Γενικό Λύκειο > Συναρτήσεις

Επιστροφή πίνακα από συνάρτηση

(1/2) > >>

Γιάννης Σ.:
Πολύ ωραίο φορουμ, θα αρχίσω τις ερωτήσεις!
 :)
Μπορεί μια συνάρτηση να επιστρέψει πίνακα; Το λέω γιατί διάβασα σε μια άσκηση απλή τα παρακάτω '4.   Σε πίνακα Π[10,12] αποθηκεύονται οι πωλήσεις των δέκα πωλητών μιας εταιρίας στο διάστημα ενός έτους. Επίσης σε πίνακα Ο[10] αποθηκεύονται τα ονόματα των πωλητών. Να γραφεί πρόγραμμα που :
i)   Θα διαβάζει τα στοιχεία στους πίνακες. Οι πωλήσεις θα πρέπει να είναι θετικός αριθμός.
ii)   Θα υπολογίζει το σύνολο των πωλήσεων για κάθε πωλητή στο διάστημα του έτους. Για τον υπολογισμό να χρησιμοποιηθεί κατάλληλη συνάρτηση.
iii)   Θα υπολογίζει το μέσο όρο των πωλήσεων για κάθε πωλητή. Για τον υπολογισμό να χρησιμοποιηθεί κατάλληλη διαδικασία.
iv)   Θα υπολογίζει το σύνολο των πωλήσεων για κάθε μήνα του έτους.
v)   Θα υπολογίζει το σύνολο των πωλήσεων κατά τον 3ο μήνα του έτους. Για τον υπολογισμό να χρησιμοποιηθεί κατάλληλο υποπρόγραμμα.

Loukritia:
 Για κάθε πωλητή θα καλείς την συνάρτηση. Η συνάρτηση θα επιστρέφει έναν αριθμό (σύνολο πωλήσεων πωλητή), δεν θα χρησιμοποιείς την συνάρτηση για όλους τους πωλητές μαζί.

Laertis:

--- Παράθεση από: k.p. στις 15 Μαρ 2010, 10:10:16 μμ --- Για κάθε πωλητή θα καλείς την συνάρτηση. Η συνάρτηση θα επιστρέφει έναν αριθμό (σύνολο πωλήσεων πωλητή), δεν θα χρησιμοποιείς την συνάρτηση για όλους τους πωλητές μαζί.

--- Τέλος παράθεσης ---

Πολύ σωστά ....... και διευκρινίζω
Η συνάρτηση πρέπει να καλείται επαναλητικά για κάθε πωλητή ξεχωριστά και θα επιστρέφει κάθε φορά το αντιστοιχο σύνολο πωλήσεων. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέφεται απο συνάρτηση ολόκληρος πίνακας.

Γιάννης Σ.:
Ευχαριστώ.
 ;)

ClaudeBogdani:
Καλησπέρα
Λύνω άσκηση με έναν δισδιαστατο πίνακα με ακριβώς τους ίδιους αριθμούς (Αρ[10,12]= αριθμός ατομων, οπου 10 είναι οι εθελοντές και 12 οι μηνες) και μου ζητάει την ιδια ακριβώς συναρτηση η οποια θα επιστρέφει τον συνολικό Αριθμό ατόμων. Ωστόσο στο επόμενο ερώτημα χρειάζεται ταξινόμηση στον συνολικό αριθμό ατόμων. Η σκέψη ότι η συνάρτηση πρέπει να επιστρέψει τον συνολικό αριθμό ατόμων σε πινακα είναι σωστή; Και αν ναι πως μπορώ να το γράψω;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση