Το Στέκι των Πληροφορικών

Δημοτικό => Γενικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: tom στις 07 Ιουν 2010, 09:32:46 ΜΜ

Τίτλος: Προγράμματα Πιστοποίησης στη Χρήση Υπολογιστών για το Δημοτικό
Αποστολή από: tom στις 07 Ιουν 2010, 09:32:46 ΜΜ
Επειδή υπάρχει ενδιαφέρον και από την πλευρά μου και από την πλευρά άλλων συναδέλφων, η οποία στο μέλλον θα κορυφωθεί, ανοίγω αυτό το θέμα για να καταγράψουμε και να συζητήσουμε τι εικόνα επικρατεί στην Ελλάδα σε σχέση με τα προγράμματα πιστοποίησης, στη χρήση υπολογιστών για το Δημοτικό. Δεν λέω αν συμφωνώ αλλά επειδή σίγουρα θα μας απασχολήσει, καλό είναι να έχουμε μια σφαιρική άποψη.
Τίτλος: Απ: Προγράμματα Πιστοποίησης στη Χρήση Υπολογιστών για το Δημοτικό
Αποστολή από: poursali στις 07 Ιουν 2010, 10:51:12 ΜΜ
φανταζομαι θα μιλαμε για μονοδρομο στα MS office?
ή θα υπαρχει λετε η δυνατοτητα ο μαθητης να επιλεγει σε ποιο πακετο θα πιστοποιηθει?
βασικα την απαντηση και τα προβληματα που θα δημιουργηθουν τα ξερω οπως τα ξερετε και εσεις αλλα,...
Τίτλος: Απ: Προγράμματα Πιστοποίησης στη Χρήση Υπολογιστών για το Δημοτικό
Αποστολή από: tom στις 08 Ιουν 2010, 01:08:59 ΠΜ
Παράθεση από: poursali στις 07 Ιουν 2010, 10:51:12 ΜΜ
φανταζομαι θα μιλαμε για μονοδρομο στα MS office?
ή θα υπαρχει λετε η δυνατοτητα ο μαθητης να επιλεγει σε ποιο πακετο θα πιστοποιηθει?

Τη γραμμή θα την ορίσει το υπουργείο. Υπάρχουν σκέψεις για πιστοποίηση σε ξένες γλώσσες και Η/Υ. Σκετικά με αυτό που ρωτάς τι περιμένεις όταν η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση δηλώνει υπερήφανη όταν υπογράφει 5 ετείς αποκλειστικές συμφωνίες με την Microsoft, όταν για παράδειγμα, από όσο ξέρω ο δημόσιος τομέας της Γερμανίας κάνει εκτεταμένη χρήση linux και open office.

Ξεκινάω μια σύντομη παρουσίαση, Αν ξεχάσω κάποιο πρόγραμμα μπορείτε να το προσθέσετε εσείς.

KEY Cert

Το Key CERT KID IT είναι ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης και αξιολόγησης δεξιοτήτων χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών για παιδιά 7 έως 12 ετών. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές του Δημοτικού σχολείου ανεξάρτητα από το τι γνωρίζουν μέχρι τώρα για τους Η/Υ.

Περιλαμβάνει τέσσερα (4) ετήσια επίπεδα. Η εκπαίδευση και στα τέσσερα επίπεδα γίνεται στα πιστοποιημένα εξεταστικά κέντρα KeyCERT της περιοχής σας. Η αξιολόγηση και πιστοποίηση των γνώσεων που αποκτώνται γίνεται συνολικά στο τέλος κάθε χρονιάς όπου ο μαθητής αποκτά το αντίστοιχο πιστοποιητικό KeyCERT.

