Αποστολέας Θέμα: e-School ?  (Αναγνώστηκε 227939 φορές)

george79

 • Θαμώνας
 • ***
 • Μηνύματα: 41
Απ: e-School ?
« Απάντηση #15 στις: 06 Δεκ 2008, 06:58:23 μμ »
ο κωδικός αναφέρεται στις οδηγίες που σας έχουν σταλεί. δεν είναι ο κωδικός που μπαίνετε στο e-mail ή στο survey. εμένα user name ειναι admin και password είναι κάτι άλλο που για λόγους ασφαλείας δεν το γράφω. υποθέτω όμως ότι για όλους είναι το ίδιο. από την στιγμή που θα μπείτε στην εφαρμογή έχετε την δυνατότητα να αλλάξετε το password. από ότι είδα στα γρήγορα το περιβάλλον μοιάζει με τον Νέστωρα, χρησιμοποιεί sql και έχω την εντύπωση ότι το προορίζουν για ένα γενικό πρόγραμμα γραμματειακής υποστήριξης. κάπου διάβασα ότι μέσου αυτού θα μας έρχονται και ανακοινώσεις. ίσως υποχρεώσουν τα σχολεία να το χρησιμοποιούν και για μισθοδοσία ή οτιδήποτε άλλο.Όλα αυτά υποθέσεις είναι. στο τέλος ίσως να μην γίνει και τίποτα και ο ΕΠΑΦΟΣ να πάρει τα χρήματα για τις άδειες χρήσεις που αγόρασε το υπουργείο και  όλοι να είναι ευχαριστημένοι

gia_desimo

 • Νέος
 • *
 • Μηνύματα: 9
e-School? Όχι, ευχαριστω!
« Απάντηση #16 στις: 08 Δεκ 2008, 09:06:15 πμ »
Καλημέρες!

Και κάτι άλλο:

- Ως γνωστον, δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων.
- Ως γνωστον δις, όταν ακους (")συναδέλφους(") (δηλ. εντος ή εκτος εισαγωγικων) να επικαλούνται μετα μανίας τους νόμους, ξέρεις πως είτε κάποιος τους την έφερε, είτε πάνε οι ίδιοι να τη φέρουν σε κάποιον-ους.
- Επομένως, ως γνωστον τρις, πρέπει να κρατάμε άμυνα... διότι είναι αρκετα τα προβλήματα με τους μαθητες μας και τις δουλειες μας, δεν μας χρειάζονται κι άλλα.

Να γνωρίζετε ότι μέχρι στιγμης οι υποχρεώσεις μας για τήρηση αρχείου απουσιων κτλ κτλ αναφέρονται σε χειρογραφικα αρχεία. ΟΧΙ μηχανογραφικα. Και τούτο επειδη στο χειρογραφικο αρχείο η οποιαδήποτε διόρθωση ή αλλοίωση (ενδεχομένως και τέτοια ως ποινικο αδίκημα μετα δόλου) φαίνεται (αμέσως), και επομένως ελέγχεται. Στα ηλεκτρονικα αρχεία είναι δύσκολο να φανει/ελεγχθει.

Μέχρις ότου, λοιπον, ψηφιστει ΠΔ υπ' αρ. τάδε, άρθρον μόνον, περι τηρήσεως ηλεκτρονικου αρχείου στα δημόσια σχολεία και ισοδυναμίας αυτου με χειρογραφικο αρχείο, ΜΗΝ εφησυχάζετε και ΜΗΝ θεωρείτε δευτερεύον το ότι δεν τηρείτε πχ τετράδιο (βιβλίο) απουσιων. Μη λέτε "έλα μωρε και τί έγινε, αφου πέρασα τις απουσίες στον Έπαφο", διότι άμα έρθει η στραβη θα τρέχετε και δε θα σώνετε. Δεν θα ξέρετε τί να πείτε, όχι μόνο σε προϊσταμένους, αλλα και σε τυχον δικηγόρους γονέων μαθητων ή εισαγγελεις!

