ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2018 - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ξεκίνησε από Λαμπράκης Μανώλης, 16 Ιουν 2018, 09:22:32 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Σάκης Δημόπουλος

Γ3.

Θα απορριφθεί το πακέτο Α επειδή έχει DF = 1 , οπότε δεν επιτρέπεται να διασπαστεί. Εάν για οποιοδήποτε λόγο το αυτοδύναμο πακέτο δεν πρέπει να διασπαστεί τότε η σημαία DF (Don't Fragment), απαγόρευση διάσπασης, τίθεται σε τιμή (1).


tsak

Νομίζω εύκολα θέματα. Στο Δ1 μόνο να μην "ψαρώσει" κάποιος..

Γιάννης Αναγνωστάκης

#17
Για τσεκάρετε  και σεις...

Obelix

Το Δ θα δυσκολέψει αρκετούς....νομίζω Γιάννη είναι μια χαρά.

tsak

Δ1.
Τα υποδίκτυα είναι 2, διότι από το μέρος του host δεσμεύεται ένα Bit για τη διεύθυνση δικτυου.

Δ2.
Κάνοντας λογικό AND κάθε IP με τη μάσκα, προκύπτουν τα υποδίκτυα 192.168.31.0 και 192.168.31.128. Άρα δεν ανήκουν στο ίδιο υποδίκτυο

Δ3.
Έμμεση διότι ανήκουν σε διαφορετικό υποδίκτυο

Δ4.
192.168.31.127

Δ5.
192.168.31.1 – 192.168.31.126 (που μπορούν να αποδοθούν σε υπολογιστές..), αλλιώς 192.168.31.0 – 192.168.31.127
Οι υπολογιστές είναι 27 – 2 = 126

tkon

Θέμα Δ
όμοιο στο τετράδιο του μαθητή
Κεφ 3 άσκηση 14

Γενικά επικράτησε η ίδια λογική με τα προηγούμενα μαθήματα, ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Λαμπράκης Μανώλης

Γιάννη μια χαρά νομίζω και εγώ οι λύσεις σου ... και οι δικοί μου μαθητές δυσκολεύτηκαν στο δ ... έψαχναν να δεσμεύσουν αυτοί ψηφία, τους μπερδεψε πως στην ουσία ήταν έτοιμη η υποδικτύωση...να ρωτήσω κάτι γενικό, εμένα πχ ένας καλός μαθητής, έκανε σωστά τις μεθοδολογίες (έκανε πχ λογικό AND για να βρει αν ανήκουν στο ίδιο υποδίκτυο, έκανε το εύρος υπολογιστών κτλ) αλλά με λάθος αρχική μάσκα, δηλαδή αυτός δημιούργησε μία δική του γιατί μπερδεύτηκε....θα πάριε υποθέτω τα μόρια της μεθοδολογίας ε?? τι λέτε??

Σάκης Δημόπουλος

μια γραμμουλα μονο λειπει στο Β1 απο το sch προς την Λαρισα !!!

Γιάννης Αναγνωστάκης

Δεν θα το έβλεπα ποτε όμως...ανεβαζω διορθωμένη.....


euron

Πολλοί μαθητές δεν έβαλαν ολόκληρη την διεύθυνση δηλαδή έγραψαν gr κάτω από το gr sch και tei, κάτω από το sch kozani kai larissa, κάτω από kozani gel και epal και αντίστοιχα κάτω από το larissa gel και epal. Τι λέτε γι αυτό;   

herk

Πιστέυω το Θέμα Δ δέν είναι διατυπωμένο σωστά. Το Δ2 δέν είναι καθαρό ποία μάσκα χρησιμοποιεί  και πολλοί έβαλαν την μασκα τής C .. Αντίθετα στήν αντίστοιχη άσκηση του τετραδίου φένεται ξεκάθαρα.

pantelis13

Ερώτημα ως προς την δρομολόγηση. Τελικά άμεση ή έμμεση;
Οι δύο υπολογιστές είναι σε ίδιο δίκτυο αλλά διαφορετικό υποδικτυο. Άρα άμεση ή έμμεση;

Panosk1998

Επιοικως απαραδεκτα τα θεματα ως προς τη διατυπωση και ντροπη στο υπουργειο που αφηνει να ξεφευγουν τετοιου ειδους ασαφειες οι οποιες κοστισαν σε παιδια τη σχολη της πρωτης του επιλογης,ακομα και στο τετραδιο μαθητη η ασκηση οριζει τις μασκες των υπολογιστων,και επισης θεωρω πως ειναι αμεση η δρομολογηση καθως το κακογραμμενο μας και απαραδεκτο βιβλιο γραφει πως αμεση οριζεται η δρομολογηση οταν κανουμε δρομολογηση σε διαφορετικο δικτυο ΚΑΙ παρεμβαλεται δρομολογητης,2 διαφορετικα ΟΜΩΣ υποδικτυα ανηκουν και παλι στο ιδιο αρχικο δικτυο αρα και εχουμε κοινο δικτυο και ΔΕΝ παρεμβαλεται δρομολογητης,μακαρι οι σκεψεις μου να ληφθουν υποψην απο τους αρμοδιους καθως το θεμα χρηζει αμεσης εξετασης και ειναι ντροπη για οσα παιδαι μπερδευτικαν σημερα ποσο μαλλον για ατομα που δινουν δευτερη Ή ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ...... :police:

Άρης Κεσογλίδης

Πράγματι, αυτό με την δρομολόγηση είναι απαράδεκτο να μπαίνει ενώ υπάρχει ασάφεια!......

Στην Άσκηση 3.14 του Τετραδίου του Μαθητή, λέει
"Εφόσον οι δυο υπολογιστές ανήκουν σε διαφορετικά (υπο-)δίκτυα, η δρομολόγηση θα είναι έμμεση."


Στο βιβλίο όμως λέει μόνο για ΔΙΚΤΥΑ και όχι για ΥΠΟδίκτυα... Γράφει :
"Όταν οι υπολογιστές προέλευσης και προορισμού δεν βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο και μεσολαβούν ανάμεσά τους ένας ή περισσότεροι δρομολογητές τότε η διαδικασία χαρακτηρίζεται έμμεση δρομολόγηση."

Δηλαδή , σύμφωνα με το βιβλίο, αν κάποιος γράψει ότι θα γίνει ΑΜΕΣΗ, διότι ανήκουν στο ίδιο ΔΙΚΤΥΟ, κανονικά πρέπει να το πάρουν σωστό!...
Άρης Κεσογλίδης
Μαθηματικός
Μεταπτυχιακό στη "Θεωρητική Πληροφορική και Θεωρία Συστημάτων και Ελέγχου"