Η παρακολούθηση των μαθημάτων και η καθημερινή απόδοση του μαθητή αναγράφονται στο ατομικό του Log-Book, το οποίο δίνεται με την εγγραφή του σε κάθε επίπεδο και είναι υποχρεωτικό για την απόκτηση κάθε ενός από τα τέσσερα πιστοποιητικά που ακολουθούν.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ Key CERT KID IT


1. Key CERT KID IT Preliminary (Β και Γ Δημοτικού)
Η παρουσίαση των δυνατοτήτων, οι πρώτες μορφές ενασχόλησης με τους Η/Υ, τα παιχνίδια και οι ασκήσεις, συνθέτουν ένα πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές.
2. Key CERT KID IT Intermediate (Δ Δημοτικού)
Το Key CERT KID IT Intermediate εισάγει τα παιδιά στα λειτουργικά συστήματα και τα προγράμματα που χρησιμοποιούνται περισσότερο για τις εργασίες του σχολείου και για την ψυχαγωγία στο σπίτι. Επίσης γίνεται μια εισαγωγή στον κόσμο των δικτύων των υπολογιστών αλλά και του Internet με έμφαση στην ασφαλή χρήση του.
3. Key CERT KID IT Lower (Ε Δημοτικού)
Στο Key CERT KID IT Lower τα παιδιά μαθαίνουν τις προχωρημένες λειτουργίες των προγραμμάτων αυτοματισμού γραφείου και τις εφαρμογές Ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επίσης διδάσκονται τις βασικές αρχές της αρχιτεκτονικής Η/Υ αλλά και το πώς να δημιουργούν και να επεξεργάζονται τα πολυμέσα (φωτογραφίες, video, ήχους, μουσική κλπ).
4. Key CERT KID IT Advanced (ΣΤ Δημοτικού)
Στο Key CERT KID IT Advanced συνεχίζεται η εκμάθηση των υπολοίπων προγραμμάτων αυτοματισμού γραφείου. Tαυτόχρονα τα παιδιά μαθαίνουν να κατασκευάζουν ιστοσελίδες για το διαδίκτυο και να σχεδιάζουν το περιεχόμενό τους σε γραφιστικό περιβάλλον. Επίσης εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σε θέματα δικτύων Η/Υ, επεξεργασίας εικόνας, πολυμέσων και εφαρμογές internet.

Υποστήριξη Δικτύου


Για την υποστήριξη των εξεταστικών κέντρων KeyCERT στην υλοποίηση των προγραμμάτων KID IT παρέχονται:

    * Πιστοποιητικό KeyCERT για κάθε επίπεδο
    * Εγχειρίδιο εκπαιδευτή για κάθε επίπεδο
    * Log-Book ανά μαθητή για κάθε επίπεδο
    * CD με ασκήσεις και εφαρμογές
    * Site Forum – Help Desk
    * Ενημερωτικά έντυπα
Τίτλος: Απ: Προγράμματα Πιστοποίησης στη Χρήση Υπολογιστών για το Δημοτικό
Αποστολή από: tom στις 08 Ιουν 2010, 01:14:07 ΠΜ
Vellum S.A. - International Diploma in IT Skills Foundation for Young Learners (Cambridge)

Το International Diploma in IT Skills Foundation for Young Learners απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 με 10ετών και αποτελεί τη  εισαγωγή τους στον κόσμο της τεχνολογίας και επικοινωνίας με την χρήση του Η/Υ.

Η δομή των προγραμμάτων διδασκαλίας έχει γίνει με τη συνδρομή έμπειρων παιδαγωγών , και διαμορφώνει τις βάσεις για τη σφαιρική κατανόηση όλων των γνωστικών αντικειμένων του βασικού επιπέδου στην πληροφορική, προάγοντας την κριτική σκέψη και ανάληψη πρωτοβουλίας από τον μαθητή.

Αποτελείται από τέσσερα επίπεδα, το καθένα από τα οποία περιλαμβάνει γνώσεις και δεξιότητες από διαφορετικές ενότητες της Τεχνολογίας της Πληροφορίας και ακολουθεί το σπειροειδές μοντέλο ανάπτυξης της γνώσης.

http://www.vellum.org.gr/index.php?MDL=pages&Alias=MENU_20_40_10 (http://www.vellum.org.gr/index.php?MDL=pages&Alias=MENU_20_40_10)

* Το σπειροειδές μοντέλο είναι ένα δημοφιλές μοντέλο που στηρίζεται στην σταδιακή αύξηση της γνώσης και διαφέρει από τα μοντέλα που βασίζονται στο ακολουθιακό μοντέλο του καταρράκτη.
* Το μοντέλο έχει τη μορφή μιας σπείρας όπου κάθε γύρος της αναπαριστά και μια φάση της γνώσης που σταδιακά αυξάνεται

Το International Diploma in IT Skills Foundation for Young Learners με την ολοκλήρωση του, καθιστά τον μαθητή ικανό ,ήδη από την ηλικία των 11 ετών, να ανταπεξέλθει σε προγράμματα βασικού επιπέδου ενηλίκων και συνεχίσει σε επίπεδο Proficiency με τη είσοδο του στο γυμνάσιο.