Να τηρείτε, λοιπον, τα χειρογραφικα βιβλία!... μέχρι και ποινολόγιο! (Αυτο το τελευταίο είναι χρήσιμο πχ σε περιπτώσεις συστεγαζομένων σχολείων, για να μη "σας την πει" κανένας "συνάδελφος" του άλλου σχολείου ότι "φταίνε οι δικοι σας μαθητες και τους χαϊδεύετε".)

Τέλος, να γνωρίζετε πως είσαστε άνθρωποι και πολίτες συντεταγμένης κοινωνίας, και όχι ζώα. Άρα, έχετε κι εσεις νομικα δικαιώματα και κάθε δίκιο να τα υπερασπίζεστε, με δικηγόρο ή χωρις. ʼρα, οι εντολες κάθε "υπηρεσιακου παράγοντα", για να εφαρμοστουν πρέπει να είναι σύννομες!

Να γνωρίζετε, λοιπον, πως μέχρι στιγμης, όποιο ηλεκτρονικο αρχείο τηρείται (πχ βαθμοι μαθητων Γ' Λυκείου κτλ κτλ κτλ), τηρείται σε άτυπη μορφη. Διότι η οποιαδήποτε υπηρεσιακη εγκύκλιος δεν είναι υπεράνω του νόμου! Ποτέ δεν ήταν!
Αν, λοιπον, δεν ενημερώσετε το ηλεκτρονικο αρχείο και πάτε για καφε, νομικα δεν τρέχει τίποτε! Κανεις (προϊστάμενος) δεν μπορει να σας πατήσει τις φωνες!

Επιτέλους, κάποτε πρέπει να μας σεβαστουν! Δεν μπορει εν έτει 2008 πχ ο διευθυντης να θεωρείται "εκκαθαριστης"! (Η μισθολογικη και φορολογικη νομοθεσία έχει αλλάξει άπειρες φορες απο το 1965!) Δεν μπορει εν έτει 2008 ο εκάστοτε νομάρχης, ως εργοδότης αναπληρωτων και ωρομισθίων να παρανομει, δηλ. να ΜΗΝ αναλαμβάνει τη μισθοδοσία τους, αλλα να την κάνει πάσα στα σχολεία! Δεν μπορει ο καθένας ν' αποστέλλει εγκυκλίους "ό,τι θυμόμαστε χαιρόμαστε" κι εμεις να σκύβουμε το κεφάλι!

Υγ: Καλα... αυτος με το e-school έτσι την έλεγε την ηλεκτρονικη διαχείριση σχολείου και στο χωριο του; Ί-σκούλ;
3 και η τρέχουσα μείνανε! (Ολυμπιάδες μέχρι τη σύνταξη.)

vprox

 • Νέος
 • *
 • Μηνύματα: 1
Απ: e-School ?
« Απάντηση #17 στις: 13 Δεκ 2008, 03:19:16 μμ »
καμία υποχρέωση εγκατάστασης δεν φέρουμε τόσοι οι εκπαιδευτικοί ΠΕ19-ΠΕ20 όσο και το ίδιο το σχολείο! Παραθέτω το σημείο της προδιαγραφής σύμφωνα με τη διακήρυξη του διαγωνισμού για το λογισμικό.
Σελίδα 138. Προδιαγραφή 6 Λοιπά Χαρακτηριστικά Σημείο 6.4...

6.4.      Το λογισμικό θα πρέπει να παραδοθεί σε κατάσταση λειτουργίας, δηλαδή εγκατεστημένο στα συστήματα τα οποίο θα το φιλοξενεί και κατάλληλα διαμορφωμένο για τις ανάγκες του φορέα. Τα συστήματα εγκατάστασης θα καθοριστούν από το φορέα.   

αν καταλαβαίνω σωστά λοιπόν δεν φέρουμε καμια ευθύνη για την εγκατάσταση του, ούτε το σχολείο ουτε και το ΥΠΕΠΘ.

