυγ 2013, 08:23:37 πμ από Σπύρος Δουκάκης »