Υποστήριξη

Διαθέσιμο Υλικό για μαθητές και εισηγητές:

1.Πλήρες syllabus (εξεταστέα ύλη)
2.Μαθησιακοί στόχοι
3.Ετήσιο Ωρολόγιο Πρόγραμμα
4.Αναλυτικά Πλάνα μαθημάτων
5.Βιβλίο Μαθητή
6.Πλατφόρμα με online Δραστηριότητες
Τίτλος: Απ: Προγράμματα Πιστοποίησης στη Χρήση Υπολογιστών για το Δημοτικό
Αποστολή από: tom στις 08 Ιουν 2010, 01:22:12 ΠΜ
ECDL Hellas S.A. - Το Πρόγραμμα for Kids

Το for Kids είναι ένα πλήρες πρόγραμμα εκπαίδευσης και αξιολόγησης χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών για παιδιά 6 έως 11 ετών (μαθητές Δημοτικού).

Η εκπαιδευτική μεθοδολογία, ο σχεδιασμός και το περιεχόμενο εκπαίδευσης προέρχεται από την Futurekids Inc. ενώ η αξιολόγηση είναι επικυρωμένη από το Ίδρυμα ECDL, τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Το πρόγραμμα for Κids παρέχεται αποκλειστικά από τα Πιστοποιημένα Εξεταστικά Κέντρα, σε ενιαία μορφή εκπαίδευσης-αξιολόγησης, δηλαδή τα παιδιά που παρακολουθούν τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική διαδικασία συμμετέχουν και στη διαδικασία αξιολόγησης της ECDL. Η πορεία-παρακολούθηση των μαθημάτων αποτυπώνεται στο «Διαβατήριο for Kids» που παρέχεται σε κάθε μαθητή με την εγγραφή του μαζί με την «Τσάντα for Kids» ενώ η συμμετοχή του στη διαδικασία αξιολόγησης αποτυπώνεται στην «Κάρτα Επιβίβασης» που είναι ενσωματωμένη στο Διαβατήριο. Η επιτυχημένη αξιολόγηση στα επίπεδα Gold I & II και Platinum I & II έχει ως αποτέλεσμα την έκδοση για κάθε μαθητή του αντίστοιχου «for Κids Award».

Σε ποιους απευθύνεται το Πρόγραμμα for Kids

To πρόγραμμα for Kids απευθύνεται στα παιδιά του Δημοτικού ανεξάρτητα από το επίπεδο των γνώσεων τους στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιλαμβάνει έξι (6) ετήσια εκπαιδευτικά επίπεδα.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα σπουδών και οι ονομασίες των ενοτήτων ανά επίπεδο φαίνονται στον ακόλουθο πίνακα:

Επίπεδα
http://www.ecdl.gr/el/certifications/forkids/subjects/Pages/kids_programme.aspx (http://www.ecdl.gr/el/certifications/forkids/subjects/Pages/kids_programme.aspx)

Bronze Passport [1η Δημοτικού]
Silver Passport [2α Δημοτικού]
Gold I Passport [3η  Δημοτικού]
Gold II Passport [4η Δημοτικού]
Platinum I Passport [5η Δημοτικού]
Platinum II Passport [6η Δημοτικού]
Τίτλος: Απ: Προγράμματα Πιστοποίησης στη Χρήση Υπολογιστών για το Δημοτικό
Αποστολή από: tom στις 08 Ιουν 2010, 01:27:35 ΠΜ
ACTA - BeACTA Beginners (Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)

Το πιστοποιητικό be ACTA ολοκληρώνει με επιτυχία μια συγκεκριμένη φιλοσοφία που αφορά την εκπαίδευση των παιδιών σε βασικό, εξειδικευμένο διευρυμένο εκπαιδευτικό υλικό πληροφορικής.