διορθώστε με αν καταλαβα λάθος.
εδώ θα βρείτε τη διακύρηξη του διαγωνισμού http://www.ktpae.gr/diav_more.php?diav_id=49 και εδώ η διακήρυξη http://www.ktpae.gr/uploaded/diav/DIAK_e-school_final_dd1.zip
Φιλικά!

Καρκαμάνης Γεώργιος

 • Ομάδα διαγωνισμάτων 2010
 • *
 • Μηνύματα: 1152
Απ: e-School ?
« Απάντηση #18 στις: 18 Δεκ 2008, 01:15:12 πμ »
Προσοχή όσοι θέλετε να κάνετε μετάπτωση των δεδομένών από την παλιό εφαρμογή στο eschool: οι οδηγίες που έχουν δωθεί είναι ότι μετά την μετάτπωση θα πρέπει να καταχωρείτε στοιχεία και στις δυο εφαρμογές χειροκίνητα δηλαδή βαθμοί και τα σχετικά, πέρασμα δυο φορές : μια στην παλιά εφαρμογή και μια στη νέα εφαρμογή.
Αυτό γίνεται γιατίτο eschool είναι πιλοτικό, και υπο δοκιμή. Το υπουργείο πιέζει να ολοκληρωθεί μέχρι τον Μαιο. Επειδη όμως δεν είναι σίγουροι πως θα τους βγει η εφαρμογή, μας αναγκάζουν να περνάμε τους βαθμούς και στην παλιά εφαρμογή για να έχουμε το backup.

gia_desimo

 • Νέος
 • *
 • Μηνύματα: 9
e-School; Όχι είπαμε!
« Απάντηση #19 στις: 18 Δεκ 2008, 10:15:59 πμ »
Παράθεση
Το υπουργείο πιέζει να ολοκληρωθεί μέχρι τον Μαιο

"Πιέζει"!... Μ' αρέσει η λέξη! Έλα, όμως, που εμεις είμαστε ασυμπίεστοι! :-)

Κανένα νομοθέτημα, όμως, μέχρι τον Μάϊο, να κατοχυρωθει (για όλους) η χρήση ηλεκτρονικης γραμματείας; Μπάαα... Πού τέτοια πράγματα! Είναι ανώτερα Μαθηματικα και θέλουν πολλη μελέτη!

Όπως πάντα, ρωμαίϊκο: βιαστικες αποφάσεις στο πόδι, και "πίεση" για βιαστικη εφαρμογη... (Και μετα να μας ζητάνε κι ευθύνες. Εμας.)
3 και η τρέχουσα μείνανε! (Ολυμπιάδες μέχρι τη σύνταξη.)

Evangelos

 • Νέος
 • *
 • Μηνύματα: 1
Απ: e-School ?
« Απάντηση #20 στις: 13 Ιαν 2009, 02:05:44 μμ »
Καλησπέρα.
Βασικά σχετικά με το υποχρεωτικό του πράγματος, υπάρχει μια εγκύκλιος που ζητά από όλες τις σχολικές μονάδες να εγκαταστήσουν το πρόγραμμα, η οποία επειδή τελικά δεν έφτασε παντού, φτιάχτηκε ειδικό πρόγραμμα για να τα στείλει σε κάθε σχολείο ξεχωριστά! Και ότι ζητάνε να γίνει παράλληλη χρήση για να γίνει debug στην εφαρμογή.
Πάντως, προσωπικά πιστεύω ότι αυτό το πρόγραμμα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να αποκτήσουν τα σχολεία πραγματική γραμματειακή εφαρμογή που μάλιστα θα δημιουργεί κεντρική βάση δεδομένων για όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Και πρόσθετα ανήκει σαν εφαρμογή στο ΥΠΕΠΘ (με source code!) και ξεμπέρδεμα μια και καλή με τα survey και όλο το συρφετό από προγράμματα που μας έβαζαν να συμπληρώνουμε όλα για το ίδιο θέμα!

