Καλημερα , ψαχνοντας να βρω πληροφοριες για το τμημα Πληροφορικης του Χαροκοπειου σε αντιπαραβολη με το αντιστοιχο του ΕΚΠΑ επεσα πανω στο forum σας.Δινω φετος πανελληνιες (Παλαιο συστημα) και αν και εχω κατασταλαξει οτι το ΗΜΜΥ του ΕΜΠ θα ειναι η πρωτη μου επιλογη(διοτι μου αρεσει η φυσικη οσο και η πληροφορικη και γενικα τα μαθηματα του ΗΜΜΥ) δυσκολευομαι να αποφασισω σχετικα με την δευτερη και την τριτη κατα σειρα επιλογη.Σε αυτο το σημειο να σας αναφερω οτι ο στοχος μου για το μελλον ειναι να ασχοληθω με το κομματι Δικτυων/Διαδικτυο/PenTesting/Ethical Hacking.Δεν με φανταζομαι σαν software engineer εκτος και αν αλλαξουν οι προτιμησεις εντος της σχολης.Εχω ηδη καποια ΙΤ certifications οπως: CCNA,MCSA,LINUX ESSENTIALS,Comptia A+ και καμποσα αλλα απο MOOC τυπου Udacity/edx/Coursera.
Και μετα απο ολον αυτο το προλογο να εκφρασω την απορια μου συγκεκριμενα :
Αξιζει να προτιμησω το χαροκοπειο η το εκπα δεδομενου οτι ηδη εχω καποιες βασικες γνωσεις και απλα θελω μια βαση ωστε να τα συνδιασω ολα αυτα?
Θετικα Χαροκοπειου για μενα: Καλο Προγραμμα σπουδων και αρκετα κοντα στο κομματι που θελω ,μικρη σχολη που σημαινει αμεση επαφη με καθηγητες και γενικα οικογενειακο κλιμα,αριστες κτηριακες υποδομες,αριστη οργανωση οπως φαινεται στο site και στα βιντεοσκοπημενα μαθηματα που βρηκα στο youtube .
Θετικα ΕΚΠΑ : καλο ονομα στο χωρο,εμπειρια,πολυ καλα project και γενικα εργασιες απ οτι ακουω,καλο Προγραμμα Σπουδων και μεταπτυχιακα προγραμματα.
Παρακαλω πειτε μου την αποψη σας
ΥΓ : ειμαι 26 χρονων εχω σπουδασει κατι εντελως διαφορετικο στο εξωτερικο πανω στο οποιο και εργαζομαι απλα ασχολουμαι με τους υπολογιστες απο τα 9 μου και τα τελευταια 8 χρονια με τρωει που δεν ειχα το μυαλο στα 18 μου να ακολουθησω αυτο που ηθελα.