Η εκπαιδευτική μέθοδος που χρησιμοποιείται – learning by doing, η επιβράβευση, η συμμετοχή σε ενέργειες και διαγωνισμούς και τέλος η πιστοποίηση, αποτελούν αποδεδειγμένα τον άριστο τρόπο εκπαίδευσης των παιδιών.

Έντυπο Πιστοποίησης - http://www.acta.edu.gr/acta/pdf/beacta_factsheet.pdf (http://www.acta.edu.gr/acta/pdf/beacta_factsheet.pdf)
Ύλη - http://www.acta.edu.gr/acta/pdf/Syllabus/BeACTA_Syllabus_v1.0.pdf
Κόστος Πιστοποίησης - http://www.acta.edu.gr/acta/pdf/COST/BeACTA.pdf
Τίτλος: Απ: Προγράμματα Πιστοποίησης στη Χρήση Υπολογιστών για το Δημοτικό
Αποστολή από: tom στις 08 Ιουν 2010, 01:31:23 ΠΜ
ICT Europe

Εισαγωγικό πρόγραμμα εκμάθησης και πιστοποίησης για χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών που απευθύνεται σε παιδιά του δημοτικού σχολείου (ηλικίας 6-12 ετών). Αποτελείται από διαδραστικό CD-ROM διδασκαλίας (που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αυτοδιδασκαλία), βιβλίο ύλης και τετράδιο ασκήσεων, διαφορετικά σε κάθε έτος και είναι μία ολοκληρωμένη μέθοδο εισαγωγής των παιδιών στον κόσμο της πληροφορικής που παράλληλα τα βοηθά να μάθουν αποτελεσματικά το χειρισμό του Η/Υ και του Microsoft Office.

Ύλη / Ενότητες

Το ict Foundation αποτελείται από τρία σετ βιβλίων με τα αντίστοιχα CD-ROM διδασκαλίας που καλύπτουν τρεις ετήσιες ή εξάμηνες (εντατικό) εκπαιδευτικές περιόδους. Χρησιμοποιούνται παιδικοί χαρακτήρες / ήρωες, ώστε το παιδί να μαθαίνει και να εμπεδώνει την ύλη μέσα από την εξέλιξη διαδοχικών ιστοριών και παράλληλα δημιουργώντας οικειότητα με τους ήρωες. Με το πέρας των τριών εκπαιδευτικών περιόδων, το παιδί έχει κατακτήσει το 75% της ύλης του ict Intermediate.

Συγκεκριμένα καλύπτονται:


1. Βασικές έννοιες πληροφορικής
2. Χρήση Η/Υ και Διαχείριση Αρχείων
3. Επεξεργασία Κειμένου
4. Υπολογιστικά Φύλλα
5. Υπηρεσίες Διαδικτύου
6. Βάσεις Δεδομένων
7. Παρουσιάσεις

Πού απευθύνεται

- Σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, προκειμένου να τα εξοικειώσει, με ευχάριστο και αποτελεσματικό τρόπο, με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
- Σε εκπαιδευτικά κέντρα, που επιθυμούν να εντάξουν στα προϊόντα τους ένα εκπαιδευτικό σύστημα για παιδιά 6-12 ετών.

Διαδικασία Πιστοποίησης

Με την ολοκλήρωση κάθε εκπαιδευτικής περιόδου ακολουθεί η διαδικασία της πιστοποίησης, η οποία είναι προσαρμοσμένη στην ηλικία του παιδιού.
Στην πρώτη περίοδο, προκειμένου να λάβει το πρώτο πιστοποιητικό, το παιδί καλείται να υλοποιήσει μία ολοκληρωμένη εργασία, η οποία αξιολογείται τόσο από το εκπαιδευτικό κέντρο όσο και από επιτροπή αξιολόγησης της ict Europe, που αποτελείται από διακεκριμένους επιστήμονες - παιδοψυχολόγους.
Στη δεύτερη και τρίτη περίοδο, προκειμένου να δοθούν τα αντίστοιχα πιστοποιητικά, διεξάγονται εξετάσεις στο αυτοματοποιημένο εξεταστικό σύστημα της ict Europe.
Συνολικά, με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος το παιδί είναι κάτοχος και των τριών πιστοποιητικών που αποτελούν το ict Foundation.
Τίτλος: Απ: Προγράμματα Πιστοποίησης στη Χρήση Υπολογιστών για το Δημοτικό
Αποστολή από: Loukritia στις 08 Ιουν 2010, 06:38:52 ΜΜ
Μόνο εγώ διαφωνώ με τις πιστοποιήσεις σε μικρές ηλικίες, αφού αυτές απαξιώνονται με τον χρόνο και μόνο εγώ τις θεωρώ σπατάλη των (γονεϊκών) χρημάτων, ε;
Τίτλος: Απ: Προγράμματα Πιστοποίησης στη Χρήση Υπολογιστών για το Δημοτικό
Αποστολή από: Δημήτρης Κανάς στις 08 Ιουν 2010, 07:26:48 ΜΜ
Κι εγώ διαφωνώ με τις πιστοποιήσεις.