Laertis

 • Γενικός διαχειριστής
 • *****
 • Μηνύματα: 1534
 • Sky's the limit
  • ΑΣΚΗΣΕΙΣ-ΘΕΜΑΤΑ ΑΕΠΠ
Απ: e-School ?
« Απάντηση #21 στις: 13 Ιαν 2009, 02:27:39 μμ »
Μόλις χτές έφτασε mail στο σχολείο με οδηγίες για την εγκατάσταση του e-school ... Υπάρχει κανείς που το εγκατέστησε , έκανε επιτυχώς τη μετάπτωση και λειτουργεί ;
Οι προδιαγραφές του συστήματος είναι αυστηρές ή μπορεί για πχ να λειτουργήσει καλά και με 512 ΜΒ RAM ;

Την εγκατάσταση προφανώς θα την κάνω στο Pc του Διευθυντή , απο όπου ήδη παίρνει τα mails κι αφού πρόκειται για ολοκληρωμένη εφαρμογή θα χρειαστεί να τη μάθει απο την αρχή και να τη χρησιμοποιεί ;)

Αυτό που με απασχαλεί είναι η παράλληλη χρήση Νέστορα και e-school μέχρι να τεθεί σε λειτουργία το σύστημα, πράγμα που δε βλέπω σύντομα. Αλήθεια η καταχώριση πρέπει να γίνεται ξεχωριστά ή υπάρχει τρόπος ενημέρωσης του συστήματος απο τη βάση του Νέστορα; Γιατί αν δε γίνεται αυτό μας βλέπω για κανα δυο χρόνια να καταχωρίζουμε εις διπλούν τα δεδομένα του Νέστορα ....

Καλά μας μπήκε η χρονιά ....  >:(
Νικολακάκης Γιώργος
Μηχανικός Η/Υ Συστημάτων
Καθηγητής Πληροφορικής
http://users.sch.gr/gnikola

alkisg

 • Τεχνικός / καθαρίστρια
 • *****
 • Μηνύματα: 6019
  • Ο Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ
Απ: e-School ?
« Απάντηση #22 στις: 13 Ιαν 2009, 06:44:57 μμ »
Βασικά σχετικά με το υποχρεωτικό του πράγματος, υπάρχει μια εγκύκλιος που ζητά από όλες τις σχολικές μονάδες να εγκαταστήσουν το πρόγραμμα...

Με το καλό να έρθουν να το εγκαταστήσουν. Να φέρουν και κανέναν υπολογιστή και καμιά άδεια χρήσης μαζί τους όμως γιατί έχουν ξεχάσει να μας στείλουν τα τελευταία 15 χρόνια, οι μόνες άδειες χρήσης στο σχολείο είναι από Windows 3.1 και οι υπολογιστές είναι Celeron @600 MHz. Και του διευθυντή, όχι μόνο στο εργαστήριο.

Πάλι καλά που υπάρχει και το Linux, αλλιώς ούτε μάθημα δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε, όχι e-school...   >:(

P.Tsiotakis

 • Ομάδα Νέου Λυκείου
 • *
 • Μηνύματα: 3320
  • P.Tsiotakis
Απ: e-School ?
« Απάντηση #23 στις: 13 Ιαν 2009, 08:17:58 μμ »
Εγώ το εγκατέστησα, και όλα πήγαν καλά

Δεν έκανα συγχρονισμό (και μεταξύ μας ΔΕ νομίζω οτι θα το κάνω τελικά)

Πάντως, για να γίνει συγχρονισμός, πρέπει η βάση του Νέστορα να είναι ΑΠΟΛΥΤΑ σωστή, να έχουν συμπληρωθεί πχ για κάθε μαθητή όλα τα πεδία κτλ (δείτε τα αναλυτικά εγχειρίδια).

