Το Στέκι των Πληροφορικών

Γυμνάσιο => Γενικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: bobptz στις 29 Ιουν 2020, 12:42:32 ΜΜ

Τίτλος: εργαστήριο με tablets
Αποστολή από: bobptz στις 29 Ιουν 2020, 12:42:32 ΜΜ
Καλημέρα

Με την αύξηση των ωρών στην Α γυμνασίου, θα χρειαστούμε και 2ο εργαστήριο, το οποίο δυστυχώς είναι δύσκολο να υλοποιηθεί.

Το Μάιο μας έκαναν δωρεά 10 καινούρια tablet.  Σκέφτομαι να στήσω ένα ακόμα access point, να συνδέονται εκεί τα tablet και να το κάνω 2ο εργαστήριο.   

Ναι αλλά τι ύλη θα διδάσκω εκεί?  MS-Office το ξεχνάω.  Στη Γ γυμνασίου διδάσκω χελωνάκια, κι αυτό το ξεχνάω. 

Δεν το έψαξα, υπάρχει scratch για tablet?  Διάβασα για το appinventor, αλλά αυτό προγραμματίζεται από TABLET, η θέλει πάλι κάποιο pc να γράψεις κώδικα?

Ιδέες παιδιά?
Τίτλος: Απ: εργαστήριο με tablets
Αποστολή από: dpa2006 στις 29 Ιουν 2020, 02:26:07 ΜΜ
Ρίξε μια ματιά εδώ...

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.scratch&hl=el
Τίτλος: Απ: εργαστήριο με tablets
Αποστολή από: bobptz στις 29 Ιουν 2020, 04:11:26 ΜΜ
@dpa2006

Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω.

Έψαξα και για DeepFreeze, αλλά αυτό που βρήκα δεν ήταν αυτό που ήθελα.  Δηλαδή να κλειδώσω την κατάσταση του tablet και σε κάθε επανεκίνηση να επανέρχεται σε αυτά που του έβαλα.

Ξέρετε εσείς κάποιο τέτοιο app?

Sorry, από κινητά και apps, πιο πολλά ξέρουν τα ανηψάκια μου παρά εγώ.
Τίτλος: Απ: εργαστήριο με tablets
Αποστολή από: ilias_s στις 29 Ιουν 2020, 10:37:44 ΜΜ
Υπάρχουν σχολεία που έχουν πλέον την ανάγκη και 2ου εργαστηρίου...

Στο δικό μου σχολείο, πέρα του εργαστηρίου, έχουμε 8 σταθερούς Η/Υ και 4 laptops που είναι 100% λειτουργικά. Είναι αριθμός ικανός για να στήσει 2ο εργαστήριο!!! Τα laptops είναι μηχανήματα καινούργια μηχανήματα και τα σταθερά (4πύρηνοι με 4GB μνήμη) που έβγαλα από το εργαστήριο λόγω αναβάθμισης και τα παρέδωσα "έτοιμα προς χρήση" (5 ίδια τέτοια μηχανήματα χρησιμοποιούμε ακόμα στο εργαστήριο χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα).

Προσφέρθηκα πέρυσι μία και μοναδική φορά να στήσω και τη δικτυακή υποδομή (με δωρεάν προσωπική εργασία!) και πήρα την απάντηση "είναι όλα κανονισμένα". Ε, ποτέ ξανά! Δεν έχει και νόημα αφού, επί της ουσίας, κανένας συνάδελφος δε θέλει να τα αξιοποιησεί!

Στο θέμα τώρα...

Το Scratch 3.0 αλλά και ο AppInventor είναι διαδικτυακές εφαρμογές που, αν τα tablets δεν είναι εντελώς της πλάκας θα τα σηκώνουν. Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις και το Tinkercad που έχει προσομοίωση arduino και τουλάχιστον τα βασικά των κυκλωμάτων (για αντίσοιχες εργασίες).