Φιλοξενία μαθητικών ιστοσελίδων

Ξεκίνησε από vaslat, 01 Μαρ 2010, 09:03:32 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

vaslat

θα μπορούσε κάποιος μαθητής να ανεβάσει μια ιστοσελίδα που εφτιαξε μόνος του (NVU/HTML) , στο μάθημα, σε κάποιο server χωρίς χρέωση ?
Το Σχολικό δίκτυο , νομίζω οτι δέχεται μόνο blogs απο τους μαθητές.........
Υπάρχει κάποια εναλλακτική πρόταση ?

Σούλας Βασίλης

Προτείνω www.weebly.com. Δωρεάν φιλοξενία και φιλικό περιβάλλον δημιουργίας απλών ιστοσελίδων. Δείτε ένα δείγμα μίας ιστοσελίδας που ξεκίνησα να φτιάχνω σήμερα. www.hotelakrogiali.weebly.com
Σούλας Βασίλης
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ Δ.Π.Θ.
Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ19
http://users.sch.gr/vasisoulas
http://eclass.sch.gr/modules/auth/opencourses.php?fc=%D4-52

joyjohnnickname

To Πανελλήνιο σχολικό δίκτυο, εκτός από τα blogs που ανέφερες,σου δίνει χώρο για να φτιάξεις την ιστοσελίδα σου, είτε ενεργοποιώντας την έτοιμη σελίδα που σου δίνουν, είτε σου δίνουν βάση δεδομένων SQL με το δικό σου username και password! :) Οπότε υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξεις την δική σου ιστοσελίδα στο ΠΣΔ, αρκεί να είσαι ήδη εγγεγραμμένος. Εγώ θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και το www.webs.com, όπου μπορείς να φτιάξεις την δική σου σελίδα δωρεάν μέσω απλών templates και editors που σου δίνουν. Έχω φτιάξει αρκετές σελίδες εκεί, συνδυάζοντας τα templates τους με html. Για παράδειγμα σελίδες μου (τις οποία ακόμα τις φτιάχνω, αλλά τις έχω παρατήσει λόγω πανελλαδικών) είναι οι:
http://pcreviews.webs.com
http://empiretotalwarpc.webs.com
http://aspraspitiasch.webs.com
Σ.Παπαλουκάς (Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής): "Βασικά, με τα μωρά,
πριν φτάσουν τα 2 τους χρόνια, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά,
γιατί δεν είναι interactive..." (!)


markip

εγω ειχα φτιαξει μια ιστοσελιδα σε html στο σχολειο, πως μπορω να την ανεβασω online και δωρεαν? που πρεπει να παω? γιατι στα περισσοτερα sites που προσφερουν φιλοξενια ιστοσελιδων πρεπει την ιστοσελιδα να την κανει εκει και οχι να την εχεις ετοιμη και απλα να την ανεβασεις.
Nothing happens unless first a dream.... - Carl Sargburg

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Αν έχεις όρεξη, μπορείς να ρυθμίσεις τον w2003 server & τον isa server του σχολικού σου εργαστηρίου, ώστε να τον κάνεις web server με πρόσβαση όπου θέλεις εσύ.
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

markip

ναι...ισως να υπαρχει ενα μικρο προβληματακι....ειμαι μαθητρια!!! ::) μαλλον τελειοφοιτη πρεπει να πω!! και καταλαβαινετε το κοβω λιγο δυσκολο να εχω προσβαση στο σχολικο εργαστηριο τετοια εποχη  8) :) κατι σε ποιο προσβασιμο στο ιντερνετ δεν υπαρχει? καμια ιστοσελιδα που να μπορω να ανεβασω δωρεαν  την ετοιμη ιστοσελιδα που εφτιαξα σε html?
Nothing happens unless first a dream.... - Carl Sargburg

alkisg

Εγώ προτείνω http://sites.google.com, αν και δεν υποστηρίζει ftp είναι ιδιαίτερα βολικό και αξιόπιστο.
Αν ντε και καλά θες ftp, μπορείς και εδώ: http://www.freehostia.com/
Αλλά έχε το νου σε αυτά τα δωρεάν, κάθε λίγα χρόνια κλείνουν και κρεμάνε όλους τους δωρεάν πελάτες τους (γι' αυτό και προτείνω google που δε νομίζω να κλείσει).

iliasthes

Για το freehostia το είχα χρησιμοποιήσει με δωρεάν λογαριασμούς για μαθητές παλιότερα, στα πλαίσιο κάποιου μαθήματος και στα συν είναι οτι έχει βολικό περιβάλλον διαχείρισης (αν και είναι στα αγγλικά) και γενικά τα παιδιά θα μάνουν όλες τις εργασίες που μπορεί να κάνει και κάποιος που νοικιάζει hosting για επαγγελματικούς σκοπούς. Στα μείον είναι οι πολύ αργές ταχύτητες που έχουν οι δωρεάν σελίδες, ειδικά στην freehostia και επί πληρωμή να έχεις hosting πάλι οι ταχύτητες είναι αργούτσικες. Εκείνη την περίοδο μάλιστα δεν έβγαζε και διαφημίσεις στις δωρεάν σελίδες, ενώ άλλες εταιρείες σου βάζουν υποχρεωτικά διαφημίσεις.

Δημήτρης Κανάς

"Ξεθάβω" αυτό το θέμα απλά και μόνο για να ενημερώσω ότι υπάρχει ένας σύντομος οδηγός για το site weebly for education στον παρακάτω σύνδεσμο. Να δώσω έτσι το ερέθισμα στους συναδέλφους για τη χρήση του ιδιαίτερα για τα σχολεία που παρέλαβαν τους 10 φορητούς υπολογιστές μαζί με το δίκτυο της τάξης τους. Μπορούν να το εντάξουν στα μαθήματα ως πρόγραμμα.


Powered by Elxis : LabSchool.mysch.gr

Λάμπρος Μπουκουβάλας

πολύ χρήσιμη η παρουσίαση, ευχαριστώ.
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

Δημήτρης Κανάς

Πραγματικά είναι απίστευτη η ευκολία της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Μακάρι το Π.Σ.Δ. να πάρει κάποιες ιδέες για να απλοποιήσει λίγο τα πράγματα ως προς την φιλοξενία και τη διαχείριση μαθητικού διαδικτυακού χώρου. Αν μπορούσα (περιορισμός υπεύθυνης δήλωσης)... θα σας έδειχνα το πόσο δημιουργικά αξιοποιούν τα παιδιά (Δημοτικού) τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Είναι must για τα σχολεία που παρέλαβαν τους δέκα φορητούς υπολογιστές.
Powered by Elxis : LabSchool.mysch.gr