dkotanid

 • ΠΛΗΝΕΤ
 • *
 • Μηνύματα: 66
 • Να μην επιθυμείς αδύνατα πράγματα.
Απ: e-School ?
« Απάντηση #24 στις: 21 Ιαν 2009, 10:00:49 πμ »
Θα ήθελα να συνεχίσουμε λίγο το θέμα του συγχρονισμού – μετάπτωσης , γιατί εδώ και 2 -3 μέρες ασχολήθηκα λίγο πιο σοβαρά με την εφαρμογή και διαπίστωσα αυτά που λέει ο Παναγιώτης Τσιωτάκης.
Όντως για να γίνει συγχρονισμός απαιτείται η πλήρη ενημέρωση της βάσης σε αρκετά πεδία που ζητάει και αυτό πιστεύω δεν το έχουμε όλοι ή αν θέλετε δεν το έχουμε αρκετοί γιατί το θεωρούμε  πλεονασμό.
Τέλος πάντων …έφτασα και εγώ στη παραδοχή ότι δε θα το κάνω προς το παρών, εκτός και αν  είναι τόσο υποχρεωτικό πλέον.
Μη μου τους κύκλους τάραττε
Αρχιμήδης

distmani

 • Οπαδός
 • **
 • Μηνύματα: 10
Απ: e-School ?
« Απάντηση #25 στις: 21 Ιαν 2009, 04:17:44 μμ »
Καταθέτω και εγώ από την προσωπική μου εμπειρία από το eschool κάποια πραγματάκια:
Εγκατέστησα την εφαρμογή ακολουθώντας τις οδηγίες. Κατά τη φάση της μετάπτωσης χρησιμοποίησα την εφαρμογή που λένε οι οδηγίες.
Η εφαρμογή αυτή απαιτεί να είναι συμπληρωμένα ένα minimun set από τα στοιχεία των μαθητών (αυτά που λένε οι σχετικές οδηγίες) και όχι όλα (πχ αριθμός δημοτολογίου κ.α) κάτι το οποίο διασταύρωσα και με το support group του eschool (τους οποίους για να τους πετύχεις στο τηλέφωνο θέλει αρκετή δόση τύχης, η δε επκοινωνία μέσω e-mail - eschoolsupport [at] ypepth [dot] gr - εξίσου προβληματική αφού ο mail server τους δεν δέχεται ούτε στέλνει mail τις τελευταίες 3 μέρες τουλάχιστον.
Αν κάποιο από τα απαιτούμενα στοιχεία μαθητών λείπει (πχ επώνυμο μητέρας) η διαδικασίας μετάπτωσης αποτυγχάνει και πρέπει να επαναληφθεί, η δε συπλήρωση των στοιχείων που λείπουν μπορεί να γίνει μέσα από την ίδια την εφαρμογή μετάπτωσης η οποία ενημερώνει και την βάση του Νέστωρα.

Και μια ερώτηση:εχει έρθει σε κάποια σχολεία εγκύκλιος που ΕΚΤΟΣ απο την εγκατάσταση να καθορίζει και τον τρόπο χρήσης του eschool , δηλαδή αν πρέπει να το χρησιμοποιούμε παράλληλα με το Νέστωρ κάνοντας διπλή εισαγωγή των στοιχείων;

Το ρωτάω αυτό, γιατί:
α) η εγκύκλιος που ήρθε σε εμάς έλεγε μόνο για ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και οχι για τρόπο χρήσης και
β) όταν επικοινώνησα τηλεφωνικά με το τοπικό γραφείο εκπαίδευσης (το οποίο και μας είχε κάνει forward την εγκύκλιο ζητώντας μας να το εγκαταστήσουμε άμεσα) η απάντηση ήταν: εφόσον η εγκύκλιος δεν λέει τίποτα για χρήση ΜΗΝ κάνεις τίποτα (εκτός φυσικά της εγκατάστασης).

Wizard

 • Επισκέπτης
Απ: e-School ?
« Απάντηση #26 στις: 28 Απρ 2009, 09:14:53 μμ »
Να τα, να τα...