Ένα χρήσιμο κομμάτι - που δεν είδα  στα προγράμματα - είναι η ασφάλεια στο διαδίκτυο. Πιστεύω αυτό μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης στο Δημοτικό.
Τίτλος: Απ: Προγράμματα Πιστοποίησης στη Χρήση Υπολογιστών για το Δημοτικό
Αποστολή από: tom στις 08 Ιουν 2010, 08:57:46 ΜΜ
Παράθεση από: Loukritia στις 08 Ιουν 2010, 06:38:52 ΜΜ
Μόνο εγώ διαφωνώ με τις πιστοποιήσεις σε μικρές ηλικίες, αφού αυτές απαξιώνονται με τον χρόνο και μόνο εγώ τις θεωρώ σπατάλη των (γονεϊκών) χρημάτων, ε;

Όχι πολλοί διαφωνούν, μη νοιώθεις μοναξιά  :)

Η άποψη μου, εν συντομία, σχετικά με τις πιστοποιήσεις στους Η/Υ:

- Δεν εξετάζουν την ουσία της γνώσης αλλά κάνουν αποσπασματική και πολλές φορές άδικη αποτίμηση της.

π.χ. στι σημερινές εξετάσεις στο σχολείο είχε σε μια ερώτηση δύο παράθυρα και ζητούσε να αντιγράψεις κείμενο από το ένα και να το επικολλήσεις στο άλλο.
Δεν υπήρχε ούτε μενού-επεξεργασία, ούτια κουμπιά συντόμευσης. Δηλαδή ένα παιδάκι που δεν έχει μάθη το δεξί click αντιγραφή πάνω στο κείμενο δεν ξέρει να κάνει αντιγραφή επικόλληση;

- Αποτελούν αιτία άσκοπης οικονομικής επιβάρυνσης και εθισμού σε εμπορικά συμφέροντα ιδιωτών.

Εγώ δηλαδή ως σχολείο δεν μπορώ να πιστοποιήσω ότι ένα παιδί γνωρίζει τη χρήση Η/Υ, μέσα από τη διαδικασία της μάθησης και της αξιολόγησης; Γιατί χρειάζεται κάποιος άλλος;

- Επιβάλλουν τη χρήση συγκεκριμένων τεχνολογιών.


Ξέρει κάποιος πιστοποιήσεις που δεν αφορούν την Microsoft;

- Αποτελούν αντιπαιδαγωγικό τρόπο αξιολόγησης ενός παιδιού.

Τρελένομαι όταν βλέπω παιδάκια Β Δημοτικού να κλαίνε επειδή έχουν άγχος και φόβο για την πιστοποίηση. Δε κατανοώ γιατί ένα παιδί με ποσοστό 79% να στιγματίζεται με την ταμπέλα 'Αποτυχία'. Στενοχωριέμαι πραγματικά όταν ένας μαθητής μου λέει ότι δεν του αρέσουν πια οι Η/Υ, επειδή δεν πήγε καλά σε μια πιστοποίηση.

Παρ όλα αυτά η χρήση΄ή μη ενός προγράμματος πιστοποίησης δεν είναι πάντα επιλογή μας και γι αυτό το λόγο άνοιξα αυτό το θέμα ώστε αν είναι αναγκαίο κακό να ξέρουμε να διαλέγουμε την καλύτερη δυνατή.

Παράθεση από: Δημήτρης 1980 στις 08 Ιουν 2010, 07:26:48 ΜΜ
Κι εγώ διαφωνώ με τις πιστοποιήσεις.

