Επαναληπτικές Εξετάσεις 2009 γενικών

Ξεκίνησε από P.Tsiotakis, 10 Ιουλ 2009, 10:33:24 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ntzios kostas

Πάρα πολύ καλά θέματα. Θα τα χαρακτήριζα πολύ καλύτερα από αυτά του Μαίου, απλά γιατί διακρίνουν τον άριστο από τον πολύ καλό.

Το μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών δεν έχει σαν στόχο την εκμάθηση κάποιου συγκεκριμένου προγραμματιστικού περιβάλλοντος ούτε την καλλιέργεια προγραμματιστικών δεξιοτήτων από τη μεριά των μαθητών. Δεν αποσκοπεί στη λεπτομερειακή εξέταση της δομής, του ρεπερτορίου και των συντακτικων κανόνων κάποιας γλώσσας...

gpapargi

#16
Πολύ ωραία θέματα. Επιτέλους γίναμε μάθημα. Πλέον δεν είμαστε γραφικοί και κολλημένοι όσοι διδάσκουμε τρόπο σκέψης και δε μένουμε στα ΣΟΣ.

Αν λάβουμε υπόψη μας το ότι το ποσοστό των αριστούχων ήταν υψηλό 14.91% θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος φοβίας για μαζική αποτυχία στο μάθημα. Το τέταρτο θέμα μπορεί να δυσκολέψει κι άλλο σε σχέση με το Μάιο, έτσι ώστε να πέσει το ποσοστό των αριστούχων σε μονοψήφιο νούμερο. Στην ομοιόμορφή κατανομή (ίδιο πλήθος μαθητών ανά βαθμό) είναι 10%. Εμείς θέλουμε παρακάτω για να μιλάμε για διάκριση του καλού από μέτριο.

Μοναδική παραφωνία είναι το θέμα 1Δ1 το οποίο δίνει γραμμή σε όλους να παπαγαλίζουν το βιβλίο. Πρέπει να καταλάβουν οι θεματοδότες ότι τέτοια θέματα δεν ελέγχουν την κατανόηση του μαθητή και απλά ελέγχουν αν ο μαθητής έχει αποστηθίσει το βιβλίο. Είναι φιλολογικού τύπου θέμα. Δίνοντας  γραμμή «μάθετε απέξω το βιβλίο» αναγκάζουν το σκεπτόμενο μαθητή να ξοδέψει πολύ από τον πολύτιμο χρόνο του στην ανούσια παπαγαλία και να κουραστεί άδικα χωρίς αυτή η κούραση να οδηγεί σε γνώση.

Αν κοβόταν τελείως η παπαγαλία, τότε οι μαθητές θα γλίτωναν πάρα πολύ χρόνο. Με τη μισή δουλειά θα είχαν την ίδια γνώση. Απλό είναι. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το βλέπουν τόσα χρόνια. Αν εξαλειφθεί αυτή η συνιστώσα από τα θέματα θα αρχίσουμε να μιλάμε επιτέλους για το ότι φτάσαμε στο επίπεδο που θέλουμε και αρκεί να κρατηθούμε εδώ.

Σε γενικές γραμμές πάντως οι θεματοδότες μας έδωσαν το δικαίωμα για τη νέα χρονιά να δουλέψουμε όπως πρέπει. Εύχομαι και του χρόνου τα ίδια και καλύτερα.