ΘΕΜΑ : "Εγκατάσταση και Λειτουργία Λογισμικού e-School"

Στα πλαίσια της λειτουργίας του έργου "Σχεδιασμός & Ανάπτυξη Υποδομών & Προηγμένων Υπηρεσιών για την Υλοποίηση του e-School : Υλοποίηση, δοκιμαστική εφαρμογή και πιλοτική λειτουργία συστημάτων γραμματειακής υποστήριξης", και σε συνέχεια του υπ' αριθμ, 65474/Λ/20-5-2008 εγγράφου του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΠΘ σας παρακαλούμε να εκτελέσετε τα ακόλουθα :
1)   Παρακαλούνται οι σχολικές μονάδες των Γυμνασίων Δημοσίων και Ιδιωτικών να εγκαταστήσουν και να λειτουργήσουν το λογισμικό του e-school υποχρεωτικά.
2)   Οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημόσιες και Ιδιωτικές να εγκαταστήσουν και να λειτουργήσουν το λογισμικό του e-school προαιρετικά.


Όλη η εγκύκλιος είναι στο συνημμένο.
Άρχισαν τα όργανα και εμείς έχουμε ωτασπίδες... Πόσα να σηκώσει ο γάιδαρος μέχρι να πέσει (ή να κλωτσήσει);

P.Tsiotakis

 • Ομάδα Νέου Λυκείου
 • *
 • Μηνύματα: 3320
  • P.Tsiotakis
Απ: e-School ?
« Απάντηση #27 στις: 28 Απρ 2009, 09:28:21 μμ »
Πιο ασαφή, αόριστη και "περίεργη" εγκύκλιο δεν έχω διαβάσει.
Απο οτι φαίνεται λειτουργεί και τη Μεγάλη Εβδομάδα το κράτος.

Είναι τόσα τα ερωτήματα που έχω να θέσω, που δεν έχω κουράγιο...

Wizard

 • Επισκέπτης
Απ: e-School ?
« Απάντηση #28 στις: 28 Απρ 2009, 09:34:32 μμ »
Παναγιώτη, δεν σκοπεύω να κάνω τίποτα αν δεν μου απαντηθούν πλήρως οι απορίες που έχω (και έχεις) σχετικά με τη "λειτουργία" και τη "μετάπτωση" και άλλα πολλά και τις οποίες θα τους αποστείλω με e-mail (σιγά μην κάθομαι και στο τηλέφωνο).
Ξέχασα να πω ότι έστειλαν και κάποιες αρχικές οδηγίες εγκατάστασης, αλλά με βλέπω να το καθυστερώ για τη νέα χρονιά (και αν...) Νιώθω οργή και κούραση ταυτόχρονα  :o

Καρκαμάνης Γεώργιος

 • Ομάδα διαγωνισμάτων 2010
 • *
 • Μηνύματα: 1152
Απ: e-School ?
« Απάντηση #29 στις: 30 Απρ 2009, 09:42:57 πμ »
Ολοι αυτοί που καταστρώνουν αυτά τα σχέδια, κοιτάζουν μόνο την θεωρητική πλευρά του θέματος και έχουν στον μυαλό του ένα ιδανικό και φανταστικό σχολείο στο μυαλό τους, που όλα δουλεύουν τέλεια υπάρχουν μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, υπάρχει γραμματέας, κτλ,κτλ,κτλ............... 
Δεν μπορούν να διαπιστώσουν τα πρακτικά προβλήματα που υπάρχουν και τώρα ζητάνε να γίνει χρήση μιας εφαρμογής χωρίς να καταργηθεί η προηγούμενη δηλαδή  διπλός χρόνος, διπλός κόπος .

Εγώ προτείνω να προσλάβουμε κανένα εποχιακό υπάλληλο που θα κάνει τις διπλές καταχωρήσεις(σε πολλούς οργανισμούς  αυτό κάνουν, οταν δεν προλαβαίνουν προσλαμβάνον εποχιακους χειριστές Η/Υ)