Ένα χρήσιμο κομμάτι - που δεν είδα  στα προγράμματα - είναι η ασφάλεια στο διαδίκτυο. Πιστεύω αυτό μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης στο Δημοτικό.
Δημήτρη πολλές το εξετάζουν στο πλαίσιο της ενότητας διαδίκτυο.

Θα προτιμούσα έναν τρόπο εξέτασης με σύντομες διαθεματικές εργασίες που κάνουν εκτεταμένη χρήση ΤΠΕ.
Τίτλος: Απ: Προγράμματα Πιστοποίησης στη Χρήση Υπολογιστών για το Δημοτικό
Αποστολή από: Καρκαμάνης Γεώργιος στις 09 Ιουν 2010, 12:02:30 ΠΜ
Η πιστοποίηση για μαθητές Δημοτικού που αναφέρετε, είναι κάτι το οποίο έχει δρομολογηθεί;

Θεωρώ ότι τα παιδιά είναι πολύ μικρά σε ηλικία για να αποκτήσουν πιστοποίηση πληροφορικής όπως και επίσης, νομίζω ότι είναι πολύ μικρά για να τα βάλουμε να ασχοληθούν με εξετάσεις πιστοποισης
Τίτλος: Απ: Προγράμματα Πιστοποίησης στη Χρήση Υπολογιστών για το Δημοτικό
Αποστολή από: tom στις 09 Ιουν 2010, 12:39:29 ΠΜ
http://www.alfavita.gr/ank_b/ank3_6_10_1526.php (http://www.alfavita.gr/ank_b/ank3_6_10_1526.php)
Τίτλος: Απ: Προγράμματα Πιστοποίησης στη Χρήση Υπολογιστών για το Δημοτικό
Αποστολή από: Νίκος Αδαμόπουλος στις 09 Ιουν 2010, 10:08:35 ΠΜ
"...,  αφού   η  διδασκαλία  της  Πληροφορικής   (Τ.Π.Ε.)  ...... θα  οδηγεί  σε  πιστοποίηση   μέσα  στο  δημόσιο  σχολείο."

Δεν λέει Δημοτικό. Εγώ...νομίζω εννοεί ότι η πιστοποίηση θα γίνεται αργότερα (π.χ. Γυμνάσιο).....
Τίτλος: Απ: Προγράμματα Πιστοποίησης στη Χρήση Υπολογιστών για το Δημοτικό
Αποστολή από: ipop στις 09 Ιουν 2010, 01:23:02 ΜΜ
Και εγώ διαφωνώ με την πιστοποίηση σε  παιδιά του Δημοτικού. Ο ένας μου γιος είναι στην Γ' Δημοτικού. Ήδη τα παιδιά έχουν πολύ διάβασμα, γράφουν τεστάκια και γενικώς διαβάζουν με το ζόρι. Δεν  πρέπει να τους προστεθεί και άλλο βάρος με την πιστοποίηση.  Κατά την γνώμη μου  σκοπός είναι τα παιδιά να μάθουν να χρησιμοποιούν σωστά τους υπολογιστές μέσα από δραστηριότητες και ομαδική δουλειά.  Π.χ. κάτι σαν το etwinning είναι μια πολύ καλή προσέγγιση και επιπλέον  θα γνωρίσουν συνομήλικους από άλλες χώρες. Τα παιδιά αποκτούν ενδιαφέροντα και κίνητρα.
Τίτλος: Απ: Προγράμματα Πιστοποίησης στη Χρήση Υπολογιστών για το Δημοτικό
Αποστολή από: tom στις 09 Ιουν 2010, 01:35:25 ΜΜ
Παράθεση από: Νίκος Αδαμόπουλος στις 09 Ιουν 2010, 10:08:35 ΠΜ
"...,  αφού   η  διδασκαλία  της  Πληροφορικής   (Τ.Π.Ε.)  ...... θα  οδηγεί  σε  πιστοποίηση   μέσα  στο  δημόσιο  σχολείο."

Δεν λέει Δημοτικό. Εγώ...νομίζω εννοεί ότι η πιστοποίηση θα γίνεται αργότερα (π.χ. Γυμνάσιο).....

Ναι αλλά το έγγραφο έχει τίτλο: «  ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 800 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  »

Παράθεση από: ipopipop στις 09 Ιουν 2010, 01:23:02 ΜΜ
Π.χ. κάτι σαν το etwinning είναι μια πολύ καλή προσέγγιση και επιπλέον  θα γνωρίσουν συνομήλικους από άλλες χώρες. Τα παιδιά αποκτούν ενδιαφέροντα και κίνητρα.

Συμφωνώ. Στα παιδιά άρεσε και ο διαγωνισμός του Λυσία.
Τίτλος: Απ: Προγράμματα Πιστοποίησης στη Χρήση Υπολογιστών για το Δημοτικό
Αποστολή από: Νίκος Αδαμόπουλος στις 09 Ιουν 2010, 07:14:04 ΜΜ
Παράθεση από: tom στις 09 Ιουν 2010, 01:35:25 ΜΜ
Ναι αλλά το έγγραφο έχει τίτλο: «  ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 800 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  »

Άλλο τι λέει, άλλο τι θέλει να πει! Τα κείμενα αυτά είναι σαν τους χρησμούς της Πυθίας... Με τα χρόνια έχω καταλάβει πώς πρέπει να διαβάζονται ...
Τίτλος: Απ: Προγράμματα Πιστοποίησης στη Χρήση Υπολογιστών για το Δημοτικό
Αποστολή από: Καρκαμάνης Γεώργιος στις 09 Ιουν 2010, 11:31:57 ΜΜ
Μα δεν μπορώ να καταλάβω  που αποσκοπεί η πιστοποίηση στο Δημοτικό.

Άντε και ένα παιδί τελειώνοντας το Δημοτικό έχει πάρει αυτή την περιβόητη πιστοποίηση. Τι κέρδισε; Ποιο το όφελος από την στιγμή που συνεχίζει υποχρεωτικά στο Γυμνάσιο και διδάσκεται και εκεί πληροφορική;

Όπως ανέφερε ο Νίκος, μήπως πρέπει η πιστοποίηση των γνώσεων να γίνει αργότερα πχ τελειώνοντας την υποχρεωτική εκπαίδευση;

Το να φορτώσεις ένα μαθητή  με το άγχος των εξετάσεων σε τόση μικρή ηλικία δεν είναι και ότι καλύτερο.
Τίτλος: Απ: Προγράμματα Πιστοποίησης στη Χρήση Υπολογιστών για το Δημοτικό
Αποστολή από: skoud στις 16 Ιουν 2010, 07:52:13 ΠΜ
Η πρόταση-παρέμβαση της ΠΕΚΑΠ για το θέμα: http://www.pekap.gr/Article.php?CatId=1&ArticleId=152 (http://www.pekap.gr/Article.php?CatId=1&ArticleId=152)
Έχει δημοσιευτεί και έχει δοθεί στο Υπουργείο από τον Μάρτιο.
Φαίνεται ότι έχει γίνει κατ' αρχήν δεκτή: Η κ.Χριστοφιλοπούλου στην ΔΟΕ: ".... ο σχεδιασμός του Υπουργείου προβλέπει τη χορήγηση κρατικού πιστοποιητικού στο τέλος της τρίτης τάξης του Γυμνασίου." http://www.esos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8110:2010-06-15-14-07-07&catid=367:2009-12-02-07-26-59&Itemid=1072 (http://www.esos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8110:2010-06-15-14-07-07&catid=367:2009-12-02-07-26-59&Itemid=1072)
Τίτλος: Απ: Προγράμματα Πιστοποίησης στη Χρήση Υπολογιστών για το Δημοτικό
Αποστολή από: Καρκαμάνης Γεώργιος στις 17 Ιουν 2010, 12:41:13 ΠΜ
Η πρόταση της ΠΕΚΑΠ με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.
Εύχομαι να υπάρχει και αίσιο τέλος στην εφαρμογή της πρότασης από του Υπουργείο
Τίτλος: Απ: Προγράμματα Πιστοποίησης στη Χρήση Υπολογιστών για το Δημοτικό
Αποστολή από: tom στις 18 Σεπ 2010, 03:05:35 ΠΜ
Τελικά είναι ξεκάθαρο πως δε θα υπάρξει πιστοποίηση των μαθητών, στη χρήση υπολογιστών, στα δημόσια ολοήμερα Δημοτικά